1 495 2

Талибаните: Садете повече дървета

Талибаните: Садете повече дървета
Снимка: Shutterstock
Анатоли Стайков

Движението на талибаните в Афганистан излезе с необичайна декларация, подписана от неговия лидер Хайбатулах Ахундзада, в която се призовават афганистанците да садят повече дървета за всеобщо благо, предаде ТАСС.

Официални талибански медии публикуваха "специалното послание" с подписа на Ахундзада, което е твърде необичайно за групировката, която напоследък публикува само неподписани изявления по редица въпроси, като брой на цивилни жертви, предстоящи военни операции, и годишнината от изтеглянето на съветските войски от Афганистан преди близо 30 г.

Местонахождението на духовника Ахундзада се пази в тайна след избирането му за лидер на талибаните през май 2016 г. на мястото на убития в Пакистан при американски въздушен удар с дронове негов предшественик.

Талибаните: Садете повече дървета

В новата декларация се призовават цивилните афганистанци и талибанските бойци да "посадят едно или няколко плодни или неплодни дръвчета, за да стане по-красива Земята и за благото на създанията на всемогъщия Аллах".

След изтеглянето на повечето чуждестранни войници от Афганистан през 2014 г., талибаните бавно, но сигурно разширяват зоните под техен контрол и сега вече претендират за 40 процента от територията на Афганистан.

Афганистан

Още по темата

 • Москва: Не лъжете, не въоръжаваме талибани!

  Москва: Не лъжете, не въоръжаваме талибани!

  Твърдението на САЩ, че Русия доставя оръжия на талибаните в Афганистан, е неподплатено с доказателства, каза първият дипломат на Москва Сергей ...
  25.04.2017
  1 821
  7
 • Бомби окървавиха Афганистан

  Бомби окървавиха Афганистан

  Поне 9 души са загинали след въздушни удари срещу райони на Афганистан, съобщи 'Спутник“. Ударите са били нанесени в района на Бала ...
  4.03.2017
  465
  2
 • Талибани окървавиха Кабул (СНИМКИ)

  Талибани окървавиха Кабул (СНИМКИ)

  Най-малко две експлозии отекнаха в Кабул тази сутрин. Талибаните обявиха, че са атакували три мишени в афганистанската столица и са причинили тежки ...
  1.03.2017
  1 108
  1

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ecec
  Отговор
  1 00:36  27.02.17
  Е щом това е необичайно за някой журналист - представете си колко е изперкало обществото. Явно има психопати сред талибаните, но и такива сред западното общество и това едно от доказателствата за последното. Няма значени дали външно режеш глави или външно унищожаваш човешки съдби чрез икономическа принуда. Щом вътрешно си черен - винаги ще се проявиш с ненавист. В случая вожда на тази ислямска секта се е проявил с човешката си страна. Няма нищо 'изненадващо', както печалбаря-журналист е написал.
 • иии
  Отговор
  2 17:47  03.03.17
  Вярно ,няма нищо необичайно да посадят дървета ,само че тази зеленина доста помага на тези свине да се крият през топлите дни зад тях ...стратегически мисли този космат ислямист,не е чак толкова тъп..Бил мислил за красоти и други глупости ,да не е п...л..някакъв..брей това вече новина.

Напиши коментар:


Публикувай