Last news in Fakti

3 Март, 2017 10:22 2 112 4

Сърбия няма да стане втора Украйна

  • сърбия-
  • украйна-
  • александър вучич

Алескандър Вучич бе утвърден за кандидат - президент

рбия няма да се превърне в нова Украйна,. Това заяви сръбският премиер Александър Вучич, цитиран от ТАСС.

Вучич беше официално утвърден за кандидат -- президент на управляващата Сръбска прогресивна партия.

„Нашата голяма цел е да създадем една по-голяма и успешна Сърбия. Ще бъда кандидат на всички граждани. Не просто кандидат на някоя партия. Много сили сега се обединяват, готови за насилие и преврати. Те искат да превърнат Сърбия в нова Украйна. Няма да оставя управлението в ръцете на чуждестранни посолства. Няма да позволя международни центрове на власт да унищожат Сърбия“, заяви Вучич.

Неговата кампания ще мине под лозунга: 'По-бързи, по-добри, по-силни“. Вече беше обявено, че изборите ще се проведат на 2-ри април. Основни съперници на Вучич ще са либералът Саша Янкович, бившият външен министър Вук Йеремич и националистът Войслав Шешел.

Смята се, че тези избори могат да решат международната ориентация на Сърбия. Президентът Томислав Николич се отказа то втори мандат в полза на Вучич.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    8 5 Отговор
    Само так те искам Сашко , хайде при нас брате в дружното и здраво семейство наречено с гордото име ЕВРОСЪЮЗ !

    Коментиран от #2

  • 2 кроко

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    Не става,ЕС ще иска либераста саша йеремич, че да слушка и изпълнява. Такъв, като Вучич, дето си позволява да им размхва пръст, не им е удобен.
  • 3 Хасан

    0 15 Отговор
    Сръбски фашисти гадни..направиха геноцид в центъра на Европа срещу босненски мюсюлмани.. .. Парче по парче ще ви разпокъсат.. Бог ще ви накаже като ви затрие като народ
  • 4 Жидомасов Гроб

    0 0 Отговор
    Тоя като го гледам НЯМА НИЩО ЕВРЕЙСКО В ГЕНИТЕ СИ!!!
Новини по държави: