Last news in Fakti

24 Февруари, 2017 13:04 1 304 3

Марин льо Пен не иска в полицията

  • марин льо пен-
  • полиция-
  • разпит

Льо Пен е отхвърлила призовка за разпит

Марин льо Пен не иска в полицията - 1
Снимка: БТА/АР

Крайнодесният френски лидер Марин льо Пен е отхвърлила призовка да се яви на разпит в полицията на 22 февруари по сигнали, че незаконно е плащала на свои служители с пари от ЕС, каза адвокатът й, цитиран от ДПА.

Льо Пен ръководи антиимигрантския и евроскептичен Национален фронт и е сред фаворитите в президентските избори в края на април и началото на май. Тя ще уважи всякакви призовки след изборите, каза адвокатът й Родолф Бослю.

На 22 февруари след един ден разпит започна разследване на шефката на канцеларията на Льо Пен по подозрения в злоупотреба със средства на ЕС за плащане на възнаграждения на парламентарни помощници.

Телохранителят на Льо Пен също бе разпитан, но впоследствие бе освободен, без да става обект на разследване.

Марин льо Пен отрича да е нарушила правилата и твърди, че е жертва на "мръсни политически номера". Според допитванията тя ще спечели първия тур на президентските избори на 23 април, но ще изгуби втория на 7 май от независимия Еманюел Макрон или от консервативния Франсоа Фийон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    3 2 Отговор
    Майнете го това бабе от тука моля ви!!

    Коментиран от #3

  • 2 681 БЪЛГАРИЯ

    2 2 Отговор
    Тая не я слуша главата .
  • 3 Бат Саше

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    Това бабе и други като нея, скоро ще махнат тия, на които мястото им не е в християнска Европа. Ти от тях ли си или така ми се струва...
Новини по държави: