1 126 16

Приднестровието закача руския флаг

Приднестровската република иска по-близки отношения с Русия

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Приднестровската република, която няма международен статут, ще признае руския флаг за втори държавен символ. Парламентът в Приднестровската молдовска република прие на първо четене този законопроект.

Руският трикольор ще бъде окачван на сградите на държавните органи и по време на официални събития, пише „Новороссия“.

Предвижда се руският флаг да бъде поставян от дясната страна на сградите, а приднестровския – от лявата.

Решението на властите е продиктувано от желанието на местните „за присъединяване към Руската федерация“, с която имат здрава историческа основа, пише „Новости Приднестровья“.

Международният статут на Приднестровската молдовска република не е уреден - не е получила признание за суверенна държава от международната общност. През 2006 година се провежда референдум, в който по-голямата част от населението иска по-близки отношения с Русия.

Според местните власти закачането на руския флаг ще помогне за подсилване на двустранните отношения с руснаците.

Интересно е, че до началото на това хилядолетие на официалното знаме на Приднестровието отсъства съветската символика, но през последните години отново се появи сърп и чук.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Kcaniba
  Отговор
  1 12:57  02.03.17
  Приднестровието е първа бивша РУСКА земя, която се опитаха да я румънизират 1991 г. Това, което се случва днес в Донбасс - гражданска война и противопоставяне на местното населенив на насилсствена асимиляция, хората от приднестровието изпитаха преди 25 години!!!

  Коментиран от #2, #5

 • ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ
  Отговор
  2 13:08  02.03.17

  До коментар #1 от "Kcaniba":

  И какво ни интересува нас Българите че приднестровието е руска земя?

  Коментиран от #3, #11

 • Kcaniba
  Отговор
  3 13:18  02.03.17

  До коментар #2 от "ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ":

  И какво те интересува, че по османското робство, българите са били асимилирвани от турците, и никой в Европа не се интересуваше, налии!!!!
 • Спас
  Отговор
  4 14:48  02.03.17
  Гагаузите и българите в Молдова са 90% за Русия!! ИМАТ ПЪЛНАТА МИ ПОДКРЕПА КАТО БЪЛГАРИН!!!:)

 • Укроп
  Отговор
  5 15:00  02.03.17

  До коментар #1 от "Kcaniba":

  Уважаема, Вие дори не можете да пишете на български език, а се опитвате да правите политически коментари... Миналата година пътувах през така наречената приднестровска република: тотално средновековие вследствие на руската окупация!

  Коментиран от #6, #13

 • Kcaniba
  Отговор
  6 15:16  02.03.17

  До коментар #5 от "Укроп":

  Скъпа, ходи до Кърджали, където дори не могат да говорят на български език, и обиколи из селата наоколо, да видиш, там какво средневековие е!!! Нито война е имало през 1991, нито са в икономическа блокда!!! Тръгнала си да обикаляш из огнените точки от времето на разпадането на Съюза!!! То за политическите анализи акъл требе ма, ти все с език искаш, както по соца си го правила))))

  Коментиран от #7

 • Укроп
  Отговор
  7 16:13  02.03.17

  До коментар #6 от "Kcaniba":

  Уважаема, как решихте че съм жена, телепатични способности ли имате? А положението в посочените от Вас райони е близо до това, което казвате, благодарение на антибългарската партия ДПС, която беше регистрирана като такава от антибългарската партия БСП?БКП, верен малък брат на КПСС. И видно е - където е минал руски и/или комунистически крак, остават разруха и бурени за десетилетия напред! И пак Ви обръщам внимание - правите много граматични и стилови грешки - българският език не е силната Ви страна!
 • Kcaniba
  Отговор
  8 16:35  02.03.17
  Все некой ви е виновен!!! В Приднестровието - руснаците!! В Кърджали и навред, що не е Столицата - ДПС, БКП, извънземни!!! Кой не скача - е червен!! Нямаше ли?? Кой не скача - це москаль!!! Евро мегдан!!! Телепатка ли сте, не знам, но все някой ни оцапал гащите)) налиии!!!

  Коментиран от #9, #10

 • Укроп
  Отговор
  9 16:55  02.03.17

  До коментар #8 от "Kcaniba":

  Със съжаление установявам, че Вие не сте българка - просто не разбирате български език и се губите в превода. Не се опитвайте, ако Вашият език е руския, мога и на него да Ви пиша, за да Ви става ясна темата. На всеки нормално мислещ отдавна му е ясно, че където е стъпил и стъпва руски ботуш, трева не расте, примерите са твърде много: Приднестровието, Абхазия, Южна Осетия, Чечня, Грузия, Украина - с Крим и Донбас, Сирия - Алепо... Да не говорим за по далечното минало в Европа - Унгария, Чехия, Полша... Навсякъде там руските войски са носили и носят смърт и разрушения... И между другото Донбас се пише с ЕДНА буква "с", само вие руснаците го пишете с две "сс". И втора поправка, за скачането правилният израз е: Хто не скаче, той москаль! Схващате ли разликата?

  Коментиран от #14

 • Укроп
  Отговор
  10 17:05  02.03.17

  До коментар #8 от "Kcaniba":

  И още едно допълнение - правилното е: Майдан Незалежності и Україна - це Європа! Не се обиждайте, нищо лично!

  Коментиран от #12

 • simonm
  Отговор
  11 19:42  02.03.17

  До коментар #2 от "ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ":

  Там няколко идиота от български произход вдигнаха оръжие срещу държава признала българското малцинство
 • Трол
  Отговор
  12 20:01  02.03.17

  До коментар #10 от "Укроп":

  Яааа Укропитека как се ръси за няколко центчета! А дори възхваляваната от него дума не е украинска а с турски произход.

  Коментиран от #15

 • Поп Грую
  Отговор
  13 20:32  02.03.17

  До коментар #5 от "Укроп":

  И какво е оставила руската окупация, магданозче? Заводи, училища, електростанции, пътища, мостове, театри, художествени галерии... Нещо да съм пропуснал?

  Коментиран от #16

 • Поп Грую
  Отговор
  14 20:46  02.03.17

  До коментар #9 от "Укроп":

  Магданозче, Приднестровието за малко не стана част от Молдова; Грузия нахлу в Абхазия и Южна Осетия, пляснаха я през ръчичките и Мишико си изяде вратовръзката; вахабити, въоръжени и обучени от САЩ и Турция, се опитаха да откъснат Чечня - не успяха; хазарска Украина се опита да настани Шести американски флот в Севастопол - загуби Крим; опита се да забрани руския език в Донбас - получи ДНР и ЛНР. За Сирия и Алепо - плачкаме за главорезите от ИДИЛ и Ал Нусра? Браво! Обръщам Ви внимание - след препинателен знак се поставя интервал. Засега толкоз.
 • Укроп
  Отговор
  15 21:59  03.03.17

  До коментар #12 от "Трол":

  Не бе Трол-чо, не центове, повече плащат, богати са... А за думичката - позволих си да поправя Уважаемата, да не се излага, но виждам, че подир нея и други решиха да се пробват...
 • Укроп
  Отговор
  16 22:20  03.03.17

  До коментар #13 от "Поп Грую":

  А, чета "руска окупация", че аз не съм писал такова нещо... Вие уважаеми "Поп Грую" със поста си тук въвеждате това понятие, значи признавате за наличието на такова, в местата за които си позволявам да спомена. Ами просто вижте последиците от тази окупация, а другите неща които споменавате, не са "поради", а "въпреки"! Разбира се от само себе си, че там, където не е имало и няма руска окупация няма: "заводи, училища, електростанции, пътища, мостове, театри, художествени галерии... Нещо да съм пропуснал?" Прочетете отново поста си и открийте сам граматическите грешки, които сте направил и после ще говорим за моите... Забравих: дечицата от Алепо не са убити и разкъсани от бомбите на любимата Ви руска авиация, а просто, както ни осведоми Чуркин, тях са ги посипвали с пепел да изглеждат така... ПП А Вие всъщност знаете ли какво е Художествена галерия?

Напиши коментар:


Публикувай