Last news in Fakti

2 Март, 2017 08:55, обновена 2 Март, 2017 09:20 2 726 3

Горната камара отхвърли законопроекта за Брекзит

  • великобритания-
  • брекзит-
  • законопроект-
  • поправка-
  • камара на лордовете

Камарата на лордовете подкрепи предложението на лейбъристите

Горната камара отхвърли законопроекта за Брекзит - 1

Камарата на лордовете на британския парламент гласува внесената поправка министрите да гарантират правото на гражданите от ЕС да останат във Великобритания след Брекзит, информира "Би Би Си".

Така, с 358 гласа „за“ и 256 „против“ Горната камара нанесе първата загуба на правителството, подкрепяйки предложението на опозиционерите от Лейбъристката партия правата на европейските граждани, живеещи на Острова да бъдат гарантирани след като страната вече не е член на алианса.

От правителството на Великобритания пък заявиха, че са се опитали да се споразумеят с останалите страни-членки на ЕС по въпроса, но сред тях е имало такива, които не са пожелали да преговарят преди задействането на член 50 от Лисабонския договор.

Този вот ще забави приемане на законопроекта по излизането от ЕС, тъй като текстът ще бъде върнат в долната камара на парламента - Камарата на общините.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    4 3 Отговор
    Може да стане така , че британския пардамент да отмени резултатите от брекзита и британците да си останат в ЕС , което никак няма да е зле.
  • 2 koko

    2 0 Отговор
    Нарочно отлагат гадовете, под един или друг предлог!
    Не им се плащат парите :)
  • 3 ккск

    3 2 Отговор
    Тоя брекзит беше толкова измислен и с такава малка разлика във вота, че се чудя изобщо защо не повториха референдума но 1% разлика не е нищо!
Новини по държави: