1 004 5

Американски сенатор тайно посетил Сирия

Маккейн се е срещнал с американски военнослужещи

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Американският сенатор Джон Маккейн тайно е посетил територии в Сирия, контролирани от кюрдите, написа „Уолстрийт джърнъл“. Информацията бе потвърдена и от говорител на сенатора от Аризона.

„Сенатор Маккейн пътува до северната част на Сирия през миналата седмица, за да посети американските военнослужещи“, се казва в информацията.

Бившият кандидат за президент на републиканците е обсъдил с военните продължаващата операция срещу джихадистката групировка „Ислямска държава“.

Сенаторът е посетил и град Кобани, намиращ се до границата с Турция. Районът бе под контрола на джихадистите от 2014 година, но кюрдските бойци, подкрепени от САЩ, успяха да ги изтласкат.

През изминалите месеци Турция остро разкритикува американските сили за оказването на подкрепа към сирийските кюрди.

Анкара призова Вашингтон и новата американската администрация да промени политиката си и „да не повтаря грешките на Барак Обама“.

Сирия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Джон
  Отговор
  1 07:12  23.02.17
  За да разпространява демокрация 100%
 • ФЕРТИФЕКС
  Отговор
  2 08:18  23.02.17
  лешояд- помияр
 • факт
  Отговор
  3 08:21  23.02.17
  Може да се очакват нови бойни действия! След неговите посещения трева не никне !
 • све
  Отговор
  4 09:16  23.02.17
  Вече се публикуваха и толкова негови снимки с лидерите на ИДИЛ/ДАЕШ. .... Такива като него, Буш, Ръмпсфелт, Клинтън, Чейни, Сорос са затвора.
 • Власт , диктат и печалба = демокрация
  Отговор
  5 13:08  23.02.17
  Права на човека, ценности, равни права, хуманизъм, свобода на словото и пресата?! Не бе хора - демагогия и Експлоатация! Ботев: "И страшен беше хайдутин, ЗА ЧОРБАДЖИИ и ТУРЦИ!" Чорбаджиите и днес са между нас но хайдути няма!У нас има само чорбаджии! Къде са? В НС, в МС, в Окръжните и околийско градски съвети/мундисипали/ в селсъветите, в латифундистите в банковите институции! Много ЧОРБАДЖИИ а де е СВОБОДАТА. Затуй пък сме богати на дългове от заеми!

Напиши коментар:


Публикувай