20 Февруари, 2017 12:59 1 824 14

Русия готвела преврат в Черна гора

  • русия-
  • преврат-
  • черна гора

Москва отрича

Русия готвела преврат в Черна гора - 1
Снимка: БТА/АP

Специалният прокурор в Черна гора Миливой Катнич потвърди съмненията, че представители на руските власти са участвали в подготовка за преврат в страната, съобщи ТАСС.

През вчерашния ден британското издание „Телеграф“ публикува подробности за план за убийството на черногорския премиер Мило Джуканович през октомври 2016 г. След него е трябвало да последва и преврат.

Информациите предизвикаха реакцията на руски дипломати. Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че „обвиненията са безпочвени“.

„Неприятно е да чуваме такива твърдения от най-високо ниво. Това ми се струва безотговорно“, заяви говорителят на руското президентство Дмитрий Песков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    12 21 Отговор
    Ръката на Москва се оказа къса и планът им с отсраняването на Джуканович се провали. Естествено , че сега ще отричат , това не сме ние и тази коза не е наша.
  • 2 Киро

    15 23 Отговор
    Империята на злото на крепостните селяни отново в действие!
  • 3 До Киро и другият палячо

    18 12 Отговор
    Да..да...да...руснаците се намесиха в изборите на САЩ...след това писнаха и Франция и Германия-уж и там руснаците щели да се намесят...даже и у нас се пусна такова инфо-за нашите избори...Путин се меси в суверенните дьржави по целият свят.. ..та даже и вьв вьтрешните работи на Марсиянците...Абе вие тия руснаци ги направихте всесилни бе...Вече сьнувате само руснаци и се на..рате докато спите бре...
  • 4 Митрандил

    11 5 Отговор
    Заловените сръбски амгъли били измъчвани от черноорките и те в стенанията си промълвили името на един полуръст.
  • 5 кроко

    9 4 Отговор
    Щом „Телеграф” има информацията, значи работата е сериозна! К'вото каже Телеграф, т'ва е истината!
  • 6 кроко

    8 12 Отговор
    Ако черногорците влезат в Нато руснаците ще се пукнат от яд! Гаранция-Франция.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Кой ми къка в гащите? Стара рецепта!

    10 2 Отговор
    За първата световна 1914г. САЩ и Англия изпратиха на гибел пътническият кораб "Люситаниа" пътуващ Ню Йорк - Лондон. Умишлено на пристана в Ню Йорк на амика за да се забележи от разузнаването на Германия започват да товарят оръжие за Англия. Неците реагират и излизат със предупредителна статия във Ню Йорк Таймс , че който предприеме пътуване с този кораб той ще пътува на свой РИСК. САЩ и Англия мълчи те имат друга цел - чрез гибелта на пасажерите лесно ще се събуди патриотичното чувство в САЩ за участие във война. И те така "Лиситаниа" не само че носи оръжие в противоречие с международните норми НО и доближавайки Англия умишлено пресича териториалните води на Германия. От тук нататък всичко там се знае, то тъй вуни та се не трае. САЩ има повод да влезе във война! А пасажерите? Кой го е еня за пасажерите, важното е че САЩ е в бизнеса. Стари рецепти! А какво се случи по-нататък през Втората световна за влизането на САЩ във война без да е отстрелян Еди изстрел срещу тях? Ще научите утре вечер. Педя човек лакът Х.йня! Спи . Спи моя страна! Така било и тъй ще бъде - уморените коне ги убиват а щом сме говеда за тях винаги се намират касапи!
  • 9 Гост

    3 10 Отговор

    До коментар #7 от "Ибрикчии":

    Жалък си с воплите си. Този занаят е усвоен до съвършенство от всички путинофили, които нямат мандат без съдружие с мафията от ДПС. И въпреки това можете да почерпите още опит от Сидер Ага.
  • 10 До кордека Гост.

    9 2 Отговор
    Какво е вашето школно ниво Ваша подлост? От вази лъха на дребен пернат добитък. А аз искам само да припомня туй дето вчера ти се прекланя пред Левски, че в шишаркара ти от Идеята на Левски хабер няма а и на лъскавите йордеци от ЕЛИТА. Към идеята на Левски където разлика няма да има кой каква религия изповяда и има право да говори освен български и своя арменски, влашки, турски, еврейски, гагаузки и т. н. Аз искам само да припомня , войната в Югославия, че тя се проведе не чрез пехотинци по планините а чреч удари от големи разстояния от които спасение няма а пораженията са огромни. Ние сме на първа линия на евентуален конфликт. Днес едва преживяваме чрез заеми а какво ще стане ако ни се случи случка. Туй че ти имаш днес във джоба и на масата не значи че си хванал Господ за шушлека. Йордек! Ще те щавят барабар с мене!
  • 11 Трол

    3 2 Отговор
    Шорошките тролчета пак се олигавиха в собствените лиги. Нали Путин може да избере президентът на САЩ. Ми за какво му е тогава да прави преврат в Монтенегро. Хайде замислете се.
  • 12 Гостянка

    3 4 Отговор
    Да си примомним Грузия/южна Осетия/ Армения/нагорни Карабах/ Украйна/Крим/- държави желаещи да членуват в НаТО. Трябват ли още докязателства за Черна гора?

    Коментиран от #14

  • 13 Барабар Петко

    1 1 Отговор
    с мъжете, та и третостепенното гангстерче се затръшка за дузпа! Разбира се, няма как да плачка за руски хакери, защото неизменно го "избират" с 99,98%, ма щели преврат да му правят! Хич бива ли, цяла Европа ще остане без контрабандни цигари!
  • 14 Крилья Советов

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Гостянка":

    Конфликтът между Армения и Азербайджан за Нагорни Карабах не е вследствие на руската намеса. Конфликтът е още отпреди разпада на СССР, когато Армения няколко пъти прави предложения до Върховния съвет на КПСС да получи Нагорни Карабах като неделима част от Арменската АССР, тъй като същият анклав е изцяло населен с арменско население. Върховният съвет на КПСС отхвърля предложенията поради това, че Нагорни Карабах е в границите на Азербайджан и защото фактически двете автономни съветски републики са част от голямото цяло, т.е. СССР. Грузия е друга бира. Територията на Грузия е съставена от автономни минирепублики и имаше голяма руска военна база там. След разпада на СССР Грузия постепенно се насочи към НАТО и ЕС, а руският интерес изисква в южните периферии на Русия да не съществуват близки зони на потенциални конфликти. Затова там започна дестабилизация, която доведе до изваждането на почти независимата Абхазия тогава и на Южна Осетия от състава на Грузия.

    Черна гора е без значение за Русия. В района тя и без това разчита на Сърбия, а да изпраща някакви лумпени, които ще бъдат заловени лешперски от полицията е немислимо. Прилича на холивудски филм, поради което следва да ви попитам - Като се събудихте какво стана?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания