Last news in Fakti

3 Март, 2017 15:59 960 0

Фийон на ръба

  • франсоа фийон-
  • президент-
  • франция

Ален Жюпе готов да поеме кандидатурата на републиканците

Фийон на ръба - 1
Снимка: БТА/АP

Бившият френски премиер Ален Жюпе обяви, че е готов да заеме мястото на Франсо Фийон като кандидат за президент на френските консерватори, съобщи Leigh Journal.

Жюпе няма да откаже подобно предложение, ако партията му се обедини зад него. Това е възможно, след като разследването срещу Фийон за злоупотреби продължава.

В същото време кампанията на Фийон беше напусната от неговия говорител Тиери Солер. Вече няколко бивши привърженици на Фийон го призоваха да се оттегли от надпреварата.

Днес неговият дом беше обискиран. Последните скандали дадоха нова преднина на независимия кандидат Еманюел Макрон. Привърженици на Фийон обявиха, че са готови да протестират в негова полза. Разследване се води и срещу кандидата на националистите Марин Льо Пен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: