610 9

Посланик Чуркин беше погребан с военни почести 

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Анатоли Стайков

Постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин, който почина в Ню Йорк на 20 февруари, беше погребан днес с военни почести на Троекуровското гробище в покрайнините на Москва, предаде ТАСС.

Преди това в траурната зала на Централната клинична болница в Москва, която обслужва Кремъл, се състоя церемония на прощаване с видния руски дипломат. Там бе извършено и опело.

На траурната церемония говори руският външен министър Сергей Лавров, който нарече Чуркин "забележителен дипломат и човек, професионалист от най-висока класа и народен дипломат".

"Той остави ярки страници в аналите не само на нашата дипломация, но и на външната политика на държавата", подчерта Лавров и предложи да бъде направено всичко за увековечаване на паметта на Чуркин. Министърът съобщи, че вече има предложения за възпоменателни церемонии.

Лавров предаде на близките на Чуркин ордена "Мъжество", с който той бе награден посмъртно от руския президент Владимир Путин.

Един от най-близките съратници на покойника - заместник-външният министър Генадий Гатилов, посочи, че Чуркин надеждно е отстоявал интересите на Русия на предните граници на дипломацията в сложна обстановка с висок професионализъм.

Ковчегът с тялото на починалия на 65-годишна възраст руски дипломат бе докаран от САЩ вчера. Асошиейтед прес съобщава, че след извършената аутопсия медиците са казали, че са необходими допълнителни анализи, за да се определи как и защо е починал Чуркин.

Русия


Още по темата

 • Моят приятел, посланикът на Русия

  Моят приятел, посланикът на Русия

  Саманта Пауър и Виталий Чуркин са водили не една и две дипломатически войни в миналото. Но бяха и приятели, които взаимно се уважаваха. Бившият ...
  26.02.2017
  1 417
  4

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • На кого бе нужна неговата кончина?
  Отговор
  1 14:34  24.02.17
  Всички световни трагедии се организират от един център и служат само на този център. Геополитика или борба за световно влияние и доминиране. Света никога не е бил мирен и спокоен, защото същността на капитала е доминиране на силният над слабия за обезпечаване на благоденствието си! Как се постига! Чрез действия водещи до отслабване на противоборстващата страна и заставяна е да живее под диктат на агресора - КОЛОНИЯ! Противовес на тази политика е била винаги РОССИЯ! Затова, и в първа и във Втора и в Третата световни привопоставящата се страна срещу на деРмократичният КОЛОНИАЛИЗЪМ е била РУСИЯ! Затуй днес със всички сили се правят неимоверни усилия за подпалване на военни пожари около Русия. От Балтийско до Черно, Средиземно и на юг от Русия от Турция до Китай и Япония. Да днес Русия е колония на Юнайтед Снейкс и проявява "своеволия" не приемливи за господаря! Затова и е целият този щурм от хули, критики, обвинения и заплахи срещу Русия и нейният лидер. Русия не е суверенна държава и се управлява от Юнайтед Снейкс но смело се изправя за отстояване на своята СУВЕРРЕННОСТ! Въпроса над въпросите днес е: Ще успее ли Русия да отхвърли оковите си на КОЛОНИЯ на САЩ или САЩ ще развърже унищожителна война срещу РУССИЯ! За нас васалите на ЕС, оцеляването на РУСИЯ е от ЖИЗНЕНА ВАЖНОСТ за България за да ни има на картата на света като народ и държава! Затова са тези скъпи жертви на руски дипломати! Светлая память Виталия Чуркину! Спаси и ему за безупречною работу как д
 • СЛАВА РОССИИ !
  Отговор
  2 14:39  24.02.17
  Русия е единствената надежда за справедливост и достойнство на земята! Да живее България в мир и дружба с Русия!
 • Скорцени
  Отговор
  3 14:46  24.02.17
  Един голям боклук по малко . Но много бързо го ровнаха , намерени са следи от отрова в черния му дроб , така четох.
 • Скорцени
  Отговор
  4 15:00  24.02.17
  Чакам с нетърпение погребение с военни почести и за човекоподобния кон Лавров

 • Георги
  Отговор
  5 17:45  24.02.17
  До Скорцени ей много жлъч и омраза . Що така какво толкова ти е направил??
 • Тодоров
  Отговор
  6 17:45  24.02.17
  Към Скорцени: Знаеш ли, че истинският Скорцени е имал доста голям белег на лицето и са му казвали Белязания. Само, че тебе те е белязала простотията.
 • Няма значение
  Отговор
  7 17:48  24.02.17
  Скорцени много си тъп брато
 • Скорцени
  Отговор
  8 19:14  24.02.17
  Пхаа ха ха истинско веселие. Но не казах за лилипута педофил Пусин . И на него пожелавам същото -с много почести .
 • От дядо и баба знам
  Отговор
  9 14:41  25.02.17
  За троскут а и за Скорцени, или Скорпиони, най сигурното средство било - мотиката през корен!

Напиши коментар:


Публикувай