925 1

Дутерте подгони и политиците

Филипински съд издаде заповед за арест на сенатор, която е сред изявените критици на президента

Дутерте подгони и политиците
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Филипински сенатор от опозицията Лейла де Лима се затвори в кабинета си в Сената, след като съд в Манила издаде заповед тя да бъде арестувана по обвинения в наркотрафик, предаде ДПА.

Пред кабинета на Де Лима чакат журналисти и полиция, която по правило не арестува депутати вътре в парламентарните сгради, отбелязва ДПА.

Заповедта за арест бе издадена от съдия в районен съд в Манила въз основа на обвинения от затворници, че платили на Де Лима милиони песо, докато тя е била министър на правосъдието, за да им позволи да продължат контрабандата на наркотици в затвора.

Сенаторът нарече тези обвинения "чисто и просто политическо преследване" заради противопоставянето й на войната на президента Родриго Дутерте с наркотрафика. В тази война бяха избити хиляди хора при полицейски операции или извънсъдебни екзекуции.

Председателят на Сената Акилино Пиментел каза, че Де Лима няма избор и трябва да се подчини на заповедта за арест, който ще бъде извършен с уважение, но твърдо, за да бъде изпълнено нареждането на съда, добавя ДПА.

Филипини


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • ключаря
    Отговор
    1 13:37  23.02.17
    Тази ще се самоубие! Убийци!

Напиши коментар:


Публикувай