Last news in Fakti

5 Март, 2017 10:03 32 645 55

Забележителни и малко известни факти за Втората световна война

  • втора световна война-
  • война-
  • факти-
  • забележителни-
  • нацисти-
  • войници-
  • свастика-
  • уилям хитлер-
  • хитлер
Забележителни и малко известни факти за Втората световна война - 1
Снимка: Shutterstock

Втората световна война е най-кървавият конфликт в човешката история. В продължение на шест години светът воюва, а милиони са убити и ранени. Има забележителни и странни факти от конфликта, които не са известни на широката публика.

Факти.бг представя няколко интересни факта от Втората световна война:

Най-младият военнослужещ в американските въоръжени сили е едва на 12 години. Роден през 1930 година в Тексас, Калвин Греъм отива на бойното поле през 1942 година. Как обаче американските военноморски сили са допуснали толкова младо момче да се сражава срещу силите на оста? Отговорът е прост – Греъм лъже за възрастта си.

През месец септември същата година е изпратен на борда на бойния кораб USS „Южна Дакота“. Взима участие в битката за островите Санта Крус. В средата на месец ноември е ранен от шрапнел. След това американски сили разбират на колко години е всъщност. Греъм е освободен от армията без награди и почести. През 1978 година с акт на Конгреса все пак получава военни почести, пише „Бизнес инсайдър“.

Любопитен факт е, че първата бомба, пусната от съюзническите сили в Берлин, убива единствения слон в местния зоопарк.

Уилям Патрик Хитлер – племенник на Адолф Хитлер – служи във военноморските сили на Съединените американски щати по време на Втората световна война. Роден през 1911 година в Ланкашър, Англия, племенникът на фюрера заживява в Германия, но по-късно емигрира на американска земя.

Интересно е, че Уилям Хитлер на няколко пъти преди избухването на войната заплашва фюрера – тогава канцлер на Германия – че ще разкрие пред медиите срамни истории за живота му, ако не получи по-добра работа. През 30-те години на миналия век Уилям работи в автомобилен завод на „Опел“, но изнудва Адолф Хитлер да му намери по-добре платена работа.

През 1938 година нацисткият лидер иска от племенника си да се откаже от британското гражданство, в замяна на високопоставена длъжност. Уилям Хитлер смята, че това е капан, и бяга от страната. След това родственикът на фюрера отново заплашва Хитлер, че ще разкаже пред вестниците как всъщност дядото на Адолф Хитлер по бащина линия е от еврейски произход.

Друг любопитен факт от Втората световна война е, че само 20% от мъжете, родени в Съветския съюз през 1923 година, оцеляват през войната.

Любопитните са и цифрите по отношение на германските сили. Четирима от пет убити нацистки военнослужещи са загинали на източния фронт.

При американците също има интересна закономерност. Въздушните сили на страната са дали повече жертви по време на конфликта, отколкото военноморските сили.

Забележителен факт от войната е и символът, който са носели служещите в 45-а пехотна дивизия на американските въоръжени сили – свастика! Точно така, няма грешка, войниците са имали свастика на рамената си. След възхода на нацистките обаче този символ се асоциира с тях и по-късно (логично) е премахнат от US силите. Интересно е и това, че личният влак на Адолф Хитлер се е казвал „Америка“.

В битката за Сталинград са загинали повече руснаци (военни и цивилни), отколкото британски и американски военни за цялата война, пише War History Online.

Малко известен факт е, че повече китайци са били убити от японците през Втората световна война, отколкото евреи по време на войната.

Fact Retriever пише, че близо 600 000 евреи са служили в американските въоръжени сили по време на войната. Повече от 35 000 са били убити, ранени, заловени или изчезнали. Въпреки това само двама еврейски военнослужещи са наградени с Медал на честта.

През октомври 1944 година японските военновъздушни сили прибягват по шокираща тактика, за да компенсират технологичното превъзходство на американците. Пилоти камикадзета се врязват в американските кораби. Равносметката – 2800 камикадзета умират, 34 американски кораба са потопени, а 368 повредени, 4900 американски моряци са убити, 4800 – ранени.

Германските подводници през Втората световна война потапят 2000 съюзнически кораби. Потопените подводници на Германия са 781.

