28 Февруари, 2017 09:59 1 040 0

Съветът за сигурност гласува за санкции срещу Сирия

  • съвет за сигурност-
  • оон-
  • сирия-
  • санкции

Вотът отново противопоставя САЩ и Русия

Съветът за сигурност гласува за санкции срещу Сирия - 1
Снимка: БТА/XINHUA

Съветът за сигурност на ООН ще гласува проекторезолюция за налагане на санкции срещу Сирия за използване на химически оръжия, предават световните агенции. Вотът е насрочен за днес (28 февруари).

САЩ, Великобритания и Франция са сред вносителите на проекторезолюцията. Те обвиняват лица от сирийското правителство за неправомерно използване на химически оръжия срещу села на бунтовниците в последните шест години.

Русия пък се зарече да използва правото си на вето, за да блокира приемането на резолюция. Това е седмият път, когато Москва защитава съюзниците си от Дамаск по този начин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА