2 Март, 2017 18:16 2 872 55

Русия изпрати нота до България заради паметника "Альоша"

  • русия-
  • альоша-
  • българия

В нея се изразява възмущение от вандалските посегателства срещу паметника

Русия е изпратила нота до външното министерство на България във връзка с вандалските прояви срещу паметника „Альоша“, съобщи ТАСС.

Това обяви официалните представител на руското външно министерство Мария Захарова.

„Ние получихме много въпроси от руски граждани. Става въпрос за потресаващия акт на вандализъм срещу паметника на съветския воин - освободител в българския град Пловдив. Този мемориал винаги е символизирал безграничната благодарност на българския народ към Съветската армия, която имаше голям принос в освобождаването на Европа от нацизма.

Ние изпратихме официална нота до българското външно министерство, в която изразяваме своята загриженост относно този вандалски акт. Той е извършен в деня, обявен от българското правителство, за изразяване на признателност към лицата, борили се срещу нацизма“, заяви Захарова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 работник и колхозничка

    31 39 Отговор
    Захарова защо не си вземете паметника и да си му се радвате в безкрайната руска степ?

    Ние Българите въобще не искаме да му се кланяме!!!

    Коментиран от #25, #28

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 VMORO

    27 39 Отговор
    Кога пък точно съветският воин стана освободител само не разбрах?
  • 4 VMORO

    33 36 Отговор
    Благодаря, че ни освободихте от Западните покрайнини, Вардарска Македония и Източна Тракия. Откъснахте изконни български земи и ги раздадохте на тези, на които не принадлежат. Бог да ви накаже!
  • 5 Глупак

    40 21 Отговор
    Малко инфо за илитерати и идиоти.
    Без намесата на Сталин, ЧЪРЧИЛ ЩЕШЕ ДА РАЗДАДЕ НАШИТЕ ТЕРИТОРИИ НА ГЪРЦИЯ И СЪРБИЯ, и България щеше да е по-малка от Б-я след Берлинския договор.
    Добре е човек да научи нещо преди да се изкаже, типично за ЕЛЕКТОРАТА НА ГЕРБ И НДСВ
  • 6 Един Българин

    39 18 Отговор
    За който е писал по горе!
    Не пиши от името на Българите !!!
    Ти може да искаш паметника на Альоша да го заместиш и с паметник на Сорос.
    Само че това не е мнението на Българите.

    Коментиран от #49

  • 7 све

    34 18 Отговор
    На Шипка загиват 25 пъти повече руснаци в сравнение с нас.
    Във втората световна война Америка се включва когато Германия вече губи войната.
    Умират 400хил американци и 29млн руснаци.
    Прост народ
    Слаба държава
  • 8 simonm

    22 30 Отговор
    Освободили България от нацизма-голяма глупост Нека стоят тези паметници,не ги пипаите,освен героиски загинали Руски воини в България от поркане и няколко растреляни от тях за золуми не знам Само заменете пушката с шише и истина пришла
  • 9 Кой води България във проблеми!

    16 12 Отговор
    Чорбаджии, чифликчии, банкери, търговци, лихвари, прависти, дейци на "културата" , фабриканти, политици, народните представители и интелигенцията! Тоест - "цвета на нацията"! Набутахте народа във всевъзможни войни и искате Русия да ви прости? Ако тя го стори, то ние НЕ! Само да не и у нас както е в Донбас, щото у нас граници и блок постове няма! А пък и много стана!
  • 10 кроко

    17 12 Отговор
    Вандали има навсякаде и дори в Русия така че тая да не вряка много.
  • 11 юрист