Нацистите убиват милиони поляци през Втората световна война. Тя започва и с нападението над Полша. Любопитно е , че въпреки убийствата, нацистите смятат, че някои полски бебета и деца приличат на германците. Те отвличат близо 50 000 от тях, за да могат германски семейства да ги осиновят „по арийски“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Azazel

    23 3 Отговор
    Думата свастика идва от санскрит и означава предмет, носещ щастие или предвещаващ добро, и е отличителен знак, който се поставя върху предмет или човек, за да носи късмет. Най-ранните познати амулети със свастики датират от 10 000 г. пр. н.е. Уви, през 20. век нацистите създават лошо име на този иначе хубав древен символ и "благодарение" на тях, ако някой бъде видян с него, започва едно публично бичуване от медии, хелзински комитети и пр...
  • 2 НикиД

    51 7 Отговор
    в битката при Сталинград СССР дава повече жертви от Великобритания и САЩ за цялата война взети заедно!!! потресаващо но е факт. най-големият т...к са т.нар великобританци, които се измъкват с най-малко жертви от конфликта. как го постигат? много просто - не водят големи сухопътни битки, а ако се стигне до такива - капитулират. на практика тези нещастници не са спечелили самостоятелно нито една голяма сухопътна битка през войната. изключение е единствено Ел Аламейн, където при числено превъзходство от 5:1 постигат победа от тактическо естество, не решаваща.

    Коментиран от #3, #5

  • 3 ссс

    11 61 Отговор

    До коментар #2 от "НикиД":

    да ама запада е спечелил войната срещу нацизма, тия китайци и руснаци за нищо не стават, кво като най-много са загинали от тях?

    Коментиран от #4, #49, #51

  • 4 НикиД

    43 6 Отговор

    До коментар #3 от "ссс":

    това че са спечелили войната срещу ,,нацизма,, по принцип не е нещо кой знае колко хубаво, особено за нас. ако не са били руснаците ,които са свършили черната работа, щеха да спечелят дедовия западните съюзници. американците са специалисти единствено в бомбардирането и в лесните победи срещу омаломощени вргове. а пък англичаните няма какво да ги коментирам.
  • 5 кроко

    10 15 Отговор

    До коментар #2 от "НикиД":

    Е добре де , американците и британците ли са виновни , че Сталинград е на територията на СССР , а не на тяхна , а проклетите американци още са винвни и за това , че германците нападат СССР а не Америка., така ли ??? Когато съветските разузнавачи са предупреждавали Сталин за възможно нападение от страна на Хитлер , той не само не предприема никакви мерки за защита от такова нападение но и дори ги обявява за предатели и ги изпраща в Сибир на заточение. Именно поради това , че в първите дни и месеци на влйната , съветските войски констатират еолосални загуби на човешки ресурси , понеже не са били подготвени за евентуална война , Сталин до последно не е вярвал , че приятела му Адолф ще го нападне. Та затова също ли са виновни американците и британците ??

    Коментиран от #6, #7, #8

  • 6 Спиро

    21 7 Отговор

    До коментар #5 от "кроко":

    Така е.
    Сталин си е сатрап и си е търсил врагове сред околните.
    Руснаците печелят войната въпреки Сталин, а не благодарение на него.
    Останалото е просто реклама
  • 7 Спиро

    14 4 Отговор

    До коментар #5 от "кроко":

    Сещам се нещо интересно.
    Имам чичо, който навремето ходеше по Русия на работа.
    От него съм чувал разни неща, които някога ми се струваха абсурдни. Става въпрос за началото на '80-те.
    Говорил си е с колеги руснаци, та по техни думи, колкото руснаци са загинали на фронта, толкова руснаци, а че и повече Сталин е затрил по разни лагери. Тогава си беше апокрифна информация но днес вече едва ли някой оспорва

    Коментиран от #53

  • 8 кроко

    24 9 Отговор

    До коментар #5 от "кроко":

    Виновни за нападението над СССР са западняците, които още след ПСВ поставят такива условия, че имат съществен принос за зараждането на фашизма, правят всичко възможно да си затворят очите пред мераците на Хитлер и Мусолини, позволяват им да анексират територии, да развива немската армия и т.н. с надеждата, че ще се насочи на изток, към комунизма.

