23 Февруари, 2017 16:17 1 068 4

Ученици се биха с полицията в Париж

  • париж-
  • демонстрация-
  • полиция

Протест срещу полицейското насилие прерасна в сблъсъци с униформените и вандалски прояви 

Ученици блокираха 16 гимназии в Париж с подпалени контейнери за боклук и самоделни барикади в знак на протест срещу предполагаемо полицейско насилие срещу чернокож младеж, предаде ДПА.

Множество тийнейджъри, някои с качулки и факли в ръце, се събраха на Площада на Нацията в източната част на френската столица. Няколко автомобила в района бяха потрошени и няколко банкомата - ограбени от демонстранти.

Снимки в социалните мрежи показват участници в протеста да показват транспаранти с надпис "Отмъщение за Тео" - името на младежа, за когото се смята, че е сексуално насилен с полицейска палка.

Демонстранти опитаха да пробият полицейските блокади и хвърляха павета по служителите на реда, които отговориха със сълзотворен газ. По данни на полицията са арестувани 11 души за кражби и вандалщина.

След инцидента на 2 февруари в северен парижки квартал, обитаван предимно от представители на малцинства, четирима полицаи бяха отстранени временно от служба. В хода на разследването един от тях бе заподозрян като извършител на сексуалното насилие, а останалите - за прекомерна употреба на сила.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антимерки

    7 0 Отговор
    Сега полицията да спре всякакво патрулиране в тези райони и да видим защитниците на негрите, дали няма да писнат наобратно!!!
  • 2 Брат ми

    4 0 Отговор
    Welcome to Auschwitz...:-)
  • 3 Коста Костов

    1 0 Отговор
    Паляци!!
  • 4 Morgoth

    1 0 Отговор
    А сега ако вземе, че се окаже, че това момче го прави за отмъщение към полицаите дето са му прибрали дневната доза? Имаше една дето сърцераздирателно обясняваше тук как полицайка я била събличала и опипвала, пък се оказа, че си съчинява.
Новини по държави: