8 909 6

Турската гранична стена върви по план

Над половината от 511-километровото съоръжение по границата със Сирия е готово

Турската гранична стена върви по план
Анатоли Стайков

Турция е издигнала по границата си със Сирия 290 километра от планираната 511-километрова стена, съобщиха местни медии, позовавайки се на Ергюн Туран, ръководителя на службата, отговаряща за строежа.

Стената, изграждана от отделни бетонни елементи, ще се простира покрай южните и югоизточни турски окръзи Хатай, Килис, Шанлъурфа, Шърнак и Газиантеп, предаде ТРТ, като цитира Туран. Елементите й са преносими и може да бъдат отнесени и на други места, уточни той.

Стената, висока три метра, е оборудвана и с бодлива тел и наблюдателници, отбелязва ДПА. Според медийни информации предназначението й е да попречи на нелегалното преминаване на границата. Правозащитници критикуват съоръжението, тъй като възпира бежанците от Сирия.

Турция има обща граница със Сирия с дължина 911 км. В миналото Европа е критикувала многократно страната за хлабавия граничен контрол, заявявайки, че през границата от Турция проникват джихадисти в Сирия, посочва ДПА.

Турската армия съобщи междувременно, че е прогонила напълно бойците на "Ислямска държава" от границата си. Част от района на Сирия по границата с Турция се намира под контрола на турската армия и сирийските бунтовници, които тя подкрепя, а друга част е контролирана от кюрдски милиции.

Турция


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • РЕАЛИСТ
  Отговор
  1 20:57  26.02.17
  А нашите гербави предатели превърнаха миграцията в бизнес.За три години Тиквата изприказва хиляди приказки , но не построи нашите 160 км стена с Турция.И от там открадна едни 150 милиона , а после и от проблема с бежанците други 320 милиона.До каквото се докопа алчната герберска ръка ,всичко потъва в дълбокия банкянски джоб!
 • къПут
  Отговор
  2 21:33  26.02.17
  Откраднал е на бабати хварчилото-руско е, нали..:)))))))
 • Трол
  Отговор
  3 06:07  27.02.17
  С мааалка подробност, оградата е на 200 метра в сирийска територия.
 • ТИКВОЧА
  Отговор
  4 08:13  27.02.17
  НАШ БОКО НЕ ХАРЕСВА ПАРИТЕ . ПО- АЛЧЕН ЧОВЕК НЕ ПОЗНАВАМ .
 • Гост
  Отговор
  5 09:39  27.02.17
  Ей този Реалист ,ако не пише нищо по интелигентно ще изглежда. Ако не е виждал оградата може да си направи една екскурзия да я види и пак да говори,може и една стълбичка да си вземе да я прескочи като НЕЗАВИСИМАТА журналистка ,а сега и "честна "депутатка Елена Йончева
 • бббббб
  Отговор
  6 10:18  27.02.17
  Това се казва ограда. Дане говорим и за тази между Америка и Мексико .А,не опосканата от ГРОБ тънка мрежа през ,която всичко минава.

Напиши коментар:


Публикувай