Last news in Fakti

28 Февруари, 2017 15:21 1 501 4

След Brexit в ЕС ще трябва да плащат повече

  • ес-
  • brexit-
  • гюнтер йотингер

Според Гюнтер Йотингер вноската на Великобритания ще трябва да бъде компенсирана

Страните, които са основни вносители в бюджета на ЕС, ще трябва да плащат повече след излизането на Великобритания от Съюза. Това заяви бюджетният еврокомисар Гюнтер Йотингер, цитиран от Handelsblatt Global.

Годишната вноска на Великобритания в бюджета на ЕС възлиза на 9 млрд. евро. Според Йотингер тези пари няма да могат да бъдат компенсирани само чрез икономии.

„Останалите основни вносители ще трябва да плащат повече. Имаме нужда от допълнителни финансови средства, за тази нова задача. Ще трябва да обсъдим орязвания по някои програми, тъй като сме изправени пред това ново предизвикателство.

Не смятам, че основните вносители са готови да плащат повече. Някои нетни бенефициенти обаче няма да се съгласят, ако помощта трябва за слабите региони трябва да бъде орязана. Трябва да се справим. Ще трябва да се намери компромис“, заяви Йотингер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И ЕССР ще грохне!

    3 0 Отговор
    Уан нейшън ъндър Год! Други нейшъни няма! За кой влак сме се закачили и знаеме ли накъде вървим?
  • 2 До кога ще сме лапни шарани?!

    4 0 Отговор
    Мирише на барут в Европа и на Балканите! Този театър е игран много пъти с един и същ сюжет! А в България се воги борба между болярите как да разделят България както при Иван Шишман, преди падането под Турско робство! Язък ни за дипломите и титлите! Язък ни за шашките, язък ни за фуражките!
  • 3 Народа го търсят само за тежката работа

    2 0 Отговор
    Като магарето, да изнесе товара! Във война да воюва за България а после пак в обора, народа не е хора!
  • 4 Не този път без мен!

    1 0 Отговор
    Някога болярите предвождаха войските, руските князе бяха сред войниците, Суворов, Столетов, Скобелев, Калитин, Радецки, Гурко ....... . А днес кой? Ненчев? Плевнелиев? Бойко? Кой ще ни води? Не случайно Вазов писа в "Под игото" в "Чорбаджи Марко" - при началото на Априлското възстание - " влизайте деца у дома и нека ЛУДИТЕ да са живи" ?! Какво разбираме днес от това което Вазов пише? Вазов показва отношението на другата част на народа - на богатия на чорбаджията! Той не е със ЛУДИТЕ, той се дели от лудите-народа. Той не е участник във възстанието, той не е сред Опълченците и Захари Стоянов не е. Но след Освобождението чорнаджията е сред ЕЛИТА и Захари Стоянов Зам. председател на Народното Събрание! Пременил се Илия и пак в тия! И преди и сега, шампион е ЧОРБАДЖИЯТА! Не Господа! Няма да е пак така. Едни да гасят пожара а друг в брюкселски хотели весели какички да бара! Всички без изключение!
Новини по държави: