Last news in Fakti

6 Март, 2017 07:04 3 309 3

Льо Пен: Франция е Бриджит Бардо, а не буркини!

  • марин льо пен-
  • франция-
  • буркини-
  • мюсюлмани-
  • избори-
  • бриджит бардо

Льо Пен заяви, че нейната война е срещу ислямския фундаментализъм

Льо Пен: Франция е Бриджит Бардо, а не буркини! - 1
Снимка: БТА/ AP

Марин льо Пен заяви, че Франция не е буркини на плажа, Франция е Бриджит Бардо. В интервю за CBS News лидерката на „Национален фронт“ за пореден път се противопостави на носенето на забрадки на публични места.

„Аз съм против това, не го разбирам. Защо мюсюлманите, които идват в страната, искат да я променят и да живеят във Франция по същия начин, както у дома? Франция не е буркини на плажа. Франция е Бриджит Бардо. Това е Франция“, заяви кандидатката за президентския пост.

По отношение на Русия и руския президент Владимир Путин, Марин льо Пен заяви, че не смята Москва за заплаха за Европа. Това е една голяма измама, заяви лидерката на „Национален фронт“. Според нея ще е по-опасно да се започне нова Студена война с Русия. Попитана дали смята Владимир Путин за убиец и заплаха за френския народ, Марин льо Пен заяви: „Не, не смятам така. Нищо, което е направил Путин, не води до това заключение“.

Изборите във Франция за президент ще се проведат на 23 април, а почти сигурният втори тур – на 7 май. Попитана дали социологическите прогнози (че няма шансове за крайна победа) ще се сбъднат, Марин льо Пен заяви, че никой не е очаквал Brexit и избирането на Доналд Тръмп, но това в крайна сметка се е случило.

Кандидатката на крайната десница заяви, че тя не води религиозна война срещу мюсюлманите, а срещу ислямския фундаментализъм. „Чужденците, които имат работа, уважават нашите закони, нямат никакви основания да се притесняват“, каза още Марин льо Пен на въпрос, свързан с депортирането на нелегалните имигранти.

Лидерката на „Национален фронт“ заяви, че глобализацията в световен мащаб се е превърнала в идеология, която е без ограничения. Тя описа глобализацията като „дива“.

Според някои социологически проучвания във Франция Марин льо Пен може да спечели първи тур, но ще бъде победена на втори. Остават броени седмици до решителния вот.

На въпрос дали ще направи „Франция велика отново“, Марин льо Пен заяви: „Да, разбира се. Казвам това от много години. Ние сме велика страна. Но за да предложим нещо на света, Франция трябва да си остане Франция“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    0 25 Отговор
    Едната дърта вафла льо Пена ни занимава с друга дърта кифла , айде няма нужда , Анчето Меркел всичките ще ви упрае вас и ще ви покаже от дека изгрява солнцето..
    Пусть всегда будет солнце..
    Пусть всегда будет небо..
    Пусть всегда будет Меркел..
    Пусть всегда буду я !!!
  • 2 Нафарфорий

    18 0 Отговор
    Дай боже да спечели трябва ни бяла и християнска европа!

    Коментиран от #3

  • 3 ггг

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Нафарфорий":

    А ..браво "Нафарфорйй"!!! Кажи го на онзи пубертет над тебе "пост №1" който избива комплексите си в сайта изказвайки никому ненужните си мнения по всички теми ! Па най-жалкото е че, е горд от това !!!
Новини по държави: