584 6

Хърватия иска добри отношения с Русия

Според Гордан Бакота между двете страни има добър диалог

Росен Стойчев

„Членството на Хърватия в ЕС и НАТО не значи влошаване на отношенията с Русия“. Това заяви хърватският заместник – външен министър Гордан Бакота, цитиран от ТАСС.

„Навършват се 25 години от установяването на дипломатически отношения между Хърватия и Русия, което беше важно за контактите между хората и културата на двата народа.

Ние оценяваме факта, че между двете държави имаше много добри и конструктивни отношения.

Ние сме приели идеите на ЕС, но това не значи, че не можем да имаме добри отношения с Русия. Каналите за комуникация между Загреб и Москва са постоянно отворени. Трябва да развиваме тези отношения между двете страни“, заяви Бакота.

Хърватия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • кроко
  Отговор
  1 00:03  21.02.17
  Не съм знаял че хърватите са толкос заблудени!

  Коментиран от #3

 • а помните ли едно време
  Отговор
  2 00:06  21.02.17
  Опааа, и тия взеха да обръщат палачинката........по едно време много се бяха поамериканчили, подаряваха им въртолети, драчиха се със сърбите........май им дойде друг акъл напоследък. И по-добре за тях, че руснаците да не им спретнат пак една федеративна република със сръбско председателство, както едно време.
 • кроко
  Отговор
  3 08:52  21.02.17

  До коментар #1 от "кроко":

  Ми, явно трябва в Карлуково да ви тъпчат хапчетата насила, че да имаш възможност да „знаеш” такива работи.
 • До кроко дила
  Отговор
  4 09:25  21.02.17
  Забедязъл съм ,че все хапчета са ти на ума , сигурно нямаш пари да си ги купиш и затова те хваща съклета.
 • стоян георгиев
  Отговор
  5 11:54  21.02.17
  хърватите искат добри отношения с русия ,но различни от нашите с русия,а именно идваш на море но не забравяш че си в друга държава,предлагаш суровини ,но не ми извиваш ръцете да ги купя задължително от теб и наи-важното там няма фенове на вовата путин или ако ги има са в дълбока нелегалност ,а не като тук да се пъчат с оФчия си вид и ум на всяка крачка!

  Коментиран от #6

 • Поп Грую
  Отговор
  6 17:57  22.02.17

  До коментар #5 от "стоян георгиев":

  Добрите междудържавни отношения се градят на взаимното уважение и зачитане на интересите. Хърватите го знаят и го правят. А теб някой да те кара да купуваш суровини от Русия, чадо? Купувай си шистов газ от Щатите и бъди щастлив! Тая картинка вярно е стара, ама от нея може да ти спре часовника - http://www.worldnewsbureau.com/2013/09/poll-americans-prefer-putin-as-president.html

Напиши коментар:


Публикувай