    20 21 Отговор
    Заради кое събитие са построени альоша в Пловдив и пса в София? Какви жертви е дала съветската червена армия на БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ при нахлуването й в България през 1944 г.? КОЛКО НА БРОЙ СА ТЕЗИ ЖЕРТВИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 1944 Г., ЧЕ ДА ИМА ДВА ОГРОМНИ ПАМЕТНИКА В ДВАТА НАЙ-ГОЛЕМИ БЪЛГАРСКИ ГРАДА В ПАМЕТ НА ЖЕРТВИТЕ, КОИТО Е ДАЛА СЪВЕТСКАТА ЧЕРВЕНА АРМИЯ? Отговорът е НУЛА ЖЕРТВИ! ТОГАВА? ЗАЩО В БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ИМА ПАМЕТНИЦИ НА ОКУПАТОРСКАТА ЗА БЪЛГАРИЯ СЪВЕТСКА ЧЕРВЕНА АРМИЯ? Тези “паметници“ трябва да се демонтират и да се изпратят армаган на руското посолство- каквото иска, да прави с тях. Ако ще да си ги слага в музеи, ако ще да си ги съхраняват на територията на руското посолство- тяхна работа....

    Коментиран от #12, #15

  • 12 Оня

    10 13 Отговор

    До коментар #11 от "юрист":

    Големи глюпита сте доста хора тук и аз се чудя защо станах като вас заради вас? Ето ти малко плод за да раздвижиш гънките сиво: Райха нападна Полша Чехословакия Франция ...СССР. Е, явно за теб това е раят? Окупиа териториите избиваше неудобните налагаше диктатура терор. Много хора антифашисти бяха убити. Митко Палаузов е един от тях - едно момче, което ти явно ненавиждаш? А са стотици хиляди само тук... ела на село да видиш паметника със 74 имена има и няколко цигани и няколко турски имена. Хора умрели за свободата. А са част от многото. Пребитите не се броят от жандармеристи, окрадените също нали? Ти адвокатче не сис традал - на вас държавата ви дава вратички за да захлебвате със законите. Но ако беше в Райхс среда? може би щеше да пищиш не да плюеш? Съветската армия в контранастъплението си след Вермахта стига до България. Ние сме и враг, като съюзник с Райха. Ти какво би направил? Е нашите комундета извършиха преврат и се договориха с руснаците пък и за какво да воюваш в защита на терористи от райха? Станахме НРБ, не бяхме нападнати, нямаше война, даже бяха построени от съветски специалисти не едно съоръжения. Не казвамч че концлагера НРБ е раят! но да оплюваш руснаците защото са воювали в защита срещу нацистите и доккато ги преследват са ни освободили от диктатурата е глупаво. Друг е въпроса, че Живков и БКП ДС мафията спретнаха същата като в райха диктатура - това не се отрича. Е, какво ви е крив паметника е въпроса? Нека си седи, не пречи никому, пъ
  • 13 Оня

    16 14 Отговор
    Само идиот може да оплюва руснаците, че се защитаваха от хитлеристките пълчища и след Сталинград и Москва буквално обърнаха хода на войната. Вторият фронт бе открит доста по-късно след това... Защо ли? Явно за да учавствуват великите сили в преразпределението на света понеже ако Съветската армия бе довършила това контранастъпление до Берлин вярно с много повече жертви и време, света може би нямаше да е толкова лицемерен. Ние бяхме освободени наистина от Райхс протектората ни, станахме НРБ. Много невинни комунисти бяхфа изхвърлени от властта и дори убити нагаждачите за власт и пари узурпираха бКП. Те ни довършиха. Но истинските комунисти бяха от години преди това изгонени мъртви преследвани. никой нагажддач не обича идеалистите...те му пречат да лъже и краде. Какво ви пречи паметника не разбирам? Ами да си стои - построен е като символ на победата над Райха и няма нищо лошо в това. Лошото тук го направиха нагаждачите на постовете. соца като идея не бе лош, но те нагаждачите съсипаха доброто в нея. Дядо отначало е кандидятаствувал в БКп бил е приет, после отвратен от нагаждачите кариеристи сам е подал молба и напуснал. Е после са му правили и мръсотии но не чак да го трепят - бил е обикновен селянин и трудолюбив човек. Щом и той се отврати от БКП лъжите... Съветската армия наистина бе символ на надеждата на хората за освобождение от Райха. Явно повечето хора не сте живели в такава диктатура и не познавате това? Е, руснаците ни освободиха, но нагаждачите тук

    Коментиран от #22

  • 14 Патриот

    19 9 Отговор
    Чета тука глупости, на хора които са някакви "интернет атлантици".... Характерното е за тях, че обикновено са недорасли и естествено не са особено начетени.
    Характерно е също, че родителите им преди 89 год. са крещели с пълно гърло "Вечна дружба КПСС- БКП" .
    Сега тези същите отрочета на онези лицемери, го играят десиденти!
    - СМЕШНИЦИ!
    Чудя се ако в чужда държава осквернят Български паметник как ще реагирате недодялани сополанковци?
    Липсата Ви на познания и поведение е умопомрачаваща!
    Приличате на онова хюмне Борисов, който сега обяснява за БКП как били пращали хора по затворите, а същия тоя е продукт именно на тази прослойка заедно с Цветанов.
    Ненавиждам такива женски полови органи! -Мъжеството им приключва до монитора
  • 15 Оня

    14 12 Отговор

    До коментар #11 от "юрист":

    Абе нямаме ли сид ругип роблеми, че един паметник ви е проблема? Ами той е символ на борбата срещу Райха, минавайки оттук през България по петите на Вермахта, Съветската армия наистина ни освобождава от Третия Райх. Факт! кой да предполага после, че доста бай Ганьовци ще наложат подобна диктатура подд красиви соц и комунистически лозунги? Даже самите комунисти не са и предполагали. но и доста от тях са изгонени убити мачкани от нагаждачите в БКП.... както е от столетия тук - лицемери продажност алчност предателство. Нима Съветската армия не заслужава да се помни саможертвата на милиони хора в борблата срещ Райха? нима не заслужава ако не сте благодарни то е видно, поне от уважение към мъртвите отдали живота си за свободата да замълчите ? Явно сте си продажни лекета повечето хора готови да оплюят всичко добро, за да захлебят с пари и да се харесят някому? Е това е от столетия 90% от този народ - помня го. А ако махнете паметника нима ще станете Българи, хора? Няма начин! никой нормален човек не руши паметници. Защото те са свидетелство на една епоха. Факти. Затова и нямате минало ни настояще като хората може би и бъдеще? Защото сте алчни лицемерни неблагодарни човечета. И ако не бе сключен договор за присъединяването ни към Райха може би и в концлагерите на райха щяха да са родителите ви и убити. Защо все сте черногледи към доброто и добри към злото? Защо не разстреляхте един изнасилвач, а оплювате саможертвата на умрели срещуу терора ?Ами защото повечето с

    Коментиран от #16

  • 16 гост

    2 4 Отговор

    До коментар #15 от "Оня":

    Е защо спря на най интересното 7

    Коментиран от #17

  • 17 Оня

    9 11 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Защото има ограничения на символите. Но колкото и да пише човек, все тая. В тоя народ и държава е орел рак и щука. Разни човечета, дето повечето и мотика не са хващали разни адвокатчета и синчета на държавни служители дават акъл и плюят смъртта на милиони хора и русснаци и местни и други , загинали в борбата срещу диктатурата на Райха? Е, халифата на джихадистите е същото като Райха. Защо и него не плюят, а плюят руснаците, дето се бориха за спирането на Райха и свободата на народите? Ето това е важното - защото са АЛЧНИ НЕБЛАГОДАРНИ ПРОДАЖНИ ПОДЛИЗУРКОВСКИ ЛЕКЕНЦА! Ето това не дописах, но сега го написах. Да се огледат в самите себе си! там е отговора, а моите думи ще им помогнат да се припознаят...
  • 18 Брат за брата

    42 12 Отговор
    необразовани хора...ако не бяха те, България нямаше да е такава, каквато е сега, и запазването и поддържането на такъв тип паметници е най-малкото, което можем да правим като израз на благодарност и уважение, а ние и това не искаме...много жалко :/
  • 19 гост

    1 2 Отговор
    Давай , давай , пиши още за райха...
  • 20 венци

    10 10 Отговор
    До юриста,simonm,VMORO и другите,които се изказват неподготвени!
    Вземете и прочетете малко исторически документи преди да пишете глупости! Май когато учителите ви по история са преподавали за ВСВ вие сте бягали от час,за да пушите цигари!

    Коментиран от #23

  • 21 трафопост

    11 15 Отговор
    Какво е станало с Альоша, на тази снимка се вижда един лъснат паметник. Не знам как така Русия си приписва освобождаването на света от нацизма, като Сталин и ХИтлер са първи приятели. Хитлер анексира Австрия и Чехия, а Сталин балтийските и напада Финландия, след което двамата с Хитлер си поделят Полша, а Сталин избива цвета на Полша в гората край Катин. Та кой точно е бореца срещу нацизма?

    Коментиран от #30

  • 22 юрист

    11 14 Отговор

    До коментар #13 от "Оня":

    Само глупак може да твърди, че червената армия е дала ЖЕРТВИ на територията на България през 1944г.! През 1944 г. България Е ОКУПИРАНА от съветската червена армия. Ако можете, оспорете този факт.За България червената армия не е освободителка, а окупаторка. 1. http://www.168chasa.bg/Article/4146877 133 млpд. лв. е струвала съветската окупация на България. 2. https://www.24chasa.bg/Article/2264235
    За България червената армия е ОКУПАЦИОННА АРМИЯ и това е факт, колкото и да не им се иска на някои. Имам въпрос към тези някои- коя армия уважавате повече- червената армия или БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ, ЧИЙТО ЗНАМЕНА НИКОГА НЕ СА БИЛИ ПЛЕНЯВАНИ? КАКВО ЗНАЕТЕ ЗА ГЕН. КОЛЕВ И НЕГОВАТА ПОБЕДА НАД НЕПОБЕДИМАТА ДО ТОГАВА КАЗАШКА КОННИЦА В ДОБРУДЖА ПРЕЗ 1916Г.? Отговорът на този въпрос ще докаже чии граждани сте- български или руски.

    Коментиран от #55

  • 23 юрист

    11 10 Отговор

    До коментар #20 от "венци":

    Г-не , моите исторически извори са от ДВИА - Държавен военноисторически архив - http://www.archives.government.bg/278-%D0%94%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BD_%D0%B2%D0%BE%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%BE%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%B0%D1%80%D1%85%D0%B8%D0%B2 А от къде са Вашите исторически извори- от държавният федерален архив на руската федерация, ли?
  • 24 юрист

    11 12 Отговор
    Как руските окупатори грабеха България след 1944 година
    by EXTREMECENTREPOINT on SUNDAY, 19 APRIL, 2015....През 1944-1947 около 600 000 съветски войници и офицери пребивават на българска земя за различен период от време. Секретни междуправителствени споразумения уреждат тяхната издръжка за наша сметка. Нещо повече – всички заплати, командировъчни и режийни, по изрично настояване на съветската страна, им се изплащат в долари. Става въпрос за суми, които многократно надхвърлят доходите на среден български гражданин. Установената тогава практика се прилага и от началото на 50-те до края на 80-те години – всички т.н. съветски специалисти са на пълна валутна издръжка от българска страна. Издръжката на съветските окупационни войски е изключително тежко натоварване за българския бюджет, тя значително надхвърля наложените на България следвоенни репарации.Със специални решения на МС на НРБ представителите на Съветското командване дори са били освободени от задължението да представят отчетни документи за извършените от тях разходи на българска земя. На практика всеки ден от правителството се гласуват огромни суми (300 – 600 млн лв) за издръжката на Червената армия, за която до края на 1945 биват похарчени 23 млрд лв, а до края на 1947 г. – 60 млрд лв. Когато средствата в държавния бюджет се изчерпват, за издръжката на червеноармейците отиват и сумите, събрани от населението по т.н. Заем за свободата.Който години наред, чрез облигации, изплащаше бедният български на

    Коментиран от #33

  • 25 Поп Грую

    6 6 Отговор

    До коментар #1 от "работник и колхозничка":

    Май българският език не ти е роден, чадо!
    А какво точно има на паметника - http://new.glasove.com/public/olmdsvhwew/upload/image/%D0%95%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B0/27-5-3-17/0008.jpg
  • 26 юрист

    10 10 Отговор
    български народ! в т.ч. и моите родители…Изнемогвайки под това непосилно време, към края на 1945 МС се осмелява да помоли В. Молотов да бъде преустановено “това безумие, защото хазната ни няма повече средства”. Москва обаче не само не се трогва, но продължава да иска още и още, повече и все повече, с аргумента, че България като “победен съюзник на Хитлер” би трябвало да е дори благодарна, че дава “само толкова”. Цифрови данни за сравнение: 1. Количество на парите в обръщение: 1945 – 70 млрд лв; 1946 – 80 млрд лв; 1947 – 76 млрд лв. 2. Банкови влогове на населението: 1945 – 12 млрд лв; 1946 – 14 млрд лв; 1947 – 34 млрд лв. 3. Средна месечна работна заплата през 1947 г. – 10 000 лв. Скъпичко са ни излезли “освободителите”, а?!
    http://www.extremecentrepoint.com/archives/16173
  • 27 юрист

    11 12 Отговор
    Писмо от Г. Димитров до Сталин, 22 септември 1944 г., относно поведението на Червената армия в България. “На редица места има случаи на насилие по отношение на местното население от страна на отделни военнослужещи: 1. Произволно се вземат от местното население работен добитък, каруци, хранителни продукти и др., без да се уведомяват местните власти и без съответното оформяне на иззетия добитък и хранителни продукти; 2. Произволно се изземват държавни и частни моторни превозни средства и смазочни масла. Това води до проваляне на есенната сеитба. 3. Някои военнослежещи в пияно състояние влизат нощем в домовете на хората в градове и села с цел грабеж, а в някои случаи – изнасилват жени и убиват мъжете им. Така напр. в с Дивдядово, Шуменско, наред с другите хора е убит и един от старите членове на Партията. Доколкото такива произволни действия внасят голямо смущение сред населението, което с неописуема радост и възторг посрещна Червената армия, моля да се направи всичко възможно за тяхното по-бързо прекратяване”.
    http://www.extremecentrepoint.com/archives/16173

    Коментиран от #29

  • 28 НЕразбирач

    14 10 Отговор

    До коментар #1 от "работник и колхозничка":

    А ти за какъв се вземаш, извинявай?!
    Забранявам ти да говориш от мое име, още по-повече срещу Русия - на която цялата нещастна Европа трябва да е признателна! И не става дума само за нацизъм, а и отдавна щяхме да сме друговерци...
  • 29 кроко

    11 9 Отговор

    До коментар #27 от "юрист":

    Адвокатчето, ти нали не даваше някой без юридическо образование да се изказва по юридически въпроси?! Айде хващай пътя към лудницата и не говори по исторически теми, щото не си историк!

    Коментиран от #31

  • 30 Поп Грую

    11 8 Отговор

    До коментар #21 от "трафопост":

    Ако ще броим приятелите на Хитлер, чадо, трябва да започнем от 1933 г. - Великобритания, Франция, Италия и Германия подписват Четворния пакт; през 1934 г. Полша сключва пакта Хитлер-Пилсудски; през 1938 г. Великобритания и Франция подписват с Хитлер декларация за ненападение... Има и още.
    А да, забравил си да споменеш, че горкичката Полша, наречена от Чърчил "хиената на Източна Европа", през 1928 г. окупира Вилнюс, а през 1938 г. - Тешинската област на Чехословакия.
  • 31 гост

    6 3 Отговор

    До коментар #29 от "кроко":

    Боцка ли те истината в очите? Щом пак си споняш за лудницата значи те боде.
  • 32 Реалист

    7 9 Отговор
    .ахти наглите ушанки... Къде е паметника че ви изпратихме учители да ви научат на азбука?
  • 33 Поп Грую

    6 2 Отговор

    До коментар #24 от "юрист":

    Верно, верно, и аз бях там!
    http://www.budnaera.com/pix-common/soros1.jpg

    Коментиран от #34

  • 34 юрист

    4 8 Отговор

    До коментар #33 от "Поп Грую":

    Нямам идея къде точно сте бил, но знаете ли какво е Заем за свободата? Има достатъчно архивен материал- и снимки, и постановления на мс, и какво ли още не- в Централния държавен архив на Р. България. Вие къде точно сте бил през 1944г. - в мечтите за внуче на баба си, ли? А онези, които твърдят, че един юрист не трябва да познава историята на България, са жалки невежи хора- до 2017г. кандидатстудентските изпити за специалността “Право“ в СУ бяха два- по БЕЛ и по...История на България. Още в първите семестри в специалността “Право“ в юридическия факултет на СУ се учи дисцпилината ИБДП/ История на българската държава и право/
    1. http://www.bg-pravo.com/2014/10/istoriya-na-balgarskata-darzhava-i-pravo.html
    2. http://www.law.uni-sofia.bg/Kat/T/default.aspx
    Така, че- невежите хора са просто жалки...

