362 0

Пенс не е извършил нарушение

Той не е нарушил правилата за използване на личен имейл

Росен Стойчев

Вицепрезидентът на САЩ Май Пенс е използвал електронната си поща спрямо всички правила по време на своя мандат като губернатор на Индиана. Това беше заявено от говорителя на Пенс – Марк Лотер, цитиран от „The Indianapolis Star”.

През тази седмица излязоха сведения, че Пенс е използвал личен имейл за служебни цели докато е бил губернатор на Индиана. Разкритието напомня на скандала с Хилари Клинтън, която използва личен имейл, докато беше държавен секретар на САЩ. Правилата за губернаторите обаче са по-леки спрямо членове на правителството.

„По време на своя мандат Майк Пенс е използвал както личен, така и служебен имейл. В края на мандата си като губернатор, той се обърна към свой съветник за архивиране на всичките му писма“, заяви Лотер.

САЩ


Още по темата

 • САЩ: Корупцията спъва България

  САЩ: Корупцията спъва България

  Държавният департамент на САЩ представи своя ежегоден доклад за правата на човека по света, съобщи „Ройтерс“. Държавният секретар на ...
  4.03.2017
  1 265
  13
 • Пенс се е издънил по примера на Хилари

  Пенс се е издънил по примера на Хилари

  Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс е използвал личния си имейл за служебни дела по време на мандата си като губернатор на Индиана, съобщи The ...
  3.03.2017
  479
  0

Напиши коментар:


Публикувай