21 Февруари, 2017 20:33 1 136 6

Бавария забрани плътните воали

  • бавария-
  • забрадки-
  • воали

Закриването на лицето ще бъде забранено в административните сгради, университетите, училищата, детските градини, на обществени места и на избори

Бавария забрани плътните воали - 1
Снимка: Shutterstock.com

Правителството на югоизточната германска провинция Бавария въведе забрана за носене на воали, покриващи изцяло лицето, на определени публични места, предаде ДПА.

"Закриването на лицето ще бъде забранено в административните сгради, университетите, училищата, детските градини, на обществени места и на избори", обяви регионалният кабинет след свое заседание.

Бавария е разположена на границата на Германия с Австрия и Чехия и се превърна във входна врата за стотици хиляди мигранти и бежанци, пристигнали в страната през 2015 година. Баварският премиер Хорст Зеехофер бе един от най-острите критици на бежанската политика на канцлера Ангела Меркел, след като притокът на мигранти през 2015 г. засили опасенията на германците за вътрешната сигурност и интеграцията на мигрантите.

Баварският вътрешен министър Йоахим Херман заяви, че мюсюлманка, която забулва лицето си, действа в разрез с местната германска култура за комуникиране. Комуникацията е не само словесна, а включва и изразите и жестовете, се аргументира той.

Херман подчерта, че "това е фундаментът на нашите междуличностни връзки и е основата на нашето общество и свободен и демократичен ред".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ссс

    7 1 Отговор
    как ше ги забраняват, ас такиво много ги обичам а ония с калъвите на главите напрао са ми мания! всичкото жени тряаа да е с чували по главите, ако няма мое и кашони!
  • 2 кроко

    1 17 Отговор
    Съгласен със с тебе колега не е хубаво това , че ги забраняват. В една свободна Европа всеки има право да се облича по национален признак.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ДЮДЮЕФ

    6 1 Отговор
    Добре дошли в Пингвиленд!
  • 5 Един

    9 1 Отговор
    Тази забрана трябва да се приеме в цяла европа
  • 6 шшш

    0 0 Отговор
    според националните традиции И ПРИЗНАК на тези хора ,трябва ли да ми искат магаре или коза тези гости за техни първични сексуални нужди,защото и това го правят ,дори има песни за такива случаи в Германия...
Новини по държави: