895 1

Масови разводи в китайско село заради компенсации

Домовете на хората били разрушени, за да се отвори място за технологичното развитие на Китай

Snimka: shutterstock
Snimka: shutterstock
Милена Трачева

Повече от 160 семейни двойки от едно село в източната част на Китай са взели решение да се разведат, за да получат по-големи компенсации, след като домовете им били принудителното разрушени, съобщава Би Би Си.

Село Дзянбей, провинция Дзянсу, е било сринато, за да отвори място за създаването на зона за развитие на високите технологии. Жителите на селото, не са имали друг избор, освен да се преместят в нови жилища, предоставени от местната власт.

След принудителното им изселване, те открили, че ако се разведат и поискат обезщетение като необвързани, ще могат да получат две нови къщи и най-малко 19 000 долара допълнителни компенсации.

Според документа, който урежда въпроса с компенсациите, всяка двойка може да получи къща от 220 кв.м. Според дребния шрифт обаче, всеки един жител на селото може да претендира за допълнителен имот от 70 кв.м. и още малко пари към компенсациите, ако се разведе по съдебен път със своята половинка.

Някои от жителите на селото, решени да се разведат, са на по повече от 80 години, като много от тях казват, че планират да продължат да живеят заедно и след развода, а други смятат отново да се венчаят на по-късен етап.

Китай


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • незнайко
    Отговор
    1 17:16  05.03.17
    И в това направление ни избягаха китайците . 220 кв.м. жилище на семейство !!!

Напиши коментар:


Публикувай