Last news in Fakti

21 Февруари, 2017 13:54 1 374 2

Ясна е присъдата на израелския войник, убил палестинец

  • войник-
  • израел-
  • палестинец-
  • присъда

Елор Азария ще лежи 18 месеца в затвора

Ясна е присъдата на израелския войник, убил палестинец - 1
Снимка: БТА/АР

Израелски войник, убил ранен палестинец, влиза в затвора

Млад израелски войник, убил обезоръжен и ранен палестинец, бе осъден на 18 месеца затвор от Военния съд в Тел Авив, узна "Ройтерс". Присъдата на 20-годишния Елор Азария можеше да е много по-голяма, тъй като той не спазил военния протокол.

Инцидентът стана в град Хеброн през миналата година, когато палестинецът Абдел Фатах ал-Шериф нападна с хладно оръжие друг израелски войник. Азария го застрелял в главата след като той вече лежал обезоръжен на земята.

Информацията за случилото се бе разпространена бързо чрез видео в Интернет, което разневи множество активисти за правата на човека.

В самото обвинение пък бе посочено, че Азария е пристигнал на мястото цели 12 минути след атаката на палестинеца, но от военното министерство на Израел поискаха той да бъде помилван.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 застрелял в главата обезоръжен

    9 0 Отговор
    БХК къде спи, а не е пратило протестна нота?
    Не може да осъдиш евреин па ако ще и неговите да го съдят - това е богоизбран народ и там няма виновни - все едно да обвиниш БОГ!
    Нека ДПС да го направи депутат и да се позове на имунитета си!
  • 2 Хихихи

    6 0 Отговор
    Ако и тук присъдите са по 18 месеца, аз ще причукам едни 100 - 200 м....ла, пък нека ги лежа година и половина! Хихихи