1 378 0

Aвтомобил се вряза в тълпа на фестивал в Ню Орлиънс (ВИДЕО + СНИМКИ)

Инцидентът не е терористичен акт

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Около 30 души бяха ранени, след като автомобил се вряза в тълпа по време на фестивал в Ню Орлиънс. Инцидентът е станал в събота вечерта около 7.00 часа местно време или малко преди 3.00 през нощта българско.

Говорител на полицията обяви, че според първоначалната информация около дузина са в критично състояние. В същото време шефът на полицията на Ню Орлиънс Майкъл Харисън поясни, че шофьор на пикап първоначално се е блъснал в други два автомобила и след това се врязал в парад, преди да се блъсне в камион за отпадъци.

Подозираме, че водачът е употребил голямо количество алкохол. Задържан е. Разпитваме го. Искаме да отправим ясно послание да не се шофира след употреба на алкохол и да се вземат разумни решения.

Директорът на местната спешна помощ Джеф Елдър заяви, че ранените са без опасност за живота. Сред тях има и леко пострадали деца.

Кметът на Ню Орлиънс Мич Ландрю коментира, че инцидентът е бил вторият за вечерта, през която се провежда популярният парад Марди Грас. По думите му двата случая показват как хора могат да пострадат следствие на неразумни решения. Местни медии съобщиха, че по-рано мъж е пострадал от куршум, изстрелян от подвижна тоалетна в района на парада.

САЩ


Напиши коментар:


Публикувай