Last news in Fakti

2 Март, 2017 14:50 26 419 26

Зловещо! Млади рускини се самоубиват заради игра

  • русия-
  • игра-
  • момичета-
  • рускини-
  • самоубийство-
  • син кит-
  • самоубиват-
  • зловещо-
  • красноярск

Над 130 смъртни случая на територията на Русия

Зловещо! Млади рускини се самоубиват заради игра - 1
Снимка: Социалните мрежи

Руската полиция разследва случаи на самоубийства в страната, които може да са свързани с игра в социалните мрежи, пише „Метро“.

Играта, известна като „Син кит“ (Синий кит), е придобила популярност сред млади потребители, които са били подложени на огромно психическо натоварване. Следственият комитет на Руската федерация е започнал разследване за „подбуждане към самоубийство“.

15-годишната Юлия Константинова (на снимката) и 16-годишната Вероника Волкова са се самоубили, оставяйки и съобщения в профилите си. „Разумът е загубен... Край“, е написала Волкова, преди да сложи край на живота си.

Вестник „Новая газета“ написа, че полицията в Красноярск е започнала разследване по случая. Зловещата игра е давала задачи на участниците в нея, някои от които ставане в 04:20 часа сутринта и слушане на определени песни.

Младите момичета е трябвало да гледат филми на ужасите по цял ден, а на 50-ия ден от „мисията“ да сложат край на живота си. Двете момичета са скочили от 14-етажна сграда в Красноярск.

Такива случаи е имало още през миналата година. Властите смятат, че млади хора са влизали в „общности“ и групи в социалните мрежи, в които са губели разсъдъка си. Голяма част от тях са били от добри семейства и е нямало индикации, че могат да се самоубият.

Училищен директор в Красноярск е информирал полицията след анонимен сигнал, че негов ученичка се е присъединил към „групата на смъртта“ и планира да се самоубие. Момичето е било спасено. Тя е разкрила пред полицията, че се е присъединила към група в руската социална мрежа „Вконтакте“, където са й били давани задачи от администратора на групата.

Някои от тийнейджърите са били призовавани да използват нож или бръснач, с които да направят формата на кит на китката си, става ясно от докладите на полицията. Има опасения, че зловещите умове, стоящи зад тази игра на смъртта, може да са отговорни за 130 смъртни случая в цялата страна между ноември 2015 и април 2016 година.

Рен ТВ цитира доклад на Федералната служба за сигурност, в който се казва, че „проблемът с подтикването към самоубийство на малолетни в интернет е много сериозен“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    35 14 Отговор
    всъщност наблюдаваме следващ етап на развитието, на не толкова отдавна родилият се интернет...
    след порното и социалните мрежи, идват акции за жив щит в Белград, от бомбардировките на САЩ!!
    След това масовото исползване от терористични групировки - привличане на адепти, пропаганда и контакти.
    Тези т.нар игри, са следващ етап за въздействие и за пречупване на човешката психика, но без идеологическа прънка или табела!!
    Т.е. скоро ще се пускат поръчки за убийства например, без да има причина или основание, или материалнага стойност за убийството... и т.н. ...

    Коментиран от #3, #6

  • 2 Расулюлах

    32 16 Отговор
    Зад всичко това стой саш

    Коментиран от #5, #16, #26

  • 3 Наско

    35 5 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Цялото човечество плува в една река пълна с лайна в лодки без гребла :) . Шегата на страна в момента в Dark Web има сайтове в които може да поръчаш някой и да платиш в биткойни та за напред не се учудвам при положение , че поръчките се извършват без парични облаги . На къде отива този свят ?
  • 4 Бай Курти

    35 3 Отговор
    Положението от доста време е извън контрол, тежко и горко им на родителите на тези деца.
  • 5 drge

    8 20 Отговор

    До коментар #2 от "Расулюлах":

    a zad tebe stoi ludnicata,aide ...
  • 6 Оня до 1

    23 1 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Така е . злото сеяно от хора сред хора и други твари е огромно. Но виновен ли е затова средата "Интернет"? НЕ! НЕ! И пак - НЕ! Кибрита виновен ли е, че хора палят с него гори и стърнища? НЕ! Виновен е персонално човека, а щом са групи и всеки от тях! Ето това твое обобщаване че видите ли интернета е злото не е вярно! Аз харесвам интернет - там има и много песни стихове, научна литература, романи. Те виновни ли са? А защо ученичките слушат тези наставления? Нима нямат разум? нима не моган да кажат на съветниците там - не става, не е за мен и да си продължат по пътя!??? Нима трябва да няма интернет, дрехи, коли печки телевнизори компютри за да са щастливи хората? А защо бе същият зверилник още при древни времена, к огато ги нямаше нета и другите? Защото ЧОВЕКА Е ЗВЯР Гадно животно в 90% от проявленията си. Ето ти отговора - в човека е. Нали в момента Россия воюва срещу ДАЕШ? А в Москва са се появили ислямисти легално и се карат на хората що пиели и там подобни? Терора е от човеците запомни, не от нета! Аз харесвам лап топа и нета. Защото е прозорец към света. Защо да се затваря заради човешка гадост? Ами разстреляйте вербовчиците на играта и ще се оправи проблема! Защо не искате ни законодатели ни правосъдие? Защото сте лицемери - гадни манипулатори в своя интерес! Ето затова. Крум не би обвинил Интернет. Би обесил вербовчиците. Затова бе Крум, а вие сте си съвременни лицемери.
  • 7 Борис

