1 555 0

Петима президенти със скрити музикални заложби

Петима президенти със скрити музикални заложби
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Най-важната задача на президентите е политическа. Те са дипломатическото лице на дадена страна и е важно да бъдат добри оратори и да имат диалогичност. Някои от държавните глави, обаче, имат и други неподозирани таланти.

Baeblemusic направи класация на петимата американски президенти, които имат скрити музикални заложби:

Уорън Хардинг

Хардинг е двадесет и деветия президент на Съединените американски щати. В началото на 20-те години на миналия век републиканецът определено знае как се купонясва. Няма музикален инструмент, на който Хардинг да не може да изсвири нещо.

Ричард Никсън

Ричард Никсън е известен с музикалния си талант. Той свири изключително добре на пиано. През 1963 година в телевизионен ефир изсвирва една от любимите си песни.

Барак Обама

Барак Обама неведнъж се е изявявал като музикант. Освен чувството си за хумор, Обама може да се похвали и с приятен глас.

Бил Клинтън

Уменията му със саксофона са пословични. Изданието дори посочва, че това е една от причините да спечели сърцата на американските гласоподаватели, които по-късно го избраха за президент.

Андрю Джаксън

Седмият американски президент е изявен любител на банджото. Използва се като солов и ритъмен инструмент главно в кънтри музиката, а по-късно преминава и в други музикални жанрове.

САЩ


Напиши коментар:


Публикувай