1 552 7

Тереза Мей отряза мечтите за независима Шотландия

Тежка атака срещу Никола Стърджън

Росен Стойчев

Британският премиер Тереза Мей атакува остро първият министър на Шотландия Никола Стърджън, заради желанието и да се проведе нов референдум за независимост, съобщи „Бизнес Инсайдер“.

Стърджън започна да говори за независимост, след като Великобритания реши да излезе от ЕС. Това стана след референдум в страната. Повечето граждани на Шотландия обаче гласуваха за оставане в Съюза.

„Това тунлено виждане, което се фокусира само върху независимостта, смалява Шотландия. Всичко това води до пренебрегване на лошото управление на здравеопазването и образованието в региона. За тях не е важно да направят правилните неща. Те се държат сякаш политиката е игра. Убедена съм, че ще напуснем ЕС като едно. Това не е игра. Това е важно“, заяви Мей.

Великобритания


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Хасан
  Отговор
  1 15:01  03.03.17
  Искаш кюрдска държава ама на Шотландия не даваш независимост
 • 2 15:20  03.03.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • първо
  Отговор
  3 15:22  03.03.17
  шотландия иска да остане в ес а не толкова , че иска независимост . но както когато на англия не и е изгоден ес и може да го напусне така и щом шотландия сметне , че съюза и с англия не е изгоден може да излезе от великобритания . както имаше референдум за отцепване от ес така и демократично трябва да има и референдум какво ще решат шотландците...иначе има едно имперско държание на англетата. второ е по-добре да си част от 400 млн ес отколкото от 60 млн великобритания която дори ти отказва правото да решаваш
 • 1234
  Отговор
  4 16:05  03.03.17
  В Библията е казано,че след 2000дната година всички народи ще започнат да се завръщат в родината си.А след 2025 год ще стане трудно завръщането им,така,че който ще се прибира да се прибира докато е време защото ще има катаклизми които ще възпрепятстват завръщането им по родните места.
 • Нико
  Отговор
  5 18:36  03.03.17
  Първо, да не би ЕС да даде право на шотландците да решават нещо? Шотландец ми е казвал в разговор за евентуален референдум: Това са пълни глупости, да напуснем ЮК и да се съюзим с Германия?
 • ссс
  Отговор
  6 20:02  03.03.17
  да праят един референдум и де се присъединяват към Русия!
 • Лондон
  Отговор
  7 20:26  03.03.17
  Шотландия мина през Референдум, малко на кантар гласуваха за оставане в ЮК предимно защото ЕС ги предупреди да не си мислят, че остават в ЕС щом са били част от държава членка.. Много ясно - всякакви Баски и Каталунци и други ентусиасти щяха да побъркат ЕС. Ама сега, Шотландия пак е завлечена извън ЕС, от омразните Англичани.. Ами първата възможност за Референдум ще си я използват.. Че Мей им извива ръцете, натрива им носовете и т.н. А Шотландците са горди..

Напиши коментар:


Публикувай