2 260 3

Горната камара отхвърли законопроекта за Брекзит

Камарата на лордовете подкрепи предложението на лейбъристите

Константин Карагьозов

Камарата на лордовете на британския парламент гласува внесената поправка министрите да гарантират правото на гражданите от ЕС да останат във Великобритания след Брекзит, информира "Би Би Си".

Така, с 358 гласа „за“ и 256 „против“ Горната камара нанесе първата загуба на правителството, подкрепяйки предложението на опозиционерите от Лейбъристката партия правата на европейските граждани, живеещи на Острова да бъдат гарантирани след като страната вече не е член на алианса.

От правителството на Великобритания пък заявиха, че са се опитали да се споразумеят с останалите страни-членки на ЕС по въпроса, но сред тях е имало такива, които не са пожелали да преговарят преди задействането на член 50 от Лисабонския договор.

Този вот ще забави приемане на законопроекта по излизането от ЕС, тъй като текстът ще бъде върнат в долната камара на парламента - Камарата на общините.

Великобритания


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • кроко
  Отговор
  1 10:25  02.03.17
  Може да стане така , че британския пардамент да отмени резултатите от брекзита и британците да си останат в ЕС , което никак няма да е зле.
 • koko
  Отговор
  2 12:28  02.03.17
  Нарочно отлагат гадовете, под един или друг предлог! Не им се плащат парите :)
 • ккск
  Отговор
  3 12:29  02.03.17
  Тоя брекзит беше толкова измислен и с такава малка разлика във вота, че се чудя изобщо защо не повториха референдума но 1% разлика не е нищо!

Напиши коментар:


Публикувай