467 3

Свалят от ефир при расизъм и обиди в ЕП

Живото предаване от Европейския парламент ще бъде прекъснато, ако дебатът е расистки

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Константин Карагьозов

Европейският парламент предприе необичайна стъпка, за да се справи с расизма и речите на омразата в собствената си къща. Живите предавания на дебатите в институцията ще бъдат спирани, ако съдържат расистки обиди или друго подобно поведение, информира "Белфаст Телеграф".

Въпреки това, правилата кое се смята за обидно и кое - не, са неясни. Това поражда редица опасения за манипулации и опит за налагане на цензура.

"Това руши надеждността на Парламента в момент, когато съмненията за "фалшиви новини" и манипулации застрашават доверието в медиите и политиците", смята Том Вейнгартнер, президент на Асоциацията на международната преса.

Белгия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Оня с лаптопа
  Отговор
  1 13:36  26.02.17
  Извинете, ако кажа, че червените домати са по-готини от зелените, това обида ли е? Аз съм си расист - и да умра от глад няма да ям зеленият киселчок нито зелена кърпуза. Но дали са обидени не зная? Иначе имам и черна котка и бялок отка, нямам особенно предпочитания на цвета. Но черната ми е малко по-антипатична защото има право черво и постоянно мечи за храна. Иначе пък бялата прави повече пакости и викам повече по нея. Но за доматите няма да отстъпя, нищо че няма да вляза в ефир! То и без това не съм в ефир досега.
 • Morgoth
  Отговор
  2 14:48  26.02.17
  Турция е недемократична, защото затвориха всички медии неподкрепящи авторитарния режим на Ердоган. Русия е недемократична, защото по малко по-мек начин, но също достатъчно ефективен Путин се справя с инакомислещите медии. На фона на това как Европа мисли хем да е демократична, хем да затвори устата на всеки който е против идеите на крайния либерализъм и неговата диктатура над ЕС? Да не забравяме, че хора които обикновено боравят с думичката "расизъм" имат доста широки разбирания за нея, приближаващи се до девиза на мафията "Който не е с нас е против нас".
 • Поп Грую
  Отговор
  3 21:00  26.02.17
  Вървим с ускорен марш към 1984 и Министерството на истината. Един пример - само 10% от циганите принадлежат към племето "рома", което не пречи на Сорос и неговите организации да ни принуждават да наричаме циганите "роми", другото не било политкоректно и толерантно. Друг пример - преди да си изберат наименованието "гей" (веселяк), п....стите последователно са се наричали "цветя", "теменуги" и "нарциси". Кво ще да е, само да не е п...раст, че се обиждали! Ами ако утре решат да се наричат "гении" или "герои"? Още - негрите не били негри, ами африканци. Убу. А арабите от Египет, Либия, Тунис, Алжир и Мароко араби ли са, или африканци? А негрите в Либерия, родени и израсли в САЩ, какви са? Американо-африканци? Засега толкоз.

Напиши коментар:


Публикувай