742 2

Внимание: "Копърки" на летище Шарлероа

Таксиметрови шофьори мамят пътниците на белгийска аерогара

Анатоли Стайков

Таксиметрови шофьори, които обслужват пътници от белгийското летище "Шарлeроа", са уличени в измами, съобщиха представители на аерогарата пред местни медии.

Летището, което се намира на 70 километра южно от града, е използвано за нискотарифни полети и се рекламира като "Брюксел-юг". Тази аерогара използват и авиокомпаниите, осигуряващи евтини полети от и до България. Обикновено пътниците от и до това летище го предпочитат заради цените от по едва няколко евро на самолетните билети.

Установено е, че таксиметрови шофьори са искали 180 евро за курса до Брюксел. В деня на атентатите в белгийската столица миналата година са получени съобщения за тарифи от по 300 евро за същия курс. В деня на атентатите аерогарата в Брюксел беше ударена от терористи и това наложи отклоняването на кацащите самолети към Шарльороа и Лиеж. Заради последвалото затваряне и на железопътните гари, пътниците бяха принудени да вземат такси.

Местните власти възнамеряват да вземат мерки, за да се пресекат измамите на "копърките" в Шарлероа. В Брюксел този въпрос е решен с издаването на разрешителни на таксиметровите водачи. Единствено автомобили със значка, изобразяваща самолет, могат да взимат пътници от столичното летище "Завентем". Пътуването до Брюксел от главаната аерогара е по твърда тарифа и струва около 40 евро за разстояние от десетина километра.

Пътуващите през Шарлероа имат възможността да ползват обществен превоз от и до Брюксел. Тъй като проектът за изграждането на железопътна връзка между града и летището в Шарлероа се отлага с десетилетия, пътниците могат да вземат влак до едноименния град, а след това да се качат на автобус до самата аерогара.

Съществуват и преки автобусни линии от столицата до провинциалното летище. Обичайните цени за превоз са около 20 евро, но пътуването отнема около два часа

Белгия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Митко
  Отговор
  1 10:03  25.02.17
  Нормално и аз да съм и аз ще ги дера.
 • незнайко
  Отговор
  2 12:21  26.02.17
  Значи и такситата копърки, не са наше изобретение ? Тази западна култура направо ще ни удави.

Напиши коментар:


Публикувай