1 306 14

Русия готвела преврат в Черна гора

Москва отрича

Снимка: БТА/АP
Снимка: БТА/АP
Росен Стойчев

Специалният прокурор в Черна гора Миливой Катнич потвърди съмненията, че представители на руските власти са участвали в подготовка за преврат в страната, съобщи ТАСС.

През вчерашния ден британското издание „Телеграф“ публикува подробности за план за убийството на черногорския премиер Мило Джуканович през октомври 2016 г. След него е трябвало да последва и преврат.

Информациите предизвикаха реакцията на руски дипломати. Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че „обвиненията са безпочвени“.

„Неприятно е да чуваме такива твърдения от най-високо ниво. Това ми се струва безотговорно“, заяви говорителят на руското президентство Дмитрий Песков.

Русия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Kcaniba
  Отговор
  1 13:08  20.02.17
  Ръката на Москва се оказа къса и планът им с отсраняването на Джуканович се провали. Естествено , че сега ще отричат , това не сме ние и тази коза не е наша.
 • Киро
  Отговор
  2 13:15  20.02.17
  Империята на злото на крепостните селяни отново в действие!
 • До Киро и другият палячо
  Отговор
  3 13:41  20.02.17
  Да..да...да...руснаците се намесиха в изборите на САЩ...след това писнаха и Франция и Германия-уж и там руснаците щели да се намесят...даже и у нас се пусна такова инфо-за нашите избори...Путин се меси в суверенните дьржави по целият свят.. ..та даже и вьв вьтрешните работи на Марсиянците...Абе вие тия руснаци ги направихте всесилни бе...Вече сьнувате само руснаци и се на..рате докато спите бре...
 • Митрандил
  Отговор
  4 13:43  20.02.17
  Заловените сръбски амгъли били измъчвани от черноорките и те в стенанията си промълвили името на един полуръст.

 • кроко
  Отговор
  5 13:53  20.02.17
  Щом „Телеграф” има информацията, значи работата е сериозна! К'вото каже Телеграф, т'ва е истината!
 • кроко
  Отговор
  6 13:54  20.02.17
  Ако черногорците влезат в Нато руснаците ще се пукнат от яд! Гаранция-Франция.
 • 7 14:18  20.02.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Кой ми къка в гащите? Стара рецепта!
  Отговор
  8 14:54  20.02.17
  За първата световна 1914г. САЩ и Англия изпратиха на гибел пътническият кораб "Люситаниа" пътуващ Ню Йорк - Лондон. Умишлено на пристана в Ню Йорк на амика за да се забележи от разузнаването на Германия започват да товарят оръжие за Англия. Неците реагират и излизат със предупредителна статия във Ню Йорк Таймс , че който предприеме пътуване с този кораб той ще пътува на свой РИСК. САЩ и Англия мълчи те имат друга цел - чрез гибелта на пасажерите лесно ще се събуди патриотичното чувство в САЩ за участие във война. И те така "Лиситаниа" не само че носи оръжие в противоречие с международните норми НО и доближавайки Англия умишлено пресича териториалните води на Германия. От тук нататък всичко там се знае, то тъй вуни та се не трае. САЩ има повод да влезе във война! А пасажерите? Кой го е еня за пасажерите, важното е че САЩ е в бизнеса. Стари рецепти! А какво се случи по-нататък през Втората световна за влизането на САЩ във война без да е отстрелян Еди изстрел срещу тях? Ще научите утре вечер. Педя човек лакът Х.йня! Спи . Спи моя страна! Така било и тъй ще бъде - уморените коне ги убиват а щом сме говеда за тях винаги се намират касапи!
 • Гост
  Отговор
  9 14:55  20.02.17

  До коментар #7 от "Ибрикчии":

  Жалък си с воплите си. Този занаят е усвоен до съвършенство от всички путинофили, които нямат мандат без съдружие с мафията от ДПС. И въпреки това можете да почерпите още опит от Сидер Ага.
 • До кордека Гост.
  Отговор
  10 15:35  20.02.17
  Какво е вашето школно ниво Ваша подлост? От вази лъха на дребен пернат добитък. А аз искам само да припомня туй дето вчера ти се прекланя пред Левски, че в шишаркара ти от Идеята на Левски хабер няма а и на лъскавите йордеци от ЕЛИТА. Към идеята на Левски където разлика няма да има кой каква религия изповяда и има право да говори освен български и своя арменски, влашки, турски, еврейски, гагаузки и т. н. Аз искам само да припомня , войната в Югославия, че тя се проведе не чрез пехотинци по планините а чреч удари от големи разстояния от които спасение няма а пораженията са огромни. Ние сме на първа линия на евентуален конфликт. Днес едва преживяваме чрез заеми а какво ще стане ако ни се случи случка. Туй че ти имаш днес във джоба и на масата не значи че си хванал Господ за шушлека. Йордек! Ще те щавят барабар с мене!
 • Трол
  Отговор
  11 18:37  20.02.17
  Шорошките тролчета пак се олигавиха в собствените лиги. Нали Путин може да избере президентът на САЩ. Ми за какво му е тогава да прави преврат в Монтенегро. Хайде замислете се.
 • Гостянка
  Отговор
  12 18:44  20.02.17
  Да си примомним Грузия/южна Осетия/ Армения/нагорни Карабах/ Украйна/Крим/- държави желаещи да членуват в НаТО. Трябват ли още докязателства за Черна гора?

  Коментиран от #14

 • Барабар Петко
  Отговор
  13 19:31  20.02.17
  с мъжете, та и третостепенното гангстерче се затръшка за дузпа! Разбира се, няма как да плачка за руски хакери, защото неизменно го "избират" с 99,98%, ма щели преврат да му правят! Хич бива ли, цяла Европа ще остане без контрабандни цигари!
 • Крилья Советов
  Отговор
  14 20:47  20.02.17

  До коментар #12 от "Гостянка":

  Конфликтът между Армения и Азербайджан за Нагорни Карабах не е вследствие на руската намеса. Конфликтът е още отпреди разпада на СССР, когато Армения няколко пъти прави предложения до Върховния съвет на КПСС да получи Нагорни Карабах като неделима част от Арменската АССР, тъй като същият анклав е изцяло населен с арменско население. Върховният съвет на КПСС отхвърля предложенията поради това, че Нагорни Карабах е в границите на Азербайджан и защото фактически двете автономни съветски републики са част от голямото цяло, т.е. СССР. Грузия е друга бира. Територията на Грузия е съставена от автономни минирепублики и имаше голяма руска военна база там. След разпада на СССР Грузия постепенно се насочи към НАТО и ЕС, а руският интерес изисква в южните периферии на Русия да не съществуват близки зони на потенциални конфликти. Затова там започна дестабилизация, която доведе до изваждането на почти независимата Абхазия тогава и на Южна Осетия от състава на Грузия. Черна гора е без значение за Русия. В района тя и без това разчита на Сърбия, а да изпраща някакви лумпени, които ще бъдат заловени лешперски от полицията е немислимо. Прилича на холивудски филм, поради което следва да ви попитам - Като се събудихте какво стана?

Напиши коментар:


Публикувай