Last news in Fakti

6 Март, 2017 09:42 1 164 8

Иракските сили превзеха важен мост

  • ислямска държава-
  • ирак-
  • мост-
  • джихадисти-
  • мосул

Продължава офанзивата на иракските сили

Иракските сили превзеха важен мост - 1
Снимка: БТА/ AP

Иракските сили за сигурност превзеха важен мост на река Тигър в офанзивата си за град Мосул, предаде Би Би Си. Армията е установила контрол над моста „Ал Хурия“ в последния бастион на „Ислямска държава“.

Това е втората подобна победа за иракските сили, които наскоро предприеха офанзива за освобождаване на западната част на град Мосул.

Всичките пет моста на река Тигър в Мосул бяха повредени или напълно унищожени от джихадистките бойци, но тяхното възстановяване ще осигури стратегическо предимство на правителствените сили.

„Ислямска държава“ пое контрол над Мосул през 2014 година. Продължава офанзивата на иракските сили, подкрепени от САЩ.

Иракският министър-председател Хайдер ал-Абади заяви, че основна цел на въоръжените сили е първо да се погрижат за безопасността на населението, а след това да мислят за териториите. По информация на ООН в западната част на Мосул – последният бастион на „Ислямска държава“ в Ирак – има над 750 000 души в капан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    4 2 Отговор
    Аааа , мост превзели , чи те голяма работа напраили бре ! Браво на иоакските сили , аплодирам им изправен на крака !
  • 2 Kcaniba

    6 2 Отговор
    Смешни победи!
    С 10 хил талибани не могат да се справят, срещу Русия джавкат!!!

    Коментиран от #3

  • 3 Kcaniba

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    Джафкаш ти , троле наречекъл се , ссскроконясконя , а иракците се сражават срещу терористите.

    Коментиран от #4

  • 4 кроко

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Kcaniba":

    Сражват се срещу бивши военни от иракската армия + разни гамени от цял сват, тръгнали на джихад, а твоите шефчета продават оръжие и точат петрол и от едните и от другите!

    Коментиран от #5

  • 5 Kcaniba

    3 4 Отговор

    До коментар #4 от "кроко":

    Точно пък твоето тролско мнение ми е най малко интересно , така , че не ми се моткай на коня у краката за да не отнесеш случайно някой друг къч , че ти и без това не см неред със здравето...

    Коментиран от #8

  • 6 стоян георгиев

    0 1 Отговор
    офанзивата върви доста по-добре от очакваното.имаше притеснение че в тези квартали ислямистите ще получат мощна подкрепа на местното население,но за радост това не се случва и те са изтласквани от квартал в квартал.сега след като се превзе и мост над тигър,логистично ще стане по-лесно да се прехвърлят части и техника от източните в западните квартали.лошото е че се препълниха бежанските лагери и може би спецчастите пак ще спрат за да се доизградят нови за постоянно прииждащите бежанци от мосул.

    Коментиран от #7

  • 7 на Деса шушито

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Деса-стоян-То заголила бедър от другата страна на моста. В резултат на това всите джихадмобили се изръсили "къде ряката"! Забрави думите си как за няколко седмици щяха да превземат Мосул. И сега се прави на анаЛЛизатторче. пълзящо тролче.
  • 8 Kcaniba

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Kcaniba":

    Публикувано във факти.бг: Точно пък твоето тролско мнение ми е най малко интересно , така , че не ми се моткай на коня у краката за да не отнесеш случайно някой друг къч , че ти и без това не см неред със здравето...
    Карлушко козячеее!!!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Афганистан, Новини Албания