1 502 3

ЕП иска визи за граждани на САЩ

Настояват за премахване на визите за всички страни - членки на ЕС

Росен Стойчев

Европейският парламент настоя за въвеждането на визи за граждани на САЩ, съобщи The Republic.

Причината е отказа на Вашингтон да осигури безвизово пътуване за гражданите на пет страни от Съюза. От ЕП призоваха Европейската комисия да действа по въпроса в рамките на следващите два месеца.

Комисията трябваше да е реагирала още през месец април на миналата година. Тогава обаче страните – членки предпочетоха да не взимат мерки.

Гражданите на САЩ могат да пътуват в страните от ЕС без визи. САЩ обаче не са осигурили безвизово пътуване за гражданите на Хърватия, Румъния, България, Полша и Кипър. От ЕК се опасяват, че повторно въвеждане на визи може да навреди на търговията между САЩ и Европа.

Има опасения и за постъпленията от туризъм. Очаква се Канада да отмени визите за всички граждани на ЕС през декември. Това вече направиха Австралия, Бруней и Япония.

Белгия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Варна
  Отговор
  1 17:26  02.03.17
  Така трябва! Трябва да има равнопоставеност. След като демонстрират пренебрежение, редно е да получат подходящият отговор.
 • Бай хой
  Отговор
  2 23:11  02.03.17
  Тия още малко и ще ни признаят за европейци. А дано, но на дали. И това трябваше да стане отдавна, но нашите посрани евроатлантически мижитурки нямаха нито интерес, нито дупе, нито пипе нито смелост да поискат и да защитят интереса и достойнството на собствения си народ.
 • maradona
  Отговор
  3 12:35  05.03.17
  Невероятно! Най-накрая някой ни възприе като част от съюза! Светлина в тунела?

Напиши коментар:


Публикувай