Last news in Fakti

23 Февруари, 2017 10:36 2 183 12

КНДР заплаши САЩ с "физическо въздействие"

  • северна корея-
  • сащ-
  • ракета-
  • ким чен-ун-
  • пхенян
КНДР заплаши САЩ с "физическо въздействие" - 1
Снимка: БТА/АР

Северна Корея заплаши САЩ с "физическо въздействие", предаде ТАСС. Според в. "Нодон синмун", Пхенян "технически все още е в състояние на война със САЩ", защото след приключването на тригодишния военен конфликт на Корейския полуостров (1950-1953 г.) е било подписано споразумение за примирие, а не мирен договор. Затова "никой няма право да осъжда законните стъпки, предприемани от Пхенян, за да укрепи отбранителната способност на народната република", изтъква изданието - орган на управляващата в КНДР Корейска трудова партия.

"Страната ни може да изстреля ракети по всяко време", предупреждава "Нодон синмун". "И ако Вашингтон все така упражнява натиск върху Пхенян, КНДР ще упражни физическо въздействие спрямо САЩ и техните помагачи", твърди медията.

В новогодишното си обръщение лидерът на КНДР Ким Чен-ун заяви, че подготовката за изстрелване на междуконтинентална балистична ракета е навлязла "във финална фаза". По-рано този месец Северна Корея изстреля балистична ракета със среден обсег, припомня ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    10 16 Отговор
    Аааа , смешници с дръпнати очи , комара плаши слона я се скрийте бе жълтурковци.

    Коментиран от #2, #9

  • 2 хахо

    18 10 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    А бе тя и мишката е малка ама слона бяга от нея !!!
  • 3 да го кажем направо

    19 12 Отговор
    Тоя жълтурчо е с големи яй..ца...-евалата.Казва истината за САЩ-независимо че е диктатор...А реално м/у политиката на САЩ и С.Корея няма разлика-основана е на насилието!!!...-и двете политически доктрини са еднакви--само дето американците по-добре залъгват света с празните си приказки че носят демокрацията.........
  • 4 Кики

    14 8 Отговор
    Ким Чен е истински лидер на народа си, който смело се опълчва на агресорите, който стои сам срещу всички. Нашите изтривалки да вземат пример от него,а не да се одупват на всеки.
  • 5 цун кай го

    7 1 Отговор
    ей това е комунист не като нашите мишки милионери
  • 6 2palka

    8 2 Отговор
    Така им се пада на тия тъпи к..лета.Нека и те малко да живеят в страх. От край време икономиката им се крепи на продажби на дрога,оръжие и умишлено създаване на конфликти по целият свят.Сега ни набутаха и бежанци,белкем Европа закъса повече.Лошото е че това ще се отрази най тежко на най слабите европейски държави-Бьлгария и Румъния
  • 7 onq s konq

    8 3 Отговор
    на пръв поглед нещата изглеждат смешни,но в действителност не е точно така защото както Щатите стоят зад малък Израел,така и Китай стои зад Сев.Корея...макар и не толкова плътно.От друга страна Русия е особено любопитна да види един подобен конфликт,за да си направи изводи за военните възможности на НАТО и степента на търпение на САЩ.
  • 8 Пилата

    8 2 Отговор
    САЩ се управлява от силни и добре прикрити финансови кръгове след смърта на Кенеди и до сега,а не от парламент и президент.Политиката им няма нищо общо с демокрацията и ценностите,за които говорят в конституцията си и е най двуличната от политиката на всички останали световни сили.С избора на Тръмп който си е тяхна марионетка,те го заявяват открито и на света.Явно обаче,че отработените им сгратегии,не работят добре в държави с тоталитарни режими,така че ,нормално е проблема със Северна Корея и в подобни на нея държави по вида си на управление да ескалира.
  • 9 Зузу

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    Ей, амазонски алигаторе, я не обиждай дръпнатите, че като нищо могат да изпратят няколко ракети към САЩ! Но понеже няма да ги оставят да стигнат до САЩ, ке ги свалят нейде по пътя... А ниес ме по средата пич...познай като ти рухнат над тиквата раззни БОВ и се разкихаш любовно на педалите ще те питам аз после дали ще цуваш тия или ще се молиш а нема война? Абе аз не съм по дългите молитви, но и в едно изречение го обобщавам така: Господи, ако изобщо имаш акъл, че създаде тия човеци, поне малкото дето ти е останал им натрий тиквите да нен и трепят, че нямаме вина дето са пощръкляли! Амин! Е, аз имам нестандартни молитви, не си падам по клишетата на разни попове, Дъновци и други. но пък са искренни...
  • 10 Един от ВИК

    2 3 Отговор
    Има доста твърдения по темата,че така наречената Америка ,където днес се намира и САЩ първоначално е била предвидена за кенефа на Европа и останалият свят,но както се казва в поговорката-°Проодили пилци проебали квачки°.Сега гледат да си го върнат и на Европа и на света.Че ще хвърчи нещо,ще хвърчи,ама дали ще са ракети или американски шитни,не е ясно,щото като гледам тоя Ким Чен има доста по решително изражение от мазната мутра на тоя лигав ояден мултимилионер със смешната си причезка
  • 11 булгАр

    3 3 Отговор
    Мали, какви тъпи парчета посъват тук, не е истина. Ама_ ще кажете, рубличките не миришат!
  • 12 гощо

    0 0 Отговор
    Още Нострадамус е предрекъл третата световна! Луд принц от изтока ще започне?!?! Малко е объркал титлата,но..... и понеже Путин не е луд да си разваля забавата и милярдите не би почнал трета световна!
Новини по държави: