999 6

САЩ нанесоха удари в Йемен

Ударени са цели на Ал Кайда

Росен Стойчев

Американски военни самолети са нанесли около 20 въздушни удари в Йемен, съобщи USA Today.

Бомбардирани са били цели на Ал Кайда на територията на страната. Ударите са били предприети съвместно с правителството на Йемен.

Страната е въвлечена в гражданска война. Това стана, след като бунтовниците – хуси свалиха от власт бившия президент Абед-Рабо Мансур. Той контролира част от страна като е подкрепят от оглавявана от Саудитска Арабия коалиция.

Йемен


Още по темата

 • Бомби окървавиха Афганистан

  Бомби окървавиха Афганистан

  Поне 9 души са загинали след въздушни удари срещу райони на Афганистан, съобщи 'Спутник“. Ударите са били нанесени в района на Бала ...
  4.03.2017
  455
  2

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • кроко
  Отговор
  1 20:53  02.03.17
  Американците мачкат няма при тях лабаво , не си играят на кукли и парцалки с джихадистите , както правят ушанките.

  Коментиран от #2

 • кроко
  Отговор
  2 21:55  02.03.17

  До коментар #1 от "кроко":

  Мачкат ти меката глава с центчета, друго не мачкат!
 • Бай хой
  Отговор
  3 23:16  02.03.17
  От къде накъде сащ и радикалните ислямисти от са ще налагат диктатора мансур след мато народа на Йемен не го иска и го е прогонил. Защо сащ защитават диктатора мансур?

  Коментиран от #4

 • Carfen
  Отговор
  4 07:56  03.03.17

  До коментар #3 от "Бай хой":

  Йеменците не разбират. Добре че са САЩ и СА да им покажат с крилати ракети правия път. По същия начин в Сирия нямаше достатъчно разумни граждани и се наложи да се внесат няколо хиляди умерени терористи от Азия и Европа, които да задвижат процесите срещу Асад. На това се казва "внос на демокрация". От Мароко до Афганистан имаме цветни революции, които донесоха мир и просперитет на държавите там. Резултата вече е видим. Жадни за интеграция представители на тези страни, на талази пристигат в Европа, за да обогатят познанията си в професионално , културно и духовно естество. Това са лястовиците на "арабската проллет" - най-будните представители на жаждата за демократични ценности. Може би трябва направо да ги приемем в ЕС, за да могат свободно да се движат из демократичните земи. По либерално му...
 • ШАРАН БГ
  Отговор
  5 08:24  03.03.17
  САЩ трепят де кого сварят, НО само с "добро" от Съвета за сигурност при ООН.
 • САЩ са лицемери
  Отговор
  6 09:21  03.03.17
  В интерес на истината,САЩ са без резолюция на ООН в Йемен,също така и С.Арабия.А по повод ситуацията в Йемен-тя е аналогична с тази в Украйна...--само че позицията на САЩ е обратна..В Йемен стана преврат-въоражен,но САЩ казаха че е незаконен и подкрепят сваленият президент....А вижте сега лицемерието им....--а в Украйна направиха обратното.

Напиши коментар:


Публикувай