2 Март, 2017 20:42 1 312 6

САЩ нанесоха удари в Йемен

  • сащ-
  • удари-
  • йемен

Ударени са цели на Ал Кайда

Американски военни самолети са нанесли около 20 въздушни удари в Йемен, съобщи USA Today.

Бомбардирани са били цели на Ал Кайда на територията на страната. Ударите са били предприети съвместно с правителството на Йемен.

Страната е въвлечена в гражданска война. Това стана, след като бунтовниците – хуси свалиха от власт бившия президент Абед-Рабо Мансур. Той контролира част от страна като е подкрепят от оглавявана от Саудитска Арабия коалиция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    5 23 Отговор
    Американците мачкат няма при тях лабаво , не си играят на кукли и парцалки с джихадистите , както правят ушанките.

    Коментиран от #2

  • 2 кроко

    16 7 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    Мачкат ти меката глава с центчета, друго не мачкат!
  • 3 Бай хой

    11 4 Отговор
    От къде накъде сащ и радикалните ислямисти от са ще налагат диктатора мансур след мато народа на Йемен не го иска и го е прогонил. Защо сащ защитават диктатора мансур?

    Коментиран от #4

  • 4 Carfen

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бай хой":

    Йеменците не разбират. Добре че са САЩ и СА да им покажат с крилати ракети правия път. По същия начин в Сирия нямаше достатъчно разумни граждани и се наложи да се внесат няколо хиляди умерени терористи от Азия и Европа, които да задвижат процесите срещу Асад. На това се казва "внос на демокрация".
    От Мароко до Афганистан имаме цветни революции, които донесоха мир и просперитет на държавите там. Резултата вече е видим. Жадни за интеграция представители на тези страни, на талази пристигат в Европа, за да обогатят познанията си в професионално , културно и духовно естество. Това са лястовиците на "арабската проллет" - най-будните представители на жаждата за демократични ценности. Може би трябва направо да ги приемем в ЕС, за да могат свободно да се движат из демократичните земи. По либерално му...
  • 5 ШАРАН БГ

    4 2 Отговор
    САЩ трепят де кого сварят, НО само с "добро" от Съвета за сигурност при ООН.
  • 6 САЩ са лицемери

    8 0 Отговор
    В интерес на истината,САЩ са без резолюция на ООН в Йемен,също така и С.Арабия.А по повод ситуацията в Йемен-тя е аналогична с тази в Украйна...--само че позицията на САЩ е обратна..В Йемен стана преврат-въоражен,но САЩ казаха че е незаконен и подкрепят сваленият президент....А вижте сега лицемерието им....--а в Украйна направиха обратното.