24 Февруари, 2017 07:36 1 702 22

Тръмп разширява ядрения арсенал на САЩ

  • доналд тръмп-
  • арсенал-
  • сащ

Той не иска страната му да изостава от другите сили

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви намерения да разшири ядрения арсенал на страната, съобщи "Ройтерс".

Тръмп възнамерява да разговаря с руския президент Владимир Путин относно информациите за разполагане на крилати ракети от страна на Кремъл.

"Би било прекрасно нито една страна да не притежава ядрено оръжие, но на този етап ние не можем да отстъпим от позициите си на ядрена сила. Китай може да разреши проблема със Северна Корея много бързо. Не знам дали го искат", заяви Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    8 15 Отговор
    Любопитен съм, дали путинофилите пак ще посрещнат с овации това решение. Преди да пишат глупости, трябва да си отговорят на въпроса: срещу кого би ги използвал Тръмп тези оръжия?
    Тръмп обеща да направи Америка №1, само че не уточни по какво. Е сега един от отговорите е ясен.

    Коментиран от #4

  • 2 ссс

    14 6 Отговор
    Естествена реакция на Трамп след като Русия увеличава своя. Ядренната гонка продължава, американо-руските чифути ще ни погубят планетката.
  • 3 АЗ САМ

    11 13 Отговор
    Тръмп = Рейгън....Рассия при СССР....Путин в Хага .

    Коментиран от #5

  • 4 релито е такова

    17 4 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    Пенчо-много си първосигнален бе пиле..ама много.Еуфорията от избирането на Тръмп беше не в подкрепата на Тръмп-а в това че Клинтън загуби.Защото Клинтън е доказаното зло.Тя приемаше че целият свят и е длъжен и че нейните виждания са закон за цялата планета.А Тръмп казваше реални неща-че ще води диалог с руснаците по общите проблеми..че глобализацията е изгодна предимно на корпорациите и т.н...Ето тази разлика на Тръмп с Клинтън за което го харесваха нормалните хора..И никой не си е правил илюзии,че видиш ли Тръмп че се прегърне с Русия и ще се побратимят--ама то трябва да се следи хронологията на събитията,щом искаш да исказваш мнението си в форумите...
  • 5 ти си куку бе

    5 10 Отговор

    До коментар #3 от "АЗ САМ":

    а ти в Карлуково...
  • 6 Пацо

    11 6 Отговор
    Пеньо, айде да те водя в изповедалнята! Направи ли си вече операция да си махнеш мукара? Пенка ли си вече?
  • 7 гост

    5 15 Отговор
    Това е последицата от отказът на русия, тя и сащ едновременно да съкратят ядреният си потенциал! Путлер предизвика тигъра у Тръмп- сега да си носи последиците:) Никой не трябва да подценява Тръмп, защото политиката съдържа в себе си едно много важно умение от бизнеса- способността за гъвкаво поведение и способността да се защитава по всякакъв начин собственият интерес:) За сега путлер губи играта от Тръмп в съотношение 0:5:)

    Коментиран от #8

  • 8 а стига бе

    11 4 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    А стига спами бе шушляк-я виж кой излезе от договора за НЕразпостраняване на ядреното оръжие...да ти подскажа ли--САЩ...

    Коментиран от #14

  • 9 Пеньо

    4 14 Отговор
    Щом путинофилите квичат, значи съм на прав път. Съчувствам ви, че непрекъснато новините ви сварват разкрачени, но такава е съдбата на продалите се-да слушкат. Никъде не съм споменавал, че някой е очаквал Тръмп и джуджето да се прегърнат. Напротив, джуджето му удари рамо, не за да получи благодарност. Никога не съм подценявал джуджето и събитията го доказват.Никъде не съм подценявал и Тръмп, напротив дори подкрепям политиката му за спиране на нелегалният емигрантски поток, поради простата причина, че не одобрявам това и у нас!Но не одобрявам ксенофобските му изказвания и начинът по който се пробва да осъществи това. Разбирам и че малките ви главици, уважаеми другари не могат да проумеят това, защото отдавна сте приели, някой друг да мисли вместо вас. И що за логика е това, че като не харесвам Тръмп, означава, че харесвам Хилъри??? Това е много жалка комунистическа логика за черното и бялото. И защо, като нямате доводи, все го избивате на сексистки обиди? Точно това издава вашите сексуални проблеми!

