26 Февруари, 2017 23:00 1 845 2

Талибаните: Садете повече дървета

  • талибани-
  • афганистан-
  • хайбатулах ахундзада
Талибаните: Садете повече дървета - 1
Снимка: Shutterstock

Движението на талибаните в Афганистан излезе с необичайна декларация, подписана от неговия лидер Хайбатулах Ахундзада, в която се призовават афганистанците да садят повече дървета за всеобщо благо, предаде ТАСС.

Официални талибански медии публикуваха "специалното послание" с подписа на Ахундзада, което е твърде необичайно за групировката, която напоследък публикува само неподписани изявления по редица въпроси, като брой на цивилни жертви, предстоящи военни операции, и годишнината от изтеглянето на съветските войски от Афганистан преди близо 30 г.

Местонахождението на духовника Ахундзада се пази в тайна след избирането му за лидер на талибаните през май 2016 г. на мястото на убития в Пакистан при американски въздушен удар с дронове негов предшественик.

Талибаните: Садете повече дървета

В новата декларация се призовават цивилните афганистанци и талибанските бойци да "посадят едно или няколко плодни или неплодни дръвчета, за да стане по-красива Земята и за благото на създанията на всемогъщия Аллах".

След изтеглянето на повечето чуждестранни войници от Афганистан през 2014 г., талибаните бавно, но сигурно разширяват зоните под техен контрол и сега вече претендират за 40 процента от територията на Афганистан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ecec

    13 0 Отговор
    Е щом това е необичайно за някой журналист - представете си колко е изперкало обществото. Явно има психопати сред талибаните, но и такива сред западното общество и това едно от доказателствата за последното. Няма значени дали външно режеш глави или външно унищожаваш човешки съдби чрез икономическа принуда. Щом вътрешно си черен - винаги ще се проявиш с ненавист. В случая вожда на тази ислямска секта се е проявил с човешката си страна. Няма нищо 'изненадващо', както печалбаря-журналист е написал.
  • 2 иии

    0 0 Отговор
    Вярно ,няма нищо необичайно да посадят дървета ,само че тази зеленина доста помага на тези свине да се крият през топлите дни зад тях ...стратегически мисли този космат ислямист,не е чак толкова тъп..Бил мислил за красоти и други глупости ,да не е п...л..някакъв..брей това вече новина.
Новини по държави: