Last news in Fakti

22 Февруари, 2017 10:24 1 047 4

Сърбия награди посмъртно посланик Чуркин

  • виталий чуркин-
  • оон-
  • русия-
  • сърбия

Посланикът на Русия в ООН беше почетен с орден на сръбското знаме първа степен

Сърбия награди посмъртно посланик Чуркин - 1
Снимки: БТА/АР

Президентът на Сърбия Томислав Николич посмъртно награди посланика на Русия в ООН с орден на сръбското знаме първа степен, съобщи ТАСС.

Пред местна телевизия Николич заяви, че Чуркин много е помогнал на Сърбия и ще остане запомнен като руснакът, който е сложил вето на резолюция, която не се е отнасяла за Русия. Затова Николич е решил да го награди с орден първа степен.

Докато имаме такива приятели в международните организации, не се тревожа дали Съветът за сигурност на ООН ще признае независимостта на Косово или ще приеме резолюция против нас, заявил Николич, посочвайки, че такива приятели трябва да се търсят.

Сръбското външно министерство изпрати съболезнователна телеграма до министерството на външните работи на Руската федерация, в която се отбелязва, че със смъртта на Чуркин Сърбия е изгубила искрен приятел.

Сърбия награди посмъртно посланик Чуркин

Виталий Чуркин почина на 20 февруари на работното си място, само ден преди 65-тия си рожден ден.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нинова

    3 1 Отговор
    Ние ще го наградим със "Стара Планина".
  • 2 А българските "братушки" ?

    2 0 Отговор
    Понеже сме суверенна и свободна страна, ние чакаме указания от Брюксе. Манерката фатмашка Румен Радевски бе доста активен в Германия и НАТО а защо е толкоз скромен към световния образец за дипломация и патриотизъм какъвто е Виталий Чуркин! Като че ли ние не сме България а отново Вилает- БУЛГАРСТАН със статуса ни от западните ни дружки от Берлин от времето на 1879 г. които отмениха САН СТЕФАНСКИЯ договор! И днес сами се натискаме да сме пак ВИЛАЕТ? Те турците не са виновни а нашите хюмнета - ЕЛИТА!
  • 3 Старшина Румен Радев

    1 0 Отговор
    Кихна - нещо "ново" в 144 г от обесването на Дякона Левски. Акцентира изказването си върху ТЕГТЕРЧЕТО на Дякон Левски а НЕ НА ИДЕИТЕ НА ДЯКОНА за устройството на бъдещата свободна държава! От ФАТМАК офицер или генерал не става! Туй всеки професионал военен го знае! Не проиазнесе главната идея на Дякона - За ЧИСТА и СВЯТА Република ! Как не прояви сила и смелост да спомене че Освобождението ни собствените ни сили са били недостатъчни! Че за нашето освобождение застават Руското правителство народа и интелигенцията: Менделеев, Пирогов, Л. Н. Толстой, Тургенев, Репин и мн. други! Ама де акъл в таз манерка?
  • 4 За да се сбъдне мечтата на Дякона

    2 0 Отговор
    Бе нужна помощ от вън- от Русия! Не от Англия, не от Фермания, Германия или Австро-Унгария. За любовта им на последните към нас можем да съдим какво те сториха на Берлинската конференция за урегулиране резултатите от Руско-Турската война на Балканите след Сан Стефано. Между другото не съм сигурен че днес някой туй го е еня. Като слушах Плевнелиев миналата година в Габрово и Манерката Радевски ми става ясно че сме вече Вилает - Булгаристан ! Та да се върна на темата - да не изкажем признателност че лично Царя на Русия Александър II, с четвърт милионна армия предприема огромната отговорност - полагане на свидни руски жертви за Освобождението ни и да говорят всичко друго но не и истината е Кощунство и гнусна подигравка към историята към Русия и собственият ни народ. Безотговорност за бъдещето на държавата ни! И когато то се извършва от държавните ни лица е национално предателство!
Новини по държави: