1 038 6

Полицията затвори радикална джамия в Берлин

Според властите храмът е бил място за среща на екстремисти

Анатоли Стайков

Германските власти затвориха радикална джамия в Берлин, която е била посещавана от Анис Амри, извършил атентат с камион срещу коледен базар през декември в германската столица, предаде ДПА.

В атентата бяха убити 12 души. За него пое отговорност радикалната групировка "Ислямска държава".
Сред претърсените места е имало апартаменти, офиси на две фирми и шест килии в два берлински затвора, уточнява ДПА.

Джамията е била претърсена рано тази сутрин, както и още 24 обекта в Берлин в рамките на операция с участието на 450 полицаи, съобщи полицията.

Религиозната асоциация "Фусилет 33" от днес е забранена. Името е свързано с адреса на затворената джамия в квартал "Алт Моабит" в Берлин.

Салафистката джамия "Фусилет 33" често е представяна от германските медии като "джамията на ИД". Тя редовно е била посещавана от Анис Амри, включително в деня, когато е извършил атентата.

Според властите джамията е била място за среща на екстремисти и е събирала пари в подкрепа на терористични нападения в Сирия.

Германия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • дамммм
  Отговор
  1 12:23  28.02.17
  Тия фесове нямат ли си НПО-та...та да осъдят властите?
 • ГОСТ
  Отговор
  2 13:02  28.02.17
  ПЪРВО ДА АРЕСТУВАТ И ДА ЕКСТРАДИРАТ ВСИЧКИ, КОИТО СА БИЛИ ТАМ. ВТОРО ДА СРИНАТ ВЪПРОСНАТА ДЖАМИЯ.
 • Да ама не
  Отговор
  3 18:17  28.02.17
  Коранът изисква и стимулира омраза и насилие над неверниците : “Не вземай за приятели юдеи и християни... Коли идолопоклонниците (немюсюлманите), където и да ги намериш... Побеждавай ги и приготвяй за всеки един от тях засада” (Сура 5:51; 9:5). „Не вземайте за ближни своите бащи и братя, ако са предпочели неверието” (9:23). “...Ще вселя Аз ужас в сърцата на неверниците. Бийте ги по вратовете, бийте ги по всички крайници!” Това е, защото се възпротивиха на Аллах и на Неговия Пратеник. А за който се възпротиви на Аллах и на Неговия Пратеник, Аллах е суров в наказанието.” (Сура 8:12-13). Молитва към Аллах: „Господи мой, не оставяй на земята нито един неверник!” (71:26) сурата „Нух”

  Коментиран от #4

 • Мюслюманин
  Отговор
  4 08:37  01.03.17

  До коментар #3 от "Да ама не":

  Ни цитирай неща които не разбираш, всеки Аят има своето място и е за конкретни неща, не ми прави провокативни ДАНС-джиски маймунски номера да заблуждаваш хората тук особено християни и др. Бих писал на всички тук прочетете сами запознайте се защо е този или онзи Аят кога е изпратен и защо е изпратен информацията е достъпна, а не някой си поп или ходжа да и говори хуморески и напасване на нещата така като им изнася КАКТО Е В ТВОЯ СЛУЧАЙ Георги или маноеле с номер 3762

  Коментиран от #5

 • незнайко
  Отговор
  5 09:44  01.03.17

  До коментар #4 от "Мюслюманин":

  Всички виждат какво представлява мюсюлманството. Едва ли всички са тъпи и не разбират какво проповядва Корана. (Да ама не) много точно е цитирал и няма място за съмнение. Резултата в момента се вижда в самата Турция. ВСЕКИ КОЙТО Е ПРОТИВ Е НЕВЕРНИК.

  Коментиран от #6

 • Мюслюманин
  Отговор
  6 18:04  01.03.17

  До коментар #5 от "незнайко":

  Ти ми говориш за действията на хора, ще ти дам и на теб пример Хитлер е християнин и много други примери, горе са цитирани "Аяти" , положи информация ако говориш истина КОГА И КЪДЕ СА НИСПОСЛАНИ ТЕЗИ "АЯТИ"

Напиши коментар:


Публикувай