2 157 1

Нова размяна на удари между Сърбия и Албания

Претенции за албанското малцинство в страната

Росен Стойчев

Социалният министър на Сърбия Александър Вулин определи изявления като това, че правата на албанците в южната част на страната трябва да се защитават от Албания, като опасни, съобщи “Oslobodenje”.

“Все по-често виждаме какво се случва, когато започнем да говорим за прекрояване на граници и намеса във вътрешните работи на други държави.

Ние имаме общо желание нашите деца да живеят мирно и спокойно. За албанците в Южна Сърбия и в останалата територия на страната се грижи Сърбия. Самозвани лидери се опитват да създават конфликти. Такива в момента няма“, заяви Вулин.

Вчера говорителят на организираните албанци Йонуз Мислиу обяви, че албанският президент Буяр Нишани ще посети Южна Сърбия на 7-ми март. Там той ще се запознае с правата на албанците в района. Мислуи заяви, че е „дошло време за проблемите на албанците в района да се погрижи Албания“.

Нишани ще има редица срещи с албански представите.

Сърбия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • бой йебанье и српска музика
    Отговор
    1 09:14  08.03.17
    А познайте кой им навива пружините на тия тъпи албанци да създават проблеми. САМО ЧЕ НА КУКЛОВОДИТЕ ЩЕ ИМ ИЗЛЯЗАТ КРИВИ СМЕТКИТЕ , КАКТО СТАВА НАПОСЛЕДЪК.

Напиши коментар:


Публикувай