Last news in Fakti

6 Март, 2017 23:00 1 057 2

Италия осъди Северна Корея за изстреляните ракети

  • северна корея-
  • италия-
  • ракети-
  • осъди-
  • опит
Италия осъди Северна Корея за изстреляните ракети - 1
Снимка: БТА/ AP

Италианското външно министерство осъди изстрелването на балистични ракети от страна на Северна Корея, съобщи агенция АНСА.

Пхенян проведе поредния си опит, изстрелвайки четири балистични ракети в Японско море. Три от тях паднаха в японската изключителна икономическа зона.

Италианското външно ведомство посочи, че многократните ракетни тестове са заплаха за международната сигурност и нарушение на резолюциите на Съвета за сигурност.

Рим посочи, че Пхенян трябва да спре пътя си към международна изолация и подчерта, че е „готова да допринесе за твърди и последователен отговор от страна на международната общност“.

Опитът на Северна Корея идва на фона на съвместните военни учения на САЩ и Южна Корея, които Пхенян разглежда като подготовка за инвазия в страната. Изстрелването на ракетите бе осъдено и от Вашингтон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кики

    0 0 Отговор
    Аз не признавам тези резолюции на Съвета за сигурност, защото те са писани след като някои страни са произвели ядрено оръжие.
  • 2 no name no face no number

    0 0 Отговор
    Прав си мен всички закони са с цел ощетяване на едни хора и облагодетелстване на други. Света си е ш.т.
Новини по държави: