27 Февруари, 2017 16:18 869 2

Незачитането на човешки права се превръща в епидемия

  • антонио гутериш-
  • права-
  • оон

Антонио Гутериш със силно изказване срещу популизма

Незачитането на човешките права е разпростираща се болест, каквото е и лъжовното явление на популизма. Това беше заявено от генералния секретар на ООН Антонио Гутериш, цитиран от Pulse.ng.

“Незачитането на човешките права е болест, която се разпростира на всякъде. На изток, запад, юг и север. Ние все повече виждаме как явления като популизма и екстремизма се хранят едно от друго. Те се захранват от ксенофобията и расизма. Правата на имигрантите и бежанците са атакувани.

Трябва да преодолеем тези явления. Съветът по човешките права трябва да ни излекува“, заяви Гутериш.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    4 1 Отговор
    Правозащитниците последно време поставиха под един знаменател права и привилегии, за да могат да квалифицират с какви ли не обиди и обвинения хората несъгласни с привилегиите на техните питомци. Не е учудващо, че все повече хора отхвърлят така формирания "пакет".
  • 2 Поп Грую

    3 1 Отговор
    Айде, за правата на бежанците разбирам - има си Конвенция. Какви права могат да имат имигрантите?! Все едно аз да отида в чужда къща и да кажа на стопаните: "Я се посместете малко, защото тука ми харесва и ще живея у вас!" А проблемченцето е в това, че 80% от "бежанците" са здрави и прави млади мъже без семейства, които искат да живеят наготово. Какви социални помощи получават бедните българи и какви - "бежанците"? Някой да предоставя подслон на бедни българи без жилище?