Last news in Fakti

1 Март, 2017 16:58 3 218 12

Турция изпрати елитни командоси в Сирия (СНИМКИ)

  • ефратски щит-
  • турция-
  • сирия-
  • елитни-
  • командоси-
  • кюрди-
  • ислямска държава-
  • снимки

Елитните войници са част от специалните звена на военноморските сили на Турция

Турция изпрати елитни командоси в Сирия (СНИМКИ) - 1
Снимка: Турски военноморски сили

Турските въоръжени сили обявиха, че в Сирия са били разположени елитни командоси от военноморските сили на страната, предаде „Дейли Сабах“.

Дислоцирането е част от продължаващата операция „Ефратски щит“, с която Анкара иска да прочисти регионите близо до своята граница от присъствието на „Ислямска държава“ и сирийските кюрди.

Елитните войници са част от специалните звена на военноморските сили, и могат да действат при наземни, въздушни и морски мисии и условия.

Турските сили продължават сраженията с няколко групировки. Освен с джихадистите от „Ислямска държава“, те се сражават и срещу YPG, които разглеждат като въоръжено крило на Кюрдската работническа партия.

През последните месеци се стигна и до напрежение между Анкара и Вашингтон заради американската подкрепа към сирийските кюрди. Турция изрази надежда, че новата американска администрация няма да повтори грешките на Барак Обама.

Факти.бг припомня, че Турция стартира операция „Ефратски щит“ през месец август 2016 година. Вижте снимки, които бяха публикувани от военноморските сили на южната ни съседка:

Турция изпрати елитни командоси в Сирия (СНИМКИ)

Турция изпрати елитни командоси в Сирия (СНИМКИ)

Турция изпрати елитни командоси в Сирия (СНИМКИ)

Турция изпрати елитни командоси в Сирия (СНИМКИ)

Турция изпрати елитни командоси в Сирия (СНИМКИ)

Турция изпрати елитни командоси в Сирия (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Идеално

    9 13 Отговор
    Скоро Анкара ще се прочисти толкова хубаво че ще им се стори тесен светът. Ще намерят това което си търсят от векове насам... този път обаче ще ги заличат от лицето на земята,защото това са най големите болни мозъци. Хем нагли хем на.рани потури . Няма страна по света която да ги обича тези ,те затова и не искат да ги приемат в Евросъюза!!!!!

    Коментиран от #7

  • 2 Wehrmacht

    9 8 Отговор
    Как ще ги приемат в ЕС все пак това е обединение на демократични християнски държави а не на ислямистки диктатури.
    Да си стоят в Анадола на такива примати там им е мястото.
  • 3 Eghhgd

    3 2 Отговор
    Gladna kokoschka proso sanuva,iskavise golemiqa eu to vse ima koq da vi sloji sedlo
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Кюрдски елитен командос

    5 4 Отговор
    Да си вземат повече вазелин, за да не ги пердашат на сухо пешмергите. Кюрдите натрупаха толкова реален боен опит, че хич не им трепва окото от главорезите на ислямска държава, а пък камо ли от някакви напарфюмирани ''елитни командоси''.

    Коментиран от #12

  • 6 Bendoka

    5 2 Отговор
    И да искате о да не искате колкото и да сте нагли срещу Турция не забравете че от тази държава целия свят го е страх , Па камоли като едно село като БГ😀😀😀
  • 7 Анонимен

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Идеално":

    Никой няма силата да прочисти анкара който много говори малко хапи вие нещо много подценявате съседката ама не бива със такива командоси разполагат бедна ви е фантазията за какви хора става въпрос Не са хора бях в анкара там е лудница като българин ви казвам като ги видях не бяха така както по снимките
  • 8 turcitesaludi

    2 0 Отговор
    Турция са една голяма сила няма какво да ги плюете а до анкара да стигна анкара трудно се чисти просто трябва ядрено оръжие едва ли със численост ще унищожат елитни части дето са като духове нямате си на представа те какви главорези са и то ВИП главорези
  • 9 Deutsch

    1 3 Отговор
    Турция на Ердо започна много да си вдига главата, но се самозабравя. Забравя колко е некадърна и безпомощна. От 20 години се опитвате да откраднете части, за да сглобите поне един танк, за да се наречете танкостроители, но не ви се получава, защото сте западнала ориенталска нация. Забравяте, че още утре ще обърнем линиите си от конвенциално във военно производство ще ви засипем с ултрамодерни танкове. А тези ''елитните'' с изгладените и изпрани униформи от снимките само ще бягат!
  • 10 Хаха

    3 1 Отговор
    Първо: Турция е една от най-големите корабостроителни нации.Второ:военната ни традиция е вековна-от началото на О.И. до сега.Трето:втората най-голяма армия в НАТО.Четвърто: Турция е фактор и всички се съобразяват с нея ,колкото и да им е неприятно.Не ни обичат,щото са на.рани от нас или ,както гласи италианската поговорка :"бягай,че турците идват" и наистина идваме.
  • 11 ЗАПОЗНАТ

    1 0 Отговор
    КОГАТО ТЕРОРИСТИ ОТ ПКК СЕ ПРЕДАВАХА НА ТУРСКАТА ПОЛИЦИЯ СЕ НАПИКАВАХА ОТ СТРАХ !!! ТЕЗИ ВАШИ КЮРДИ СА НАЙ- ОБИКНОВЕНИ ВЪШЛЯСАЛИ ЦИГАНИ С АК 47 !!! ТУРЦИТЕ ИМАТ АРМИЯ ,КОЯТО ВЪПРЕКИ АРЕСТИТЕ УСПЯ ДА СМАЧКА КЮРДСКИТЕ ТЕРОРИСТИ,КОИТО СЕ ОКОПАХА В ТУРСКИТЕ ГРАДОВЕ ДЖИЗРЕ,ШЪРНАК !!!ОКОПАХА СЕ ПО ВРЕМЕ НА МИРНИЯ ПРОЦЕС ,КОЙТО НАРУШИХА И СИ ПЛАТИХА ЗА ТОВА !!!ТУРСКИТЕ СИЛИ ЛИКВИДИРАХА ОКОЛО 7 000 ТЕРОРИСТИ НА ПКК В ЮГОИЗТОЧНА ТУРЦИЯ И АРЕСТУВАХА СТОТИЦИ !!!ТУРЦИЯ ДАЖЕ И ЛИШЕНА ОТ ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ОФИЦЕРИТЕ СИ ПРОВЕЖДА ОПЕРАЦИИ В СИРИЯ,ИРАК И ЮГОИЗТОЧНА ТУРЦИЯ !!!ПРЕДУПРЕДИ И ГЪРЦИЯ ДА НЕ ЕСКАЛИРА НАПРЕЖЕНИЕТО В ЕГЕЙСКО МОРЕ,ЧЕ МОЖЕ ДА ЗАПОЧНЕ И ОПЕРАЦИЯ ЗА ПРОЧИСТВАНЕ НА ГЪРЦИЯ ОТ ВРАЖДЕБНИ ЕЛЕМЕНТИ !!! ТУРЦИЯ НАПОМНИ НА САЩ ,ЧЕ АКО ПРОДЪЛЖАТ С ПОДКРЕПАТА ЗА ТЕРОРИСТИТЕ ОТ ПКК ЩЕ БЪДАТ ИЗГОНЕНИ ОТ ИНДЖИРЛИК И ФЛОТАТА ИМ ЩЕ СЕ ЛИШИ ОТ УДОБНИТЕ ТУРСКИ ПРИСТАНИЩА И ЛОГИСТИКА !!!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания