24 Февруари, 2017 20:22 1 273 1

Преговорите за Сирия бяха спрени

  • сирия-
  • преговори-
  • женева-
  • башар асад

Предишните три кръга от разговорите се проваляха неизменно

Преговорите за Сирия бяха спрени - 1
Снимка: БТА/XINHUA

След десетмесечно прекъсване преговорите за Сирия бяха подновени в сряда, но днес отново бяха спрени, научи ДПА. Причината бяха обсъждания по различни процедурни въпроси.

Единствената обсъдена тема в края на срещата под егидата на ООН в Женева, продължила около два часа, бе форматът на разговорите.

Основният проблем да не бъде постигнат пробив в преговорите със сирийското правителство и опозиционните сили е в различията им по въпроса за бъдещето на президента Башар Асад.

Кръвопролитните боеве в Сирия продължават от шест години насам. Постепенно сирийските сили разширяват контрола си с помощта на Иран и Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    2 2 Отговор
    Естествено че е НЕВЪЗМОЖНО да се постигне споразумение относно Башар,защото оставането му на власт автоматично превръща Сирия в ПРО-РУСКА ЗОНА,А СВАЛЯНЕТО МУ-ОБРАТНО-В ПРО-ЗАПАДНА и руснаците няма да имат място там с оръжията си.Единият вариант е нещата да си продължат както в момента,до пълното парично омаломощаване поради значителните военни разходи за държавните хазни на една от заинтересованите страни-САЩ и Русия.Другият вариант е БЛИЗКОИЗТОЧЕН ВАРИАНТ НА ЗАПАДЕН И ИЗТОЧЕН БЕРЛИН,като се допусне евентуално и наличието на един сравнително скромен "ТУРСКИ БЕРЛИН".
Новини по държави: