Last news in Fakti

4 Март, 2017 19:24 784 2

Могерини иска гранично споразумение между Косово и Черна гора

  • федерика могерини-
  • споразумение-
  • косово

Тя е на посещение в Косово

Федерика Могерини призова опозицията в Косово да ратифицира граничното споразумение с Черна гора, съобщи The News and Observer.

Върховният представител на ЕС по международните въпроси посети Косово като част от своята обиколка в Западните Балкани. Ратифицирането на споразумението е последното условие пред Косово, за да бъдат свалени визите за страната. Тя призова и за конструктивен диалог със Сърбия.

„Време е да ратифицираме това споразумение. Това ще позволи визовото либерализиране за гражданите на Косово. В интерес на ЕС е този регион да продължи по пътя на европейската интеграция. Това е наш приоритет“, заяви Могерини.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хххх

    10 1 Отговор
    Тези пак искат да разпалят конфликт.....
    Този път ще го отнесем и ние, и Македония с Босна и Сърбия, Ч.Гора и Албания.
    Както всички конфликти на Балканите между 1890 до 1945 и от 1990 насам
    ПОЛИТИЦИТЕ НИ СЕ ПРОДАВАТ КАТО ЛЕКИ ЖЕНИ.
  • 2 Уууу

    6 1 Отговор
    ТАЯ ВЕЩИЦА ТРЕБВА ДА Я МЕТНАТ НА ВЪЛЦИТЕ!!!!