1 128 2

Ясна е присъдата на израелския войник, убил палестинец

Елор Азария ще лежи 18 месеца в затвора

Ясна е присъдата на израелския войник, убил палестинец
Снимка: БТА/АР
Константин Карагьозов

Израелски войник, убил ранен палестинец, влиза в затвора

Млад израелски войник, убил обезоръжен и ранен палестинец, бе осъден на 18 месеца затвор от Военния съд в Тел Авив, узна "Ройтерс". Присъдата на 20-годишния Елор Азария можеше да е много по-голяма, тъй като той не спазил военния протокол.

Инцидентът стана в град Хеброн през миналата година, когато палестинецът Абдел Фатах ал-Шериф нападна с хладно оръжие друг израелски войник. Азария го застрелял в главата след като той вече лежал обезоръжен на земята.

Информацията за случилото се бе разпространена бързо чрез видео в Интернет, което разневи множество активисти за правата на човека.

В самото обвинение пък бе посочено, че Азария е пристигнал на мястото цели 12 минути след атаката на палестинеца, но от военното министерство на Израел поискаха той да бъде помилван.

Израел


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • застрелял в главата обезоръжен
  Отговор
  1 14:26  21.02.17
  БХК къде спи, а не е пратило протестна нота? Не може да осъдиш евреин па ако ще и неговите да го съдят - това е богоизбран народ и там няма виновни - все едно да обвиниш БОГ! Нека ДПС да го направи депутат и да се позове на имунитета си!
 • Хихихи
  Отговор
  2 15:16  21.02.17
  Ако и тук присъдите са по 18 месеца, аз ще причукам едни 100 - 200 м....ла, пък нека ги лежа година и половина! Хихихи

Напиши коментар:


Публикувай