796 6

Бавария забрани плътните воали

Закриването на лицето ще бъде забранено в административните сгради, университетите, училищата, детските градини, на обществени места и на избори

Бавария забрани плътните воали
Снимка: Shutterstock.com
Анатоли Стайков

Правителството на югоизточната германска провинция Бавария въведе забрана за носене на воали, покриващи изцяло лицето, на определени публични места, предаде ДПА.

"Закриването на лицето ще бъде забранено в административните сгради, университетите, училищата, детските градини, на обществени места и на избори", обяви регионалният кабинет след свое заседание.

Бавария е разположена на границата на Германия с Австрия и Чехия и се превърна във входна врата за стотици хиляди мигранти и бежанци, пристигнали в страната през 2015 година. Баварският премиер Хорст Зеехофер бе един от най-острите критици на бежанската политика на канцлера Ангела Меркел, след като притокът на мигранти през 2015 г. засили опасенията на германците за вътрешната сигурност и интеграцията на мигрантите.

Баварският вътрешен министър Йоахим Херман заяви, че мюсюлманка, която забулва лицето си, действа в разрез с местната германска култура за комуникиране. Комуникацията е не само словесна, а включва и изразите и жестовете, се аргументира той.

Херман подчерта, че "това е фундаментът на нашите междуличностни връзки и е основата на нашето общество и свободен и демократичен ред".

Германия


Още по темата

 • Бавария разпределя бежанците

  Бавария разпределя бежанците

  Мигрантите в германската провинция Бавария, вече няма да могат да избират къде да живеят. Те ще бъдат уведомявани кой град ще стане техният нов дом, ...
  1.09.2016
  1 168
  1
 • Сигурността в Германия зависи от броя на бежанците

  Сигурността в Германия зависи от броя на бежанците

  За да се подобри състоянието на сигурността в Германия е необходимо да се намали потокът от бежанци. Това заяви премиреът на провинция Бавария Хорст ...
  30.07.2016
  898
  1

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ссс
  Отговор
  1 20:57  21.02.17
  как ше ги забраняват, ас такиво много ги обичам а ония с калъвите на главите напрао са ми мания! всичкото жени тряаа да е с чували по главите, ако няма мое и кашони!
 • кроко
  Отговор
  2 21:08  21.02.17
  Съгласен със с тебе колега не е хубаво това , че ги забраняват. В една свободна Европа всеки има право да се облича по национален признак.

  Коментиран от #3

 • 3 21:52  21.02.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ДЮДЮЕФ
  Отговор
  4 22:15  21.02.17
  Добре дошли в Пингвиленд!
 • Един
  Отговор
  5 22:57  21.02.17
  Тази забрана трябва да се приеме в цяла европа
 • шшш
  Отговор
  6 13:19  22.02.17
  според националните традиции И ПРИЗНАК на тези хора ,трябва ли да ми искат магаре или коза тези гости за техни първични сексуални нужди,защото и това го правят ,дори има песни за такива случаи в Германия...

Напиши коментар:


Публикувай