28 Февруари, 2017 08:40 1 054 10

Пентагонът има план за бърза победа над „Ислямска държава“

  • сащ-
  • ислямска държава-
  • пентагона-
  • план-
  • джеймс матис-
  • терористи

Министерството на отбраната има актуализиран план за бърза победа над терористите

Пентагонът има план за бърза победа над „Ислямска държава“ - 1
Снимка: БТА/ AP

Шефът на Пентагона Джеймс Матис представи пред Белия дом класифициран план за „бърза победа“ над групировката „Ислямска държава“, предаде The Hill.

Министерството на отбраната има актуализиран план на стратегията на предишната администрация.

„Това е план за бърза победа над джихадистите“, заяви говорителят на Пентагона капитан Джеф Дейвис. Той все пак добави, че става въпрос за предварителна разработка, която ще бъде обсъдена на високо ниво.

Въоръжените сили на САЩ искат да включат „всички елементи на националната сила“ в борбата срещу джихадистката групировка.

Military.com припомня, че администрацията на Барак Обама бе твърдо против намесата на основни елементи на американските конвенционални сили в борбата срещу терористите в Ирак и Сирия.

В предизборната си кампания Доналд Тръмп заяви, че знае как да победи „Ислямска държава“ и е твърдо решен да го направи, ако бъде избран за президент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СУПЕРгЕРОИ

    9 2 Отговор
    АЙДЕ БЕ ОТ КОГА ЧАКАМЕ
  • 2 релито е такова

    14 6 Отговор
    Просто САЩ трябва да им спере финансирането-лесна и бърза победа..
  • 3 onq s konq

    11 3 Отговор
    Всъщност основната ужасно секретна идея за въпросната "бърза победа" е САЩ да стопират намесата си в Сирия и да оставят Русия да свърши работата.Хем евтино,хем резултатно-точно по Тръмповски.
  • 4 Улф

    11 0 Отговор
    Браво на САЩ и чичо Тръмп! И на Россия и на останалите антиджихадисти! С уважение!
  • 5 Победа

    8 8 Отговор
    Даааааааа, плана е американските войници да си покажат обезкосмените дупета и епилирани баджаци на джихадистите, а онези като типични почитатели на мъжката любов ще изгубят ума и дума, така правителствената армия и руските сили, ще имат време да ги обезвредят. САЩ - Русия непобедим съюз.
  • 6 ссс

    12 3 Отговор
    Имал Пентагона план, нищо нямат, имат само план как да продължат войната. Тези са същите артисти като руснаците, уж все бомбардират, уничтожават и превземат, но само на думи. Войната си продължава, търговийката с оръжие си върви, а и изпитателния полигон си работи. Нито едните, нито другите не са луди, че да режат клона на който са седнали.
  • 7 БИБИ

    11 2 Отговор
    ахахахахаххахахахххахах по - смешно нещо тази сутрин не бях чел . Предлагам подобни статии да ги вписвате в графа вицове .
  • 8 Ivan

    7 1 Отговор
    Явно на никой не е нужна бърза победа.Ако искаха големите играчи за една седмица щяха да се разправят с ИД.Просто симулират дейност и оправдават големите си бюджети за отбрана.Много хора забогатяха още повече покрай ИД.
  • 9 Варна

    7 1 Отговор
    Дааа този план е толкова бърз, че го чакат всички от 5 години...
    Карай! - Важното е да върви PR-а.
    В общи линии Путин показа какво се прави.
    Дислоцира за няколко дни самолети и ракети и ги подпука с масови бомбандировки.. Какво има да говорим повече то се ивжда какво се прави. Руснаците бомбандират от Въздуха без много да питат, а Турците влязоха с танкове по суша. Ето ги тези които реално решават събитията...
    Коалиции.. планове .... стратегии ... - Ала Бала!
    Ако искаха да приклйчи всичко бързо можеше да го направят от самото начало за не повече от месец.
  • 10 незнайко

    0 0 Отговор
    Обама и САЩ не искат да се намесват пряко, защото ще ги последва друг 11 септември, това вече е ясно на всички. Щом в нашите медии се пише за план, представете си какво знаят джихадистите.