    А руснаците не са виновни с нищо, те са герои, на които цяла Европа трябва да благодари, защото ако се бяха изнизали тихичко като англичаните при Дюнкерк 1940-та, ако бяха свалили съпротивата като всички европейски държави, сега фашизма щеше да е в цяла Европа. И англичани и американци, колкото и да се правят на велики, дори нямаше да си помислят за десант в континентална Европа.

    Коментиран от #9

  • 9 кроко

    9 20 Отговор

    До коментар #8 от "кроко":

    Сталин, създателя на червения фашизъм е най виновен , приятела му Хитлер също , а англичаните и американците нямат вина.

    Коментиран от #10, #11

  • 10 кроко

    9 6 Отговор

    До коментар #9 от "кроко":

    За кое е виновен Сталин, освен за разни необмислени решения, довели до човешки загуби за СССР?

    Коментиран от #16

  • 11 раптор

    10 9 Отговор

    До коментар #9 от "кроко":

    Според документацията са избити 2,9 милиона души. Най-точната цифра на жертвите на режима (плюс гладуването) е между 6-9 милиона души. Официално е заключено, че от нацисткия режим на вермахта са умрелия повече цивилни отколкото от комунистическия. 12 милиона души е избил хитлер и то без да се броят цивилните жертви в следствие на военни действия. Нацисткия режим е бил с доста по-къса продължителност. Но за разлика от Хитлер, който е трепал хората за убийството и почистването на света, сталинските жертви в не малка част са били действителни врагове на народа - бели, анархисти, шпиони, обикновени престъпници и др. Сурови времена.

    Коментиран от #12, #13, #26

  • 12 кроко

    10 11 Отговор

    До коментар #11 от "раптор":

    А бре раптърчиту а 25 милиона жертви на сталинския цървен терор , на кого ги оставяш , на Обама ли ?? : https://sputnikipogrom.com/politics/34901/the-final-breakdown/#.WLvDa2_yh0w

    Коментиран от #15, #54

  • 13 Kcaniba

    7 12 Отговор

    До коментар #11 от "раптор":

    Сурови времена ? С тоя нелеп израз ти се опитваш да оправдаеш 50 милиона жертви на сталинския режим , гооолем си лицемер да знаеш ! Колко са жертвите на нацизма 20 , 30 , 40 милиона , няма значение налииии , такива значи били времената , сурови ! Значи Хитлер е по голям герой и от Сталин понеже е убил по вече "врагове на народа" , налиии !?

    Коментиран от #47

  • 14 Трифонов

    8 8 Отговор
    Абе... някой ден ще осъзнаем, че във II св. война е победила грешната страна, ама... просто вече няма какво да се направи.

    Коментиран от #25

  • 15 раптор

    8 2 Отговор

    До коментар #12 от "кроко":

    Това е заключила международна комисия съставена от немски, руски и израелски учени. Информацията фигурира в уикипедия. Са руските либерасти и дисиденти ква гайда са надули хич не ми дреме.
  • 16 кроко

    4 6 Отговор

    До коментар #10 от "кроко":

    25 милиона репресирани по най жесток начин + 10-тина милиона жертви от гладомора + 30 милиона съветски граждани жертви от ТСВ , която Сталин не пожела да предоврати , понеже беше зает да трепе "враговете а народа" и западните шпиони ! Е , няма нищо , стават грешки , налиии !?

    Коментиран от #22

  • 17 раптор

    8 2 Отговор
    Нека ви кажа колко души са загинали от монархическия режим в човешката история: ОКОЛО 1-2 милиарда.

    Коментиран от #18

  • 18 Kcaniba

    6 2 Отговор

    До коментар #17 от "раптор":

    Руския монархически режим и тук е сред лидерите , а ти не знаеше ли !? Но това в никакъв случай не оправдава жертвите на сталинския фашистки режим , налииии !?

    Коментиран от #20, #48

  • 19 раптор

    8 2 Отговор
    Е Хитлер и той някой друг враг е претрепал, като например демократично избраната комунистическа партия в германия. Разправят, че към 300 000 немски комунисти е избил.
  • 20 раптор

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "Kcaniba":

    Давам информация. Оправдавам до известна степен само. Не съм поклонник на трепането. Британската монархия за постигането на целите си е избила доста повече. Белгийската и холандските монархии и те са избили милиони. Османците милиони. Десетки милиони. Ама нашата СУПЕР СИЛА нали трябва да се упизди. Нищо, днес си строим супер сила без жертви! И ще ни играете по свирката. Сами ни викнахте! ПОМНЕТЕ!

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 кроко

    5 5 Отговор

    До коментар #16 от "кроко":

    Добре де, разбрахме че са загинали 25 милиона! И какво да направим, ти сега радваш ли се или ревеш? Ами какво да правим за загиващите сега, в мирно време, по демократично му? Ако не бяха загинали, какво щеше да стане в хода на войната?

    Коментиран от #23

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Кики

    11 2 Отговор
    ССС, войната е печели Русия!!! Помощта от съюзниците е високо оценена. Без тази помощ, Русия щеше да даде още 2-3 милиона жертви до победата. Наистина Сталин е допускал нападение, но с не много голям процент вероятност. Все пак армията е била в бойна готовност едва 2 дни преди нападението, което е крайно недостатъчно. И си сложи най - накрая буквата -Р- отзад на псевдонима, защото все забравяш!
  • 25 Крилья Советов

    22 2 Отговор

    До коментар #14 от "Трифонов":

    Трифонов, жестоко се заблуждаваш, че нещо щеше да се промени, ако беше спечелила войната нацистка Германия. Ти разглеждаш проблематиката с днешни очи - как Германия е световен икономически лидер и сред осемте най-големи икономики. Нацисткият режим е огледален на болшевишкия и ти днес щеше да си обикновен роб на нацисткия режим.

    В никакъв случай не оправдавам геноцида или войните. СССР е причинил многомилионни жертви, включително са загубили по официални данни около 20 млн. души по времето на ВСВ. Останалите обаче са също престъпници - Османската империя, Турция, нацистка Германия, Франция, Великобритания, САЩ... Ние сме не по-малки жертви на геноцид - вместо да се издигнем, да станем могъща страна на Балканите и днес да имаме 60-70 млн. население, ние попаднахме под властта на една азиатска деспотия, която не ни позволи да се развиваме и благодарение на нейната политика днес сме по-малко от 7 млн. души.

    Дайте да си отворим очите! СССР не е само Сталин, Молотов, Ежов, Берия... Не е само Ленин, Каменев и Троцки, точно както и САЩ не са само "износители на демокрация", а и хората, избили индианците и откраднали земите им. Същите, които имаха роби в Южните щати през 19-ти век. Същите, които стерилизираха затворници много преди и много след Хитлер.

    Коментиран от #30

  • 26 гост

    8 4 Отговор

    До коментар #11 от "раптор":

    Доста си цинично е да оправдаваш по този начин руските зверства. Арменски геноцид - сурови времена ! Баташкото клане - сурови времена !

    Коментиран от #35

  • 27 стоян георгиев

    5 12 Отговор
    руснаците дават повече жертви от немците до края на воината,тва се дължи на съветското отношение към хората ,особено към своите такива!в сталинградската битка загива маса народ залудо.съвсем различно постъпват американци и англичани ,а дори и немците.на нас 50 години ни насаждаха тъпнята как трябва да умрем за ссср и то в рамките на минути,за да може чичко леонид или които и да е там да се пъчи на площата с големите си победи,както прави върхушката на ссср.през втората световна те нямат отселял боец от началото до края ,особено смешно е че няма отселели от първите месеци на воината изключая генералитета и няма как днес историците да придобият представа кво се е случило реално в съветската армия.днес в русия искат да реанимират онези стандарти ,а тук разни колхозници пляскат радостно с ръце ама не хващат в източна посока ,странно защо?

    Коментиран от #28, #29

  • 28 на Деса шушито

    5 1 Отговор

    До коментар #27 от "стоян георгиев":

    Логика на паяк!
  • 29 кроко

    13 3 Отговор

    До коментар #27 от "стоян георгиев":

    тролчик, ако руснаците не бяха дали тези жертви "залудо" по твои думи, как според теб щеше да се развие войната? Мислиш ли, че ако Хитлер беше окупирал цяла Европа, англичаните и американците щяха да се осмелят на десант? Според мен не и нямаха да имат никакъв шанс при такъв десант. Щом не искаш да признаеш приноса на СССР за победата над фашизма, поне си затвори лъжливата платена уста соросоидна!

    Коментиран от #31

  • 30 НикиД

    7 5 Отговор

    До коментар #25 от "Крилья Советов":

    доста глупости си изписал. поражението на Германия във войната е най-катастрофалното събитие за Европа. самият Хитлер много точно е предвидил какво ще се случи ако Германия загуби - циганизация, падение на белия човек, инвазия на африканци и араби, интернационализъм... звучи ли ти познато? тая теория дето всички щели да бъдат роби на Германия я разправяй на баба си.

    Коментиран от #32, #40

  • 31 стоян георгиев

    6 7 Отговор

    До коментар #29 от "кроко":

    нека почнем по от рано ако сталин не беше се съюзил с хитлер въобще нямаше да има втора светова или поне не в този формат на жертви и разрушения.иначе и без сталин хитлер щеше да загуби ,но за по-дълго време и нямаше да е така категорично.може би европа щеше да гризне някоя и друга атомна бомба ,което хич не би ни се отразило добре ,но тва са само хипотези.истината е че подпомогнат от сталин и с осигурен гръб хитлер напада на запад спокоино,след като решава че е приключил на запад се обръща на изток,което тои между другото обяснява далеч преди да почне воината,но сталин за съжаление не му беше чел моята борба:)! що се отнася до жертвите,огромната част руснаците ги дават заради пълната безотговорност на съветското ръководство към цивилното съветско население както и към воиниците си.загиват милиони еи така за нищо похарчени за да може жуков да изпревари конев или сталин съюзниците.немците не смятат руснаците за хора през воината ,но дори те са ужасени като виждат как си похабяват хората,описано е в безброи немски спомени ,но трябва да се четат ,а ти както знаем като четеш кашляш !

    Коментиран от #33, #34

  • 32 кроко

    6 3 Отговор

    До коментар #30 от "НикиД":

    Защо да не е вярно, като в момента половин Европа е роб на западните големи фирми, основно немски?
  • 33 кроко

    5 3 Отговор

    До коментар #31 от "стоян георгиев":

    Започни от още по-рано - причините за националсоциализма и ВСВ са заложени още в договорите от ПСВ! Не ми се прави на по-тъп трол от колкото си!

    Подпомогнат е от Сталин, но преди да го подпомогне, усложливо западняците му позволяват да си анексира къде каквото иска и не казват нищо за увеличаването на мощта на немската армия, което е в разрес с договоркте от ПСВ. А от кого според теб щеше да загуби войната хитлер, ако СССР се беше предал?

    Коментиран от #36, #37

  • 34 НикиД

    4 8 Отговор

    До коментар #31 от "стоян георгиев":

    това, че германците не са гледали на руснаците като хора не е съвсем вярно. ДА, имало е разстрели на партизани, на политкомисари, ятаци и пр. отделно от това много от тези наказателни акции са били извършвани от украинци, латвийци, литовци и паравоенни формирования, които са си отмъщавали на руснаците , или просто са го правели заради грабежа. но как ще обясниш фактът , че на много места германците са били посрещани като освободители, а около 1мил души са се биели доброволно на страната на Германия, или са сътрудничели активно. истината е, че германците са воювали общо взето професионално - побеждават те, ако си жив ,отиваш в плен и толкоз. при тях го няма това дивашкото характерно за източните народи - не само да победиш врага, но да му запалиш къщата и да изнасилиш жена му и да избиеш децата му, това си е съветска работа.

    Коментиран от #39, #43, #52

  • 35 раптор

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "гост":

    Геноцид е съвсем друго песен. Геноциди никога не съм оправдавал. Но вие сте падли и няма кво да ви се обяснява особено подробно. Кога стана пък ти нециничен не ми е ясно. Предполагам не си много против Хитлер и дори ще го оправдаеш когато ти изнася. На мен родината ми да я оправдавам винаги ми изнася!
  • 36 стоян георгиев

    1 5 Отговор

    До коментар #33 от "кроко":

    договорките за хитлер от първата световна отпадат,обаче тва не му пречи да започне втората световна.германците са компенсирани с чехословакия и австрия и им е позовлено да бъдат военна сила,което тогава се е считало за нормално след 15 години забрана.днес след втората световна забраните негласно също са паднали и кво да обвиним запада че германците ще имат армия ,различна от стандартите от парижката мирна конференция?реално на хитлер му помага западния хуманизъм и нежелание да се воюва както и съветския съюз като веонна машина и продоволствена подкрепа.при падането на ссср германците щеше да са ангажирани военно на много голям фронт с враждебно местно население и липса на комуникации и инфраструктура,което щеше да доведе до сериозни проблеми за малката немска армия и нелоялните и съюзници.след влизането на сащ във воината икономически и военно везните щеше да се наклонят в обратна на немците посока,което и реално стана през втората световна,само че сащ тогава би трябвало да се ангажират много по-сериозно ,което би довело и съответно до много по-големи загуби за тях и съответно до много по-жестоки деиствия .всъщност може да се види кво става зимата на 42-43 година ,когато е ключовата битка за сталинград и подобна такава при каиро.ако немците бяха победили при сталинград и продължили на изток ,загубата им при ел аламеин нямаше да бъде пак компенсирана и реално анго-американските воиски пак щяха да имат плацдарм в северна африка през които биха могли да атаку
  • 37 сталин

    2 3 Отговор

    До коментар #33 от "кроко":

    deutschland uber alles

    Коментиран от #41

  • 38 стоян георгиев

    1 3 Отговор
    навлизането през сицилия или гибралтар бе реално осъществимо,но както казах тогава би трябвало америка да се ангажира далеч по-сериозно,което днес трудно би могло да се предвиди и хипотезира,но технологично сащ са по-напред от германия в гражданския сектор и с много по-голяма производствена база и суровини,което трудно би се компенсирало само от немската храброст и жертвеготовност.
  • 39 стоян георгиев

    5 5 Отговор

    До коментар #34 от "НикиД":

    тва дето твърдиш не е вярно.хитлер има доктрина за славяните и руснаците са основна част от тази доктрина.става въпрос за геноцид над славяните намаляики ги до незначително количество роби подпомагащи немските стопанства на изток.въпросната доктрина се спазва.от заловените 6 млн.пленника от съветска армия са освободени едва милион,а другите са избити основно .третирането на руски и да речем англииски пленници е съвършенно различно.тва дето говориш за тва че са използвани и литовци украинци и т.н. да се трепат едни други или да трепат славяни не намаля фактите.има спецялни звена в немската армия формирани само и единствено да извършват расов геноцид.виж да речем черните ловци на деливангер.тва дето пишеш за руските доброволци е вярно,но има милиони руснаци по онова време дето биха станали ортаци с дявола против съветската власт,а и много маргинални типове дето са влизали в тези групи за да оттърват концлагера или са били обикновенни престъпници.ако хитлер имаше адекватна политка към руснаци и украинци щеше да спечели воината ,но с тази расова свинщина тои обръща дори руската имиграция ,която въпреки че мрази комунистите и в червата не застава под нeмските знамена с малки изключения.особено прецакани се чувстват украинските и беларуските националисти дето участват в десанта срещу ссср и са яростни немски фенове ,когато се оказва че според хитлер те са расово непълноценни и трябва да бъдат унищожени.
  • 40 Крилья Советов

    5 1 Отговор

    До коментар #30 от "НикиД":

    Хубаво е да твърдиш нещо и после да посочваш доказателства в подкрепа на твърденията си! Известно е от "Моята борба" какво смята Хитлер за славяните - че са робски народ и че могат да бъдат "тор за германската раса". За огромните пространства до Урал Хитлер планира да ги насели със скандинавци, защото са също почти германци. Забелязваш ли словосъчетанието "германска раса"? Хитлер търси жизнено простронство, обяснява за естествения германски стремеж към Изтока "Дранг нах Остен". Какви биха били плановете му за България според теб? Поставил е българското правителство тогава пред свършен факт - Югославия е превзета за отрицателно време и германската армия е била на границата ни. Що си мислите, че ви е очаквало бляскаво бъдеще при една германска доминация? Германци ли сте? Щяхте да бъдете едни слуги на немския режим.

