822 1

Савченко се отказа от имунитета си

Тя призова това да направят всички депутати във Върховната Рада

Росен Стойчев

Украинският депутат Надежда Савченко се отказа от депутатския си имунитет, съобщи РИА Новости.

Савченко стана депутат във Върховната Рада, след като беше освободена от руски затвор. Тя беше осъдена по обвинения, че като пилот е участвала в убийството на цивилни. Тя се върна в Украйна при размяна на затворници.

„На третата годишнина от Майдана ние украинските депутати трябва да започнем да спазваме обещанията си. За това и аз се отказвам от своя имунитет. Призовавам всички депутати, съдии, премиерът и президентът да направят същото“, написа Савченко в социалните мрежи.

Украйна


Още по темата

 • Савченко: Порошенко е враг номер две

  Савченко: Порошенко е враг номер две

  Украинският депутат Надежда Савченко силно разкритикува президента Петро Порошенко, съобщи РИА Новости. Савченко заяви, че преди не е искала да ...
  1.03.2017
  1 304
  4

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • всички депутати, съдии, премиерът и пре
  Отговор
  1 01:42  22.02.17
  Не може - ти вече си предателка, компрометирана и дресирана от Путин! Набута се за няколко месеца в Рада-та и ти се доповръща ама то да не е морска болест, че да свикнеш - това е политика! Съвест, чест, достойнство, самоотверженост... ти задраска ли всички такива думи от речника си?! Еми сега ще ти напарвят епикриза, че си със следвоенен стрес и ще те бутнат в лудница, като обвинят руснаците, че са ти промили мозъка- ЧЕСТИТО!

Напиши коментар:


Публикувай