    14 3 Отговор
    Оня ,абсолютно си прав.Светът затластява и се разболява защото се обездвижва,ми да премахнем автомобилите и обществения транспорт.Виновен е не интернета а багажа който носим под шапките си.
  • 8 doe

    6 5 Отговор
    Наскоро гледах такъв филм,за някакви мисии които ти дават и до определено време трябва да ги изпълниш.За награда им дават пари,но забравих как се казваше.Интересен беше.
  • 9 кроко

    12 0 Отговор
    Руските хакери са виновни те са също в играта.
  • 10 Тежко ви е

    14 33 Отговор
    Нормално децата в най-изостаналата страна да са прости като възрастните.Лошото е че има пенсионери в България които смятат,че имаме нещо общо с поробителя. Достатъчно е че толкова време сме били във Варшавския гнусен договор.Каква ирония,че в Полша никой не харесва росиа
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Расулюлах

    15 10 Отговор
    При комунизма такива неща бяха невъзможни имаше висока стена и катилщини като тази и макдоналдси дънки битълси рокове и бесни метъли дроги порно не проникваха в ежедневието ни но сега нали е демокрация и смърта и терора се приемат за нормално и част от ежедневието

    Коментиран от #13

  • 13 Бай Тошо

    10 13 Отговор

    До коментар #12 от "Расулюлах":

    да живее комунизма !!!

    Коментиран от #14

  • 14 секретар на ЦК на БКП

    2 7 Отговор

    До коментар #13 от "Бай Тошо":

    и ние покрай него :P

    Коментиран от #15

  • 15 Агент Вихрен

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "секретар на ЦК на БКП":

    Няма как да стане
  • 16 леле майко

    15 11 Отговор

    До коментар #2 от "Расулюлах":

    Не видя ли, че това става при малоумните рашки! А ти викаш "зад всичко това стой саш" - пълен неграмонтик си ! Не знаеш кога се пише буквата "й" и пишеше САЩ с "ш". Моля те върни се в училище.
  • 17 Пешо с калибрата

    11 4 Отговор
    "Росокмнадзор" постоянно цензурира и блокира разни "упадъчни" запдняшки сайтове, ама със собствените си бъкии не могат да се оправят. Политически инструмент на Путин, кво искаш...
  • 18 дам

    11 3 Отговор
    дам по времето на комунизма беше толкова добре че хората ги самоубиваха без да се знае
  • 19 Сибирския Резбар

    10 6 Отговор
    Някой поглеждал ли е къде е Красноярск? Там ти не требе игра за да се самоубиеш

    Коментиран от #21

  • 20 Батката

    4 0 Отговор
    Момчета,първо научета правописа,после давайте акъл.Примери много смешници малки!
  • 21 БГ КАВАЛ

    6 0 Отговор

    До коментар #19 от "Сибирския Резбар":

    ЩО ТИ КЪТ СИ В РАЯ НА ЕВРОПА НЯКОЙ ДА ТИ ПОЗВАЛЯВА ДА СИ КЪТ АНГЕЛ.КРАДЛИВА ДИВАШКА И ПРОСТАШКА ДЖУНГЛА СТАНА РОДИНАТА НИ.
  • 22 БАЙ ГАН4О

    2 2 Отговор
    Явно това са хора с психични отклонения
  • 23 ГАДОВЕ

    9 1 Отговор
    Няма ли кой да ги сбара тези гадове, които създават подобни групи? По IP-то на компютъра не могат ли да ги намерят тези хора?
    Те нека ги намерят и да ми ги доведат с едно въже вързани, пък аз знам какво да ги правя... Като взема един нагорещен до червено винкел и като ги почна, бой, бой, бой... на тези боклуци.
    Жалко за децата...нямам думи
  • 24 начо

    1 4 Отговор
    не ти трябва да гледаш филми с ужаси,достатъчно е да живееш в рф.изборът е да станеш дебил,да бягаш или да се гръмнеш,а може и отровиш с лусион. гледам,рускините са напълнили нета с предложения за женитби,стига някой балък да ги извади от рашастан
  • 25 Човек

    3 0 Отговор
    Всичко е от липса на любов и обич към хубавото.....
  • 26 Татяна

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Расулюлах":

    Расулюлах, пише се стои, ако не искаш да му наредиш "стой!" и държавата е САЩ, а дали твърдението ти е вярно, или не, това е друг въпрос.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания