1 Март, 2017 05:45 963 7

Шулц може да е предвестник на контраофанзива

  • ги верхофстад-
  • контраофанзива-
  • ес-
  • мартин шулц-
  • избори

Предстоят ключови избори в Германия

Шулц може да е предвестник на контраофанзива - 1
Снимка: БТА/ AP

Победа на Мартин Шулц в Германия и загуба на Марин льо Пен във Франция може да е предвестник на появата на световна контраофанзива.

Такъв коментар направи бившият белгийски премиер Ги Верхофстад за Project Syndicate.

Либералите носят отговорност да предложат алтернативна визия на популистките идеи, смята той. Според него новите глобални демагози трябва да бъдат победени със силата на истината.

Той определи предстоящите избори в Холандия, Франция и Германия като ключови за бъдещето на Европейския съюз.

Четете пълния текст на анализа във Факти.бг!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аман

    6 1 Отговор
    Че то от либералите по-големи популисти има ли? Мултикултурният им модел изтрещя, повечето европейски държави имат дълг, близък до БВП, а те обвиняват в популизъм другите. Британия напусна ЕС и тръгна към консерватизма, това как го разчитате?
  • 2 Сотир

    5 1 Отговор
    Най-големият проблем за Европа и САЩ са либералите и техните псевдо ценности.В последните години,либералите приемат все по-радикални мерки за налагането на своите виждания и разбирания.А те в основата си,са в пълен разрез с общочовешките ценности и морал.Умело прикривайки своите безумия,зад паравана на демокрацията и човешките свободи,днешните либерали насаждат омраза и ненавист към морала и разбиранията на човечеството които са градени с векове.С това си поведение,либералите развалят основата на всяко едно общество и го разединяват,което им помага в тяхното управление над масите.Мотивите и крайната цел на либералната доктрина с нищо не се различава от манията за владичество над целият свят.Днешният либерализъм(който няма нищо общо с първоначалната либерална идея) е унищожител на цели народи и суверенни държави--А оттам идва и търсенето на алтернатива сред гласоподавателите,което дава шанс на крайно десните настроения в Европа и САЩ.Резултат на това търсене е избирането на Тръмп в САЩ...Следва да видим какво ще избере Европа....

    Коментиран от #6

  • 3 кроко

    3 3 Отговор
    Дали ще е Шулц или Ангела не е много важно, но дъртата Пена може да обърка нечии сметки.

    Коментиран от #5

  • 4 кроко

    6 2 Отговор
    Нещо много се говори за възраждане на либералните идеи, и то в момент в който всичко е в батака именно заради тях. И ще се ползват всякакви методи, нищо че са либерали и уж е демокрация! На ЛьоПен и предявяват някакви смешни обвинения, че била побликувала снимки; миналата година в Австрия попречиха на Хофер да спечели, не били отчели правилно разни гласове при първия вот - айде бе- те все едно за първи път правят избори! А после се бяха активизирали здраво и го изместиха. Либералите не са никак либерални и не допускат такива с различни виждания от тяхните!
  • 5 кроко

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "кроко":

    Съсел, ти къде изпъзля, бе?
  • 6 РЕАЛНО

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Сотир":

    Сотире,добър анализ и вярна насока на мисли в доста трудна тема.Но...пиши по-достъпно бе човек и по-кратко...Просто малко хора ще прочетът коментарът ти...-а той наистина заслужава да се прочете.

    Коментиран от #7

  • 7 още пореално

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "РЕАЛНО":

    Ами човека наистина много правилно го е написал, но не виждам защо да е неразбираемо, напротив много ясно го е казал, а и се чете за няма и минута!