23 Февруари, 2017 13:41 1 135 2

Внимание: "Копърки" на летище Шарлероа

  • летище-
  • белгия-
  • завентем-
  • шарлероа-
  • копърки-
  • такси

Таксиметрови шофьори мамят пътниците на белгийска аерогара

Таксиметрови шофьори, които обслужват пътници от белгийското летище "Шарлeроа", са уличени в измами, съобщиха представители на аерогарата пред местни медии.

Летището, което се намира на 70 километра южно от града, е използвано за нискотарифни полети и се рекламира като "Брюксел-юг". Тази аерогара използват и авиокомпаниите, осигуряващи евтини полети от и до България. Обикновено пътниците от и до това летище го предпочитат заради цените от по едва няколко евро на самолетните билети.

Установено е, че таксиметрови шофьори са искали 180 евро за курса до Брюксел. В деня на атентатите в белгийската столица миналата година са получени съобщения за тарифи от по 300 евро за същия курс. В деня на атентатите аерогарата в Брюксел беше ударена от терористи и това наложи отклоняването на кацащите самолети към Шарльороа и Лиеж. Заради последвалото затваряне и на железопътните гари, пътниците бяха принудени да вземат такси.

Местните власти възнамеряват да вземат мерки, за да се пресекат измамите на "копърките" в Шарлероа. В Брюксел този въпрос е решен с издаването на разрешителни на таксиметровите водачи. Единствено автомобили със значка, изобразяваща самолет, могат да взимат пътници от столичното летище "Завентем". Пътуването до Брюксел от главаната аерогара е по твърда тарифа и струва около 40 евро за разстояние от десетина километра.

Пътуващите през Шарлероа имат възможността да ползват обществен превоз от и до Брюксел. Тъй като проектът за изграждането на железопътна връзка между града и летището в Шарлероа се отлага с десетилетия, пътниците могат да вземат влак до едноименния град, а след това да се качат на автобус до самата аерогара.

Съществуват и преки автобусни линии от столицата до провинциалното летище. Обичайните цени за превоз са около 20 евро, но пътуването отнема около два часа


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Митко

    0 1 Отговор
    Нормално и аз да съм и аз ще ги дера.
  • 2 незнайко

    0 0 Отговор
    Значи и такситата копърки, не са наше изобретение ? Тази западна култура направо ще ни удави.
Новини по държави: