Last news in Fakti

21 Февруари, 2017 18:53 1 398 0

Разрешават отглеждането на марихуана в Холандия?

  • марихуана-
  • холандия

Според сегашното холандско законодателство продажбата на марихуана е разрешена, но отглеждането й е престъпление

Долната камара на холандския парламент одобри законопроект, разрешаващ отглеждането на марихуана, предадe ТАСС. Така Холандия е на път да узакони практика, която де юре не е позволена, но де факто е толерирана.

Според сегашното холандско законодателство продажбата на марихуана е разрешена, но отглеждането й е престъпление. Полицията обаче не преследва хора за притежаване на количество под няколко грама.

Новият закон има за цел да позволи на т. нар. кофишопове в Холандия, предлагащи открито марихуана, да се снабдяват от законни източници.

Законопроектът, внесен от партия "Демократи - 66" беше одобрен от долната камара на холандския парламент с минимално мнозинство, отбелязва ТАСС. Сега предстои той да бъде разгледан и от горната камара, където партиите, подкрепили нормативния акт, обаче нямат мнозинство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: