Last news in Fakti

27 Февруари, 2017 12:40 2 123 5

Нова Зеландия: Имаме нужда от гастербайтери, местните са наркомани

  • нова зеландия-
  • гастербайтери-
  • бил инглиш-
  • наркотест

Местните се провалят на наркотестовете, когато кандидатстват за работа, обяви премиерът на островната държава

Новозеландският премиер Бил Инглиш каза, че страната му трябва да разчита на гастарбайтери, тъй като много местни не могат да минат успешно тестовете за наркотици на работното място, предаде ДПА.

Инглиш направи този коментар пред журналисти, когато бе попитан за увеличаващата се имиграция в Нова Зеландия.

Страната отчете ръст на нетната миграция със 71 300 души от 31 януари 2016 г. до 31 януари тази година, съобщи днес в доклад националната статистическа служба.

На пресконференцията премиерът бе попитан защо 140-те хиляди безработни новозеландци не попълнят недостига от работна ръка в тихоокеанската страна с 4,8 милиона жители. "Една от трудностите в днешно време е дори минаването на тест за наркотици", каза Инглиш. "Съгласно правилата за трудова безопасност, не може на работното място да има хора под въздействието на наркотици. Много от нашите млади хора не могат да издържат този тест".

През 2012 г. проучване в медицинското списание "Лансет" показа, че австралийците и новозеландците са сред първенците в света по употреба на канабис и метамфетамини.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ачо

    11 1 Отговор
    ИДААААААА, Я КЕ ДОЙДАМММММ

    Коментиран от #2

  • 2 незнайко

    4 9 Отговор

    До коментар #1 от "Ачо":

    Не отивайте, моля Ви ! Това е накрая на света. Тук при нас е рай в сравнение с Нова Зеландия.
  • 3 ЮРИ

    1 1 Отговор
    Юрушшшшшшшшш , и. Я сакам ,
    От каде да хващам самолета , че няма екскурзия за там?
  • 4 гост

    2 2 Отговор
    Билета е 2х.лв еднопосочен, двупосочен е 3х.лв. Ако искаш да избягаш от всичко познато и искаш да пасеш овце в пустоща, да избягваш змии и паяци, които може да те оставят на място, отивайте.

    Коментиран от #5

  • 5 ник

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Нова зеландия , не е Австрия или австралия нема змии там
    в