1 354 8

Удряш жена в Сърбия - директно в затвора

Новият закон влиза в сила на 1 юни

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Анатоли Стайков

От 1 юни в Сърбия влиза в сила нов закон. Ясното послание в него е: ударите ли жена, влизате в затвора, предаде радио Б-92.

Сръбският министър на вътрешните работи Небойша Стефанович потвърди желанието на управляващите да предприемат всякакви действия, за да бъде спряно домашното насилие, жените в Сърбия да се чувстват сигурно и увери, че полицията ще действа сурово против насилниците, а съдилищата ще ги осъждат на сериозни наказания затвор.

Затова беше приет новият закон и започна обучението на полицаи, прокурори и съдии. От 1 юни те ще бъдат в пълна готовност да прилагат закона, увери Стефанович.

Същевременно той подчерта, че е необходима и работа за превенция, за да могат децата да разберат какво е насилие, че то може да бъде не само физическо, а и вербално и икономическо.

Установихме още преди много години, че системата не е добра и отговорите на държавата на насилието често са неадекватни. Затова приехме нов закон, с който се увеличават правомощията на полицията, добави вътрешният министър.

Сърбия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гоги
  Отговор
  1 17:22  24.02.17
  А ние какво чакаме и аз съм ЗА и в България

  Коментиран от #5

 • бой йебанье и српска музика
  Отговор
  2 17:29  24.02.17
  Да ама някой път ще стават и недоразумения........а какво ще стане ако се сбият две лесбийки дето живеят заедно, или пък жена набие мъжа си(има и такива случаи)

  Коментиран от #4

 • Карли
  Отговор
  3 17:53  24.02.17
  От тази година - пребиеш жена си в Русия - административно нарушение.
 • зузу
  Отговор
  4 17:54  24.02.17

  До коментар #2 от "бой йебанье и српска музика":

  за лесбийките не знам, но как ще се третира, ако живеят двама гейове и единият се мисли за жена? Ако мъжлето и натупа "женка" си, как ще се третира в Съда е твърде интересно? Като влезат двамата брадати бръснати мъжаги и единият се суполеви и плаче, сочейки към горилата до него и хлипайки - гой ме наби, искам развод!... ей това ми се иска да го видя наживо...

 • малката истина
  Отговор
  5 18:41  24.02.17

  До коментар #1 от "гоги":

  А к..вите ,като ударят мъж,КАКВО ще им месим питки ли? Къде е равенството,така налагано от п....лите и к..вите????
 • деса-стоян-ТО
  Отговор
  6 18:48  24.02.17
  ааа това хич не е в унисон с европейските ценности към които сее запътила сърбия. ми ако някой мигрант удари жена? според европейското законодателство тя трябва задължително да е минала на другия тротоар, да му е показала нотариално заверен отказ да я ударят и пред свидетели да е казала поне 10 пъти НЕ!
 • Патето Яки
  Отговор
  7 19:02  24.02.17
  Матриархат - лишават мъжете от правата им. В Германия трябва да приемат този закон та да знае нашият м...л който рита жена че отива право в панделата.
 • Съдия
  Отговор
  8 20:18  24.02.17
  Та не разбрах ,ако жена удря мъжа си !????? Та викаш ,жена ми да ме издумка един хубав юмрук и да ми строши носа и аз да отида набързо да и купя цветя за благодарност !!!????

Напиши коментар:


Публикувай