    Между другото, нацистите са си имали любима наука - евгеника. В Швеция също такива любители на евгениката 70-те години въвеждат правителствена програма, която изисква принудителна стерилизация на всички, които не отговарят на определенията за стандарт. Носиш очила - стерилизация. Ти си чернокос, а 95% от шведите са естествено русокоси - стерилизация. Казваш - трябва да отговаряш на стандартите. Какво, ако не отговаряш?
  • 41 Американеца

    0 6 Отговор

    До коментар #37 от "сталин":

    Класически пример за раздвоение на личността.Хаха.Благодарение на Американците е спечелена WW2.
  • 42 Американеца

    1 9 Отговор
    Да щото нацистите са хвърляли много сили и танкови дивизии срещу тях и са яли дървото,а ако не им се беше наложило да го правят тези сили и танкови дивизии щяха да помогнат на тези които са се били на источния фронт и щяха да победят ушанките.
  • 43 кроко

    7 2 Отговор

    До коментар #34 от "НикиД":

    Ники, руснаците доволни пъти са шетали из Европа, доволно територии са завзели по света, ама някога да си чул да за извършили геноцид срещу някой народ? Да си чул някакви тяхни колконии да са умирали от глад, да са продавали роби? Всичко това са западни приоми.
    А да си чул примерно като са влезли в Париж какво са направили - не са палили и грабили града, а са тръгнали конституция да им правят на франсетата. Примери много, но винаги са се държали с достойнство, гледали са да са полезни и да имат взаимноизгодни връзки за да си създадат позиции, а не да експлоатират, щото са горди и имат зад гърба си богата култура и държава.

    Коментиран от #44

  • 44 Американеца

    3 3 Отговор

    До коментар #43 от "кроко":

    Промит мозако намери в ю-туб филмът Soviet Story И после говори техни колении дали да имирали от глад и дали не са правили геноциди.
  • 45 Иван

    5 3 Отговор
    Хитлер губи войната само и единствено защото неговите учени и инженери го предават . Той е разчитал на атомната технология ,която е била готова , а те са го лъжели че им трябва още време . В последствие предателите бягат в САЩ и подаряват технологията на американците .Като влизат в Берлин , американците , пак чрез предател немец откриват урана на Хитлер ,като с точно този обогатен уран сглобяват атомните бомби за Хирошима и Нагазаки . Иначе тези японци нямат спиране .
    Така че загубата на Хитлер не се дължи на руснаците и американците ,а на вътрешни предатели . Хитлер много добре си е бил направил сметката , но са го предали германци и именно заради тези червеи Германия беше смазана и умря надеждата за някаква световна справедливост . Днес отново са на почит паразитните етноси и с мафиотски сговор се гаврят с нациите в света . Фалирват цели държави , започват военен геноцид , създават вируси ............ Сирия сега е тяхно дело , Либия ,Ирак...............
  • 46 Бай хой

    5 1 Отговор
    Чета коментарите и все повече се убеждавам колко силна е кръвната връзка между Българския и Руския народ. Каква мъка по загиналите братя руснаци през войните и режима на грузинеца. Дори жертвите на гражданските войни се оплакват като геноцид.
    А сега си имаме нови братя. Лошо няма. Но защо не ривете за жертвите на гражданската война в сащ, на глдомора тогава, на жертвите на голямата депресия и гладомора тогава, на гвноцида и избиването на цвета на американската нация при лова на вещици през петдесетте и расовите изстъпления? Нима американците не са хора и не заслужават човешко отношение?
  • 47 Kcaniba

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Kcaniba":

    трол козяшки, русофобски!!!!
  • 48 Kcaniba

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Kcaniba":

    Козяшки трол, русофобски!!!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Ванката

    1 0 Отговор
    Много интересни факти , благодаря за статията, ако може направете една такава и за Първата световна война
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Баце

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "НикиД":

    Чеп за германците, чеп и знаме над Берлин😂😂😂
  • 53 Баце

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Спиро":

    Чувал съм, че американците са стъпили на Луната, ама дали е вярно, деева....
  • 54 Баце

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "кроко":

    На Обама шии оставивим близо 100 мил.избито местно население (индианци) то си е най-големия геноцид за който нико не говори
  • 55 История

    0 0 Отговор
    Прочетете книгата /Ледоразбивача / на Виктор Суворов и ще разберете кога и кой е започнал В.С.В.