    Коментиран от #11

  • 10 Хихихи

    12 7 Отговор
    Болшинството от българите обичат руския народ скъпи кроковци, пеньовци, гости и т.н неполезни изкопаеми от нета, и вие сте безсилни срещу този факт. Плюите колкото си искате, но и вас, като на вила, някой ден да не ви пада на гърба, а от там по цепката и в .......! Хихихи

    Коментиран от #19

  • 11 пенчо пенчо за резил стана

    11 6 Отговор

    До коментар #9 от "Пеньо":

    Пеньо-не мислиш ли че Путин е в пъти по-умен от теб и знае защо е ударил едно рамо на Тръмп???---макар че това не е истина и е голямата лъжа на либералите....Та ти не ги мисли големите играчи---ниска топка си за тях...
  • 12 шлемник байкалски

    4 4 Отговор
    Може би сега и американците ще започнат да пият ароматизатори за вана?
  • 13 Кака Пена

    9 3 Отговор
    Що се карате за глупости, какините?
    Тръмп не може да "разширява ядрения арсенал на САЩ" поради простата причина, че на On April 8, 2010, the United States and Russia signed New START, a legally binding, verifiable agreement that limits each side to 1,550 strategic nuclear warheads deployed on 700 strategic delivery systems (ICBMs, SLBMs and heavy bombers), and limits deployed and nondeployed launchers to 800, който още е в сила.
    Превеждайте си го самички.
    Зорът на Тръмп са ракетите "Калибър", само че те не се покриват от тоя договор, както и ракетите "Томахок". Проблемченцето е, че САЩ нямат с какво да свалят "Калибър", а Русия има с какво да сваля "Томахок". Те това е.

    Коментиран от #16, #17

  • 14 гост

    3 6 Отговор

    До коментар #8 от "а стига бе":

    Пишете пълни глупости! САЩ НЕ СА излезнали от този договор! Много им се иска на руснаците, но умишлено са сбъркали, когато са Ви предоставили невярното инфо, че САЩ били излезнали от ДНЯО.Така, че- торбата с рускиъте лъжи ги оставете за някой друг- например- руски кравар или говедар или руски крепостен мужик от Дальний Восток:)
  • 15 боркур

    4 6 Отговор
    рашистите ги пуснаха по пистата за надбягване,обаче у тях,денги нет
  • 16 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #13 от "Кака Пена":

    Разгледайте си добре Преамбюла на ДНЯО и съдържанието на самият автентичен договор и кажете- в състояние на война между велики сили,договорът може ли да се прилага и това позволява ли на държавите да го напуснат без предупреждение?:) Какво е Вашето юридическо тълкуване на ДНЯО по зздаденият от мен въпрос?:)

    Коментиран от #18

  • 17 Реалист

    4 4 Отговор

    До коментар #13 от "Кака Пена":

    Какиното, пак се обърка - за Iron Dome си чувала предполагам. Същия дето го тестват евреите срещу палестинските ракети. Е те само го тестват и то успешно, а системата е американска. Освен това е в състояние да разширява обхвата МНОГОКРАТНО тоест "Калибъра" могат да си го ... отзад ако решат да го използват срещу Купола. А стига поклони на изток и запад - седнете си на българските з.ници и работете за НЕЗАВИСИМА България.

    Коментиран от #20, #22

  • 18 Кака Пена

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Вашият въпрос, какиното, е безсмислен - Договорът за неразпространение на ядреното оръжие не обхваща състоянието на война, когато страните ще си разпространяват ядрено оръжие една на друга, колкото си искат.
  • 19 ихихи

    1 4 Отговор

    До коментар #10 от "Хихихи":

    Бъркаш това което ти се иска с това което е! Болшинството от българите обичат Запада и вие сте безсилни срещу този факт. България е в ЕС и НАТО и това побърква русофилките, но си е ваш проблем.... Ихихихи
  • 20 Кака Пена

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Реалист":

    Какиното, покрай всичко друго, Сирия е и изпитателен полигон. При всяко изстрелване на "Калибър" се правят деликатни опити те да бъдат свалени. Засега не се получава - противоракетната система AEGIS, опростен вариант на която е Iron Dome, не може да ги прехване. Затова броят на ударните самолетоносачни групи на бойно дежурство беше намален наполовина. Страх лозе пази.
  • 21 незнайко

    0 0 Отговор
    Ето че се издаде, кой разпалва огъня на ядреното въоръжение. САЩ, САЩ и пак САЩ.
  • 22 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Реалист":

    Как се работи за НЕЗАВИСИМА БЪЛГАРИЯ ? Някой да покаже ! КАКВА НЕЗАВИСИМОСТ, СЛЕД КАТО САЩ СА В БЪЛГАРИЯ ? И кой ги пусна ? Някой пита ли Ви Вас ?