Last news in Fakti

26 Февруари, 2017 18:08 983 3

Ердоган: Медиите правят терористите - герои

  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • фето-
  • фетхуллах гюлен
Ердоган: Медиите правят терористите - герои - 1
Снимка: БТА/АР

Опитът на международните медии да представят "терористите като герои" и да игнорират жертвите им е част от зъл план срещу турския народ и турското правителство, заяви президентът на Турция Реджеп Ердоган, цитиран от "Хюриет дейли нюз".

"Двойните стандарти, които прилагат международните медийни организации при отразяването на събития, които сме претърпели през последните години, са известни," каза Ердоган при откриването на Международния панаир на книгата в Истанбул.

По думите на президента светът е пренебрегнал славната победа на Турция, удържана при опита за преврат на 15 юли. Той подчерта в този смисъл колко важно е случилото се тогава постоянно да бъде напомняно чрез литературата и изкуството.

"Задача на всички нас е да запазим това наследство", каза той. "Както винаги, не можем да разчитаме на съзнанието или действията на другите", добави Ердоган.

Близо 250 души бяха убити, а около 2200 ранени при опита за преврат, за който Анкара обвинява ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен и неговото движение, наричано в Турция Фетхуллахистка терористична организация (ФЕТО).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    4 4 Отговор
    В Чили направиха преврат навремето.В Украйна не успяха, в Грузия не успяха,в Бразилия успяха.,в Египет успяха . Просто ако на" вълците от Уолстрийт" не им отърва демократично избран президент включват Сорос,Хелзинки комитет, терористи, и най накрая преврат
  • 2 CIA

    4 2 Отговор
    В Египет махнаха ислямиста приятел на Ердоган.Скоро и анадолското прасе ще последва събрата си.Няма място за ислямисти в 21 век.
  • 3 Анти МантиевЮВФ

    1 1 Отговор
    В България, комунисти и доносници са героите. Всеки доносник се гордее че е велик разузнавач , направо Щирлиц ,ужас. У нас медиите са на бивши евраазиятци ,и резултатите са такива. За това казват четвъртата власт .
Новини по държави: