804 9

Френският президент: Льо Пен е заплаха

Франсоа Оланд заяви, че Франция е изправена пред голяма заплаха в лицето на Марин льо Пен

Френският президент: Льо Пен е заплаха
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Френският президент Франсоа Оланд, чийто мандат е към своя край, разкри пред западни медии коя е основната му задача в оставащите седмици.

„Основната ми задача е да не позволя Франция да бъде спечелена от подобна програма“, заяви Оланд, визирайки възможността Марин льо Пен да бъде избрана за държавен глава.

Интервюто беше публикувано в няколко западни издания, сред които „Зюддойче цайтунг“, „Ла Стампа“ и „Гардиън“.

Франсоа Оланд подчерта, че има „заплаха“, изразяваща се в кандидатурата на лидерката на движението „Национален фронт“.

Френският държавен глава коментира и излизането на Великобритания от Европейския съюз. Според него Лондон няма да ползва привилегиите от членството, когато напусне блока. „Това не е възможно. Великобритания ще се превърне в аутсайдер за Европейския съюз“, заяви Франсоа Оланд.

Първият тур на президентските избори във Франция ще се проведе на 23 април. Почти сигурно ще има и втори тур, който ще е на 7 май.

Франция

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • кроко
  Отговор
  1 10:37  06.03.17
  А бре Франсоа, вие там във Франция нямате ли си Карлуково да я приберете там тъз изкуфяла баба льо Пена ?
 • гост 1
  Отговор
  2 10:52  06.03.17
  Ти наясно ли си че, да даваш мнение ...? Не е бабата заплахата и проблемът на Франция...а, този мухльо Холанд !

  Коментиран от #3

 • кроко
  Отговор
  3 10:57  06.03.17

  До коментар #2 от "гост 1":

  Точно ти не си на ясно колега , Франсоата е пич от всякъде , честен и истински демократ-патриот на Франция и ЕС !! Продажнпта бабушкера дьо Пена и на малкото му пръстче не може да му се упре !

  Коментиран от #4, #7

 • кроко
  Отговор
  4 11:21  06.03.17

  До коментар #3 от "кроко":

  Да, толкова е честен, че е готов да се обърне срещу една французойка само и само да запази правата на негрите, алжирците и всякаквата друга сган, дето се е намъкнала във Франция. Не че като бивши колониалисти, упражнявали геноцид над народите в колониите, не си залужават съдбата, но оланд и никой от еврогейските лидери, нямат намерение да направят каквото и да е за да се решат проблемите в страните от които идват мигрантите. А те имат дори и сега голям принос за тези проблеми, не е само миналото.

  Коментиран от #5

 • кроко
  Отговор
  5 11:49  06.03.17

  До коментар #4 от "кроко":

  А бре, ссскроконясконя , ти каво имаш против правата на негрите бре, расист неден ? Веднага да прочетеш романа "Чмчо Томовата колиба" белким и просветлее
 • За кой ли път броя до пет, очи отварям и
  Отговор
  6 13:55  06.03.17
  Ольонд е мъжката Анджела Меркел от Льо Франс! И двамата поддържат винаги влажни топлите на влиятелният чичо! И Фион и Льо Пен искат Суверенитет за Франция а чичо иска васали - близачи!
 • гост 1
  Отговор
  7 14:03  06.03.17

  До коментар #3 от "кроко":

  Какво става във Франция надали има много по на ясно с нещата от мен !!! Сега виж... всеки може да си пише каквото си иска, но факта че, само 13% поддръжници, а 82% от французите са против него и 5% са без мнение по въпроса ! Тези цифри мисля ясно показват нещата ! Поддържа и е харесван и поддържан само от малценствата.... а ти мисля че ми е ясно кой си...айде саллам малейкум...и със здраве !
 • А Румбата ? Близалка ли е ?
  Отговор
  8 14:07  06.03.17
  А ми като слушаш псевдо речите му, напиня се и се гъне се като глист на буца а за смисъла и меседжа от речта му и следа няма! С какво да я запомниш когато тя е обречена на забрава преди на публика да я обявява? Овенен ! Куха манерка ! Едно е ясно, ще разтваря гайката на запад престрастно!
 • Поп Грую
  Отговор
  9 20:51  06.03.17
  Ха сега си представете, че Путин заяви, че „Основната ми задача е да не позволя Русия да бъде спечелена от подобна програма“, визирайки възможността Михаил Касянов (например) да бъде избран за държавен глава. Представихте ли си? А представяте ли си воя, който ще нададат тоя същия Оланд, заедно с Тръмп, Меркел, Мей и т.н.? Честни и свободни избори ли? Народът? Народът е стадо - като му завъртиш сопата...

Напиши коментар:


Публикувай