1 124 3

Гърците стават все по-бедни

Бедността в страната е достигнала 40%

Снимка: shutterstock
Снимка: shutterstock
Милена Трачева

Бедността в Гърция се е увеличила с 40% спрямо 2008 г. Това сочат данни на Института за икономически изследвания на европейската икономика в Кьолн, цитирани от сайта „Български новини“.

Изследването не се основава единствено на ниските доходи, но и на други фактори, сред които са лишаването от материални блага, ниското качество на образованието, непълната заетост и ограничения достъп до здравеопазване.

„Гърция е най-потърпевша“ от международната икономическа криза, като нарастващата бедност в страната, бележи най-високо ниво измежду страните от ЕС — цели 40%, се казва още в доклада на института.

Ирландия и Кипър са следващите страни, в които бедността се е увеличила. Данните сочат, че там 28% от населението влиза в категорията „бедни“. В Испания равнището на бедност е 18%, а в Ирландия — 11%.

Гърция


Още по темата

 • Гърция реже депутатските привилегии?

  Гърция реже депутатските привилегии?

  Гръцки народни представители искат от премиера Алексис Ципрас орязване на депутатските привигегии заради кризата. Представители на партията СИРИЗА ...
  30.03.2017
  730
  2

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • и ние вървим на там
  Отговор
  1 12:09  04.03.17
  С боко тиквата на власт ни чака съдбата на Гърция: необосновани харчове за нереформирани системи; прогресивно обедняване заради липсата на инвестиции, корупцията и монополите, спъващи развитието на бизнеса; ще се напълним с джихадисти; безогледни кражби с помощта на закони като този за концесията (добре че го спряха) и инвестиции в строитество, където се краде в пъти; още по-голямо обезлюдяване; и заробващи заеми за да се потдържа всичката тази вакхналия!
 • Гого
  Отговор
  2 13:18  05.03.17
  Още един мандат на Герб и ще си затвърдим позицията на бананова република с диктатурно управление с нищо вече не се различава от Ердоган.
 • РАМБО
  Отговор
  3 20:14  05.03.17
  Бре не спят тия тролченца червени и добре платени , висят на компа и цвъкат ли , цвъкат ! Курнелийче , плащай им , добре плескат , цяло ято охранени врабчета не могат така добре да освинят пейзажа !

Напиши коментар:


Публикувай