    Коментиран от #47

  • 35 Като си ЮРИСТ защо се правиш на яж ми Г.

    15 7 Отговор
    Ние сме във война с Русия и ти ги обвиняваш за туй че сме покрили финансови обезщетения? А ти какво плати за да не ни оформят както в Берлин? Не стига че играеш К.рвачка и искаш да де платиш за помилването? Че ти и в църква да влезеш трябва да се отсрамил и да дадеш лепта! И мома да погалиш пак на маса трябва да се представиш! Мама на тате не бута ако чека с парите не върви според дослука! Вижда се че си контра, че си леворезбар и опозиция долна, но Русията на нас ПРОСТИ не заради таквис като теб врагове народни а заради хорицата по селата с лица от слънце и вятър обгорели и ръце загрубели! За хорицата по Балкана които едва вадеха на челяд за прехрана. Русията НХК - Бургас ни подари, Русията МК - Кремиковци ни построи, Русията КЗ "Г. Димитров" корабостроене ни построи, Русията ДМЗ"Ленин" металургичен завод Перник ни построи, Русията Ферибота" Варна-Иличовск" за влакови композиции построи и със суровини щедро ни дари за които и баба ти и дядоти и ти и целият ти род не мож се изплати! Дзурлек, АТЗ - Стара Загора, Оловноцинков заводАсеновград, ВЕЦОВЕ, Тецове, Атомни централи, армия, Военнопромишлен комплекс, медицина, университети болници, селскостопанска техника и какво ли още не! Дълбок поклон пред подвига на Руският народ и за добродетелстото и благородството им безбрежно! От нас се иска да ги уважаваме! Но такава измет като теб че си чака реда както в Донбас! Дано да не става ама взехте да рипате по високо от сянката! Умната! Че пушката гърми веднъж и пр

    Коментиран от #36

  • 36 юрист

    4 9 Отговор

    До коментар #35 от "Като си ЮРИСТ защо се правиш на яж ми Г.":

    Коментарът Ви очертава същността на личността Ви. Имате ли завършен 4ти клас от основното образование в Р. България? А имате ли основно образование, завършено в Р. България? “Коментарът“ Ви доказва, че не го притежавате като завършена образователно- квалификационна степен и считам комуникацията с Вас за неравностойна и следователно- безсмислена. Не се хвърлят бисери на свинете...

    Коментиран от #37

  • 37 Д'Мин

    8 5 Отговор

    До коментар #36 от "юрист":

    Скучно,като в пленарна зала. Затова ще ти разкажа накратко един виц.
    По новините-самолетна катастрофа! По този повод една добра и една лоша новина. Добрата-в самолета е имало само адвокати. Лошата-ималоне още две свободни места.
    П.П. От истински юрист.

    Коментиран от #39

  • 38 Аз пак съм миличък към теб скъпичък

    6 3 Отговор
    Иначе бих впил сочни устни в лебедовата ти шия и не бих те пуснал! Ти пак сполай да се не срещнем оти че дадем на къси! А за юредическата ти диплома въпрос няма да ти се налага да я вадиш!
  • 39 юрист

    4 8 Отговор

    До коментар #37 от "Д'Мин":

    1. Залата е съдебна, а не пленарна- аз съм аполитичен юрист
    2. Докажете кой е авторът на вица и чак след това- дали има завършено висше юридическо образование в държавата, в която твърдите, че е юрист.
    3. Каква е причинно следствената връзка между темата на статията - за “паметника“ альоша- пса в Пловдив и Вашият коментар? Омразата Ви към юристите? Това ли е темата на настоящата статия?

    Коментиран от #42

  • 40 Съвет до юристократа!

    13 5 Отговор
    Тънко стъпвай и прах не вдигай а покрай паметниците не се навирай щото се явяват синини и нарушено лаково покритие и кърпене на кожи! Но е поучително! Поклон пред подвига Русия за Освобождението ни от турско робство и фашизма! Поклон за безвъзмездната и безкористна подкрепа която ни направи народ с държава която вече я няма, заради измет деРмократична довела ни до просешка държава!

    Коментиран от #41

  • 41 юрист

    5 11 Отговор

    До коментар #40 от "Съвет до юристократа!":

    Запази съветите си за себе си. Не приемам съвети от неграмотни хора. Що се отнася до изразеното от теб твое лично субективно мнение- не го споделям. Считам имперска русия за поробителка на България, а ссср и неговата съветска червена армия, в чиято чест е издигнат паметника альоша в Пловдив за окупатор и окупационна армия на България в периода 1944-1952 г. И не ме заплашвай- имаш още жълто около устата, а такива като теб ги хрупам на закуска....

    Коментиран от #46

  • 42 Трол

    7 6 Отговор

    До коментар #39 от "юрист":

    .*си,пак са ги пуснали от диспансера за празниците!
  • 43 Расулюлах

    10 4 Отговор
    Требваше хитлер да ви изгори сите че да ви нема сега да цирикате портив освободителя щото сте неблагодарни
  • 44 принципен

    5 9 Отговор
    Мястото но паметниците е
    в гробищните паркове, същото се отнася и за некролозите.
    България е като един голям гробищен парк.
    В Бургас паметникът на Альоша запушва централната улица и
    бургаските архитекти оформиха площадното пространство
    съобразявайки се с него. Всички дървета са в гранитни правоъгълни
    огради, също като гробове, а през лятото има и водни ефекти като
    мъгла, която извира от дупчици на плочките и наподобява дантевия Ад.
    Ужасен площад!
  • 45 До принципен

    4 4 Отговор
    Прав си до девето тренеше да ви изчистят след Девети че белким да чисто днес, затуй сега ще знаеме! Барем нема да ви пречат паметниците а ние добро на Господ Бог да сторихме боклука долу да позчистиме. Оти добро на хората да сторят не умеят ама да обсебват народно те туй най-умеят! Ще стане, раят със заемите ще престане и тогава ще се срещнем на един коловоз! Нито вие да сте живо нито народа от глад да мре! Как ли? Че ве дерад живи! Бая мерак ви се бере!
  • 46 Антиюрист

    12 4 Отговор

    До коментар #41 от "юрист":

    Ако си наистина юрист трябва да знаеш,че съучастника в
    престъпление носи отговорност почти ,като престъпника.
    В случая България е била съучастник на Хитлер и е носила
    съответната отговорност за, което си е платила с пари,
    окупация и 35 000 жертви.Виновниците за това съучастие
    с Хитлер са и съответно виновните за окупацията,парите
    и жертвите.А да си чул нещо за споразуменията от Ялта и
    Техеран с,който Чърчил и Рузвелт ни дават на СССР ?
    Дали гермаците в източна Германия са разрушили паметни-
    ците оставени от окупаторите ?Отговора е не,в Трептов
    парк в Берлин си стои паметник по-голям от този и на
    Альоша.И да напомня на тебе и на още учени ама прости
    хора,че паметниците служат за напомняне на случили се
    събития,та поколенията след съответното събитие да не
    повтарят въпросното събитие.Уви у нас е пъкано с тъпаци
    с кокоши глави правещи се на орли,които вместо да вземат
    да прочетат и разсъждават над някой неща бързат да рушат
    без грам мисъл.Помним Бъки Бомбата,който 10 дена руши
    мавзолей направен за 5 дена.Той отдавна е в аналите.

    Коментиран от #54

  • 47 Д'Мин

    6 3 Отговор

    До коментар #34 от "юрист":

    Ти какво хвалиш ли се? ИБДП се учи първия семестър на първата година,преподавател-В.Енчев. втория семестър се учи и ТДП-тогава преподавател беше-доц.Г.Бойчев. Същия семестър-Римско право с преподавател-доц.Чолов.И ако това ти е единственото висше образование, някои сме с повече от едно.
  • 48 onq s konq

    3 5 Отговор
    Тука некои хора яко са пазарували виши образования,ама дано се сещат че не вършат работа ако нямат средно!

    Коментиран от #50

  • 49 antimediator

    3 6 Отговор

    До коментар #6 от "Един Българин":

    Ти също не пише от името на другите!От кой ни освободили на 9 септември ?!
    Или ни заробиха за 50 години, а сега кратуни като теб плещат глупости!
  • 50 на коня под опашката

    4 2 Отговор

    До коментар #48 от "onq s konq":

    Личния ти опит е изумяващ!
  • 51 Кай

    5 2 Отговор
    Това само наркоманчета и пияндета могат да го сторят,да поругават паметници на хора дето не са между живите,наскоро вилняха и в гробищния парк!!!
  • 52 нехилист

    4 1 Отговор
    Хем на.ран хем голям. Що е то? Българин. Не можем сами да си зщитим и опазим родината, но когато ни помогне някой сме неблагодарни и се правим на велики.
  • 53 Kcaniba

    6 2 Отговор
    юрист 3 март - РУСИЯ одвобождава братски, христиански народ от тотално клане - геноцид!!
    Сталин не е руснак!!!
    ВКПБ - руснак - 1 бр
    - евреи - 100 бр!!!
    1944 не руска войска , а СЪВЕЦКА войска!!!
    Къв юрист си??
    Хамалин!!! Айде беги!!!
  • 54 свежо утро

    2 2 Отговор

    До коментар #46 от "Антиюрист":

    Това паметници, ровенето на земята /археолог.разкопки/ и други
    разходи, които прави държавата, свързани с минали истории са
    само пилеене на средства.
    Най- важният капитал на една държава са хората!
    Хората трябва да живеят добре и да са щастливи в държавата си.
    Стига глупости, че не трябва да се забравят грешките на миналото и
    трябва да се увековечават с паметници и мавзолеи!
    Това са не само наши глупости, но и на всички народи, всъщност
    ние от тях сме видели, защото българинът е по-прагматичен.
    Много за кратко сме на Земята, за какво са ни тези мрачни"напомки"?!
    Трябва да има градини с игрушки и да се чува детски глъч навсякъде,
    да сме по-ведри и изпълнени с надежда , да гледаме напред,а не да
    се взираме все в задното огледало на живота.
    Да инвестираме в бъдещето, без да се ровим в миналото.
    Гледането назад е присъщо на старците...
  • 55 Оня

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "юрист":

    Ами аз съм си глупак и не го крия. Цял свят го знае. що да сес рамувам тогава? може ли умен човек да плаща данъци на тия дето му пречат, закопават дедите му родителуте му него и да е умен? не съм! Глупи най дъ бест съм си - факт! Колкото до това, че съветската армиян е е дала жертви на наша територия не е вярно! дала е няколко свидни жертви. дядо Гочо и баджанака му от село от радост, че са ни освободили са поканили брадъри солдиерс на гости и така са се нашмулили с пърцуца колективно, че дядо Гоцо хваща язва, а двамата солдиерса брадърси умират от препиване. но тован е се описва в историята твърде дсребна случка е за голямата война. Но жертви има. Факт! Абе имаме патриотични генерали които са бранели родината. А сега къде са? Не можаха да спрат даже няколко хиляди паразита депутати министри и какви ли не да не рушат и армия и техника и поделения и нас и да ги сритат яко? че ако един генерал не може да срита някакъв депутат враждебен, как ще срита вражи войник? Ами някога сме имали генерали които са ни пазели, но сегашните не успяват нещо. Щом и Костов и Гоце и Баце и Федоска и Цура и какви ли не са още на лапачка и НЕДОСЕГАЕМИТЕ, за каква охрана говорим? Ей, това са някакви вехти номенклатури без оръжие!? И тез не могат да спрат родните военни, ти искаш да спрат армия ? Само в сънищата си! А ти, умнико, какво би казал? как да се опазим, когато от държавният апарат длъжностните лица ни мачкат от десетилетия? ми от кого по-напред да се пазим? От